Dobre pranie mózgu nie jest złeSQ08 pisze:Obojętnie co Apple na rynek wyda staję się to hitem i czymś dla wiele osób doskonałym.

Moderator: Moderatorzy
Dobre pranie mózgu nie jest złeSQ08 pisze:Obojętnie co Apple na rynek wyda staję się to hitem i czymś dla wiele osób doskonałym.
SQ08 pisze:Niby czemu sobie sam zaprzeczam?
Marketing i nic więcej, jak ludziom w głowie namieszać to wszystko kupią. Jak rozważny człowiek mógł kupić telefon bez mmsów, normalnego bluetooth (choćby do A2DP) a nawet zwykłego kopiuj wklej, które zwykłe miały dawno danwno temu. Ale są ludzie podatni na reklame. Z resztą jiiphone musi wyglądać a nie działać.SQ08 pisze:wyda staję się to hitem i czymś dla wiele osób doskonałym.
Dokładnie w tym rzecz.Jo_gurt pisze:Dobre pranie mózgu nie jest złe
Oczywiście masz rację. Kwestia tego czy np. potrzebujesz odtwarzacza z dobrym dźwiękiem za 300zł czy szpanerskiego z przeciętnym dźwiękiem za 1000zł. To samo się tyczy iPhona.To zależy kto czego potrzebuję,
Zgadza się. W USA nie wiedzą co to "odtwarzacz mp3", tam wszystko nazywa się "ajpodem". Ale czy to dobrze? Moim zdaniem zdecydowanie nie.SQ08 pisze:na zachodzie Apple jest coś normalnego i widywanie ludzi na ulicy z iPod'ami czy wszędzie obecne Mac'i to coś normalnego.
Ja się bardzo cieszę, że nie ma takiego drugiego, bo tak wielkiego ograniczenia dla urządzeń grających dawno nie widziałem i mam nadzieję - nie zobaczęSQ08 pisze:Dla mnie iTunes to doskonały program do zarządzania muzyki i niema takiego drugiego.
Nie wątpięSQ08 pisze:Mac OS X podoba mi się pod każdym względem
Przyznam, że czekałem kiedy nam przypomnisz, że:SQ08 pisze:Nie wiem, może w Polsce produkty Apple i ich posiadacze są tak postrzegani, jednak w Niemczech
ot, taka ciekawostkaSkąd: Germany
Noo.jak się potrzebuje sprzętu do lansu,to Apple jest jak najbardziej OK - piękne,elitarne,jak to niektórzy twierdzą...tyle,że "elitarność" Apple'a umarła po zdradzie PPC na rzecz x86,i po ucieczce użytkowników profesjonalnych,głównie DTPowców.SQ08 pisze:To zależy kto czego potrzebuję
Trochę Zachodu liznąłem,Europa to nie tylko Niemcy,i jakkolwiek trudno się nie zgodzić co do popularności ipodów,tak stwierdzenie "wszędzie obecne Maki" to już wierutna bzduraSQ08 pisze:jednak w Niemczech i na zachodzie Apple jest coś normalnego i widywanie ludzi na ulicy z iPod'ami czy wszędzie obecne Mac'i to normalność i codzienność.
Znowu sam sobie zaprzeczasz,jak ostatnio pewien elektryk z GdańskaSQ08 pisze:Co to ma do znaczenia, że mieszkam w Niemczech?
To jest naprawdę, bez znaczenia jeżeli chodzi o stosunek do Apple i ich produktów.
Miałem w gimnazjum na zajęciach, klnąłem na każdych zajęciach choćby na tą piepiękną mysz bez przycisków go nie wiadomo jak ją złapać żęby ręka nie bolała po godzinie. I wieszało to się równie często jak windows 95.SQ08 pisze:Może to dlatego, że wiele szkół w Niemczech już umożliwia młodzieży kontakt w szkole w Mac'ami tak jak z Windowsem i wtedy każdy widzi co komu bardziej odpowiada i nic nie robi problemu.
Daleko nie trzeba szukać, winamp.SQ08 pisze:Pokażcie mi drugi program który potrafi do każdego albumu ściągnąć okładkę,
W polsce rzadko kto ma takie łącza, z resztą to jeszcze nie w mentalności dużej grupy polaków, bardzo często użytkowników iklocków.SQ08 pisze:zakupić muzykę i filmy w jakości HD
Mydło i powidoło jest bardzo niezdrowe. Choć w Active sync też wszyskie opcje są dostępne.SQ08 pisze:potrafi synchronizować automatycznie notatki, zdjęcia, kalendarze, filmy, teledyski oraz kontakty z odtwarzaczem.
Właśnie to jest zabawne. U Appla to dopuszczalne, u MS już nieSQ08 pisze:Może czasami wystąpią jakieś problemy ale to jest tylko maszyna.
Moja Vista siedzi od:SQ08 pisze:Jednak nie tak często jak na Windows
i jak dotąd żadnych problemów. Ani jednego zwisu. Raz tylko BSOD, ale na własne życzenie, bawiłem się podmianą pliku tcpip.sys.Original Install Date: 2008-05-26, 08:35:09
Masz jakieś dane na ten temat? Bo ten "każdy segment" mnie zastanawia.SQ08 pisze:Wiele Firm w Niemczech, gazet i tym podobnych nie potrafi sobie na innym sprzęcie pracy wyobrazić. Nie bez powodu Apple z miesiąca na miesiąc zyskuje, w każdym segmencie niezależenie od kryzysu finansowego na świecie.
Owszem - nie mogą sobie wyobrazić pracy na sprzęcie innym niz...stare parchy z PPC i OS 9.SQ08 pisze:Wiele Firm w Niemczech, gazet i tym podobnych nie potrafi sobie na innym sprzęcie pracy wyobrazić.
No tak,my untermenschen...bo nie wychwalamy Apple'a pod niebiosa...SQ08 pisze:że się w Niemczech wychowałem i nie jestem w stanie tego jakoś zrozumieć...
Tata,a Marcin powiedział,że jego ciocia mówiła...itd.Jo_gurt pisze:Masz jakieś dane na ten temat? Bo ten "każdy segment" mnie zastanawia.
Appel Rechner sind die “schönsten Rechner”
Tak, w Polsce również znany wydawca. Codziennie tysiące czytają Fakt, Popcorn i DziewczynęSQ08 pisze:Axel Springer AG największe niemieckie wydawnictwo gazet, wydają Bild i Die Welt.
Oj te czasy minęły kilka lat temu. Za to multum części pozwala sklecić coś pod siebie. Jabłka mają jeden design i kropka. Ktoś ustalił, że to ładne i ludzie uważają, że to ładne. Tak jak z modą.SQ08 pisze:To to też jest powód, jak się na takiego PC popatrzy to aż się niedobrze robi, każda część jest zazwyczaj inna...To w ogóle stylu niema
Steve Jobs to generalnie czubek i były ćpun. No i ma żal do MS za to, że go okradli z graficznego interfejsu zanim udało mu się to samo zrobić Xeroxowi. Za to ma też charyzmę, która działa na pewien typ człowieka.SQ08 pisze:Steve Jobs powiedział:
Jak to po co, żeby w nim co pół roku wymieniać zawartość pozostawiając reszte bez zmianSQ08 pisze:, po co jakieś pudło po biurkiem.
O gustach się nie dyskutuje !!!SQ08 pisze:Bo to jest ładne.
Oczywiście że mają, żadnej gry w normalnym sklepie się na nie nie kupiSQ08 pisze:No tak, jednak produkty Apple mają to coś w sobie.
Tak, marketingSQ08 pisze:jednak produkty Apple mają to coś w sobie.
Jak zwykle powiem - nie we wszystko się wygodnie pogra na konsolce. Ale nie o tym gadamy.No ale teraz to są konsole do grania,
Duuużo ludzi.SQ08 pisze:zresztą kto kupuję laptopa aby na nim grać?
Tak jak mówiłem - jeśli używa się kompa do WWW i poczty to jak najbardziej, MacBook może być pod względem funkcjonalności. Ale tak samo może być dowolna maszyna za 1/3 ceny.SQ08 pisze:Poza tym i tak jest coraz więcej gier na Mac'a ale mi to jest obojętnie bo i tak nie gram.
To czemu pisałeś o stacjonarce??????????????? Z resztą wydajna grafika nie tylko w grach jest niezbędna. Mnie osobiście będzie w pracy potrzebna do modelowania 3d. I bardzo się ciesze, że 4 lata temu kupiłem lapka do grania, tylko dzięki temu da się na nim pracować.SQ08 pisze:No ale teraz to są konsole do grania, zresztą kto kupuję laptopa aby na nim grać? Bo w końcu tutaj o MacBook'a chodzi.
Nie tyle "unfriendly" co nie ma zainteresowania macami, więc i forum nie idzie w tym kierunku.SQ08 pisze:jednak te forum jest jakieś Mac - Unfriendly.
To jesteś wyjątkiem, chyba że za odrą wszyscy ludzie w przeciwieństwie do tych tutaj pieniędzy nie liczą.SQ08 pisze:Co do ceny to jest mi w pewnym sensie obojętna.
No cóż, nie u każdego tak jest. Można wiele debatować, np. czy sam zapracowałeś na kasę, czy starzy dali, czy babcia zostawiła w spadku, czy z zasiłku dla bezrobotnych. Nie chodzi o możliwość wydania kasy a sam sens robienia tego w kategoriach możliwości/cena.SQ08 pisze:Co do ceny to jest mi w pewnym sensie obojętna.