Ja nieco OT - jakie trasfery masz do tej karty i z tej karty?ja.michal pisze:MicroSD może przeszkadzać?
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2009-01-25, 12:25 ]
Watek wydzielony z: > Usuwanie blokady simlock z modemu Huawei E220 <
Moderator: Moderatorzy
Ja nieco OT - jakie trasfery masz do tej karty i z tej karty?ja.michal pisze:MicroSD może przeszkadzać?
Bardzo chętnie bym napisał, ale nie mogę zrobić pomiaru bo nie wykrywa mi go jako pamięć.pgoral pisze:Ja nieco OT - jakie trasfery masz do tej karty i z tej karty?
ja.michal pisze:Bardzo chętnie bym napisał, ale nie mogę zrobić pomiaru bo nie wykrywa mi go jako pamięć.Teraz to się stało. Ani 1GB ani 2GB, ani na PC ani na lapsie.
Nie wiem co jest.
Widział. Teraz przestał.pgoral pisze:A widzi go jako Pendrive?
U mnie tez byl podobny problem po zgraniu, ale wyjalem karte, wsadzilem do telefonu i wsadzilem z powrotem do modemu - teraz widzi.ja.michal pisze:[...]
Widział. Teraz przestał.
kszaq, masz u mnie skrzynkę piwa!kszaq pisze:aby przywrócić funkcjonalność czytnika kart, wyślij do modemu komendę AT^U2DIAG=256. Powoduje ona wyłączenie funkcji wirtualnego CD-ROM, włącza natomiast modem i czytnik kart.
Z kartą Kingston 1GB wynik jest taki:pgoral pisze:Ja nieco OT - jakie trasfery masz do tej karty i z tej karty?
kszaq pisze:ja.michal, aby przywrócić funkcjonalność czytnika kart, wyślij do modemu komendę AT^U2DIAG=256. Powoduje ona wyłączenie funkcji wirtualnego CD-ROM, włącza natomiast modem i czytnik kart. Działa on wtedy także np. na Asusie WL-500gP.
Przez hyperterminal, albo prościej przez TopNet Info.marianosum pisze:Nie śmiejcie sie ale w jaki sposób wysłac tą komende?
SP minimum 2 jest?pgoral pisze:Ma ktoś pomysł co z tym zrobić?
Full Speed to tryb 1.1. Powody - możesz mieć w biosie ustawiony taki tryb USB, lub kłopoty ze sterownikami. Przeinstaluj sterowniki mostka południowego. Chociaż w XP SP2 USB powinno automatycznie być ustawione na HighSpeed nawet bez sterowników southbridge'a.pgoral pisze:A USB ciągle chodzi na Full Speed a nie na High Speed.
CD najlepiej chyba włączyć za pomocą AT^U2DIAG=1 z tym, że wtedy wyłącza się czytnik kart pamięci... Eksperymentowałem kiedyś z różnymi wartościami przy tej komendzie i okazało się, że E169 może pracować jako bezprzewodowa karta sieciowa (a nie jako modem), czytnik kart chipowych itp., ale niestety brak oprogramowania, które by te funkcje obsłużyło. Przestrzegam też przed samodzielnym ekperymentowaniem, bo można uwalić modem (jeden mi już w ten sposób umarł, przez nieodpowiednią wartość u2diag - nie naprawiono go nawet w serwisie gwarancyjnym).ja.michal pisze:kszaq, jeszcze zapytam.
Jaka jest komenda, żeby odpalić ponownie CD?
No i znasz może jeszcze jakieś komendy?
Ciekawe rzeczy opowiadasz, tryb w którym modem widoczny jest jako karta sieciowa(tryb NDIS), to bardzo fajna sprawa, w opionach działa to perfekcyjnie, nie potrzeba żadnego oprogramowania, wszystkie parametry łącznie z pin'em ustawia się w sterowniku karty, włacza sie auto connect i recocenct, co w sumie daje bardzo miły efekt tak jak by się miało stałę łącze. Do tego połącznie jest szybsze niż w trybie RAS (modem)kszaq pisze:Eksperymentowałem kiedyś z różnymi wartościami przy tej komendzie i okazało się, że E169 może pracować jako bezprzewodowa karta sieciowa (a nie jako modem), czytnik kart chipowych itp., ale niestety brak oprogramowania, które by te funkcje obsłużyło.
A wiesz ktory to byl kod? Przydalby mi sie do programowania karty Universal-SIM do omijania simlockakszaq pisze:czytnik kart chipowych itp.
Zwraca typ usługi oraz dostępność usług przesyłu danych (brak sieci, ograniczone usługi sieci itp.) jak również roaming.kszaq pisze:- AT^SYSINFO - ?