era - konkurencja dla neostrady
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
era - konkurencja dla neostrady
Gdzieś kiedyś czytałem że era przymierza się do konkurencji z neostradą. Na czym to miałoby polegać, w jakiej to technologii? Podobno ma to być po wakacjach. Ile w tym prawdy? Zna ktoś jakieś szczegóły?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: era - konkurencja dla neostrady
Chodzi o HSDPA. Poszukaj na forum bo było o tym.
P.S. Az taka konkurencja jakiej byś oczekiwał to to na pewno nie będzie.
P.S. Az taka konkurencja jakiej byś oczekiwał to to na pewno nie będzie.
Back to the Future 

-
- Użytkownik forum
konkurencja z neostradą
można pomarzyc, nowa technologia będzie miała co najwyzej dostępność równą UMTS, i na pewno będzie potrzebna do tego gęsta sieć nadajników co wykluczy dostępność tej usługi poza duzymi miastami

- canidy
- Stary wyga bezprzewodowy
Dostępnośc prawdopodobnie tak, ale nie koniecznie, ponieważ HSDPA nie jest zależna od UMTS oraz na pewno HSDPA da znacznie większe transfery.Rogall pisze:nowa technologia będzie miała co najwyzej dostępność równą UMTS
-
- Stały użytkownik forum
[quote="canidy
Dostępnośc prawdopodobnie tak, ale nie koniecznie, ponieważ HSDPA nie jest zależna od UMTS oraz na pewno HSDPA da znacznie większe transfery.[/quote]
No to pojechałeś
HSDPA działa w oparciu o UMTS a więc musi od niego zależeć
Dostępnośc prawdopodobnie tak, ale nie koniecznie, ponieważ HSDPA nie jest zależna od UMTS oraz na pewno HSDPA da znacznie większe transfery.[/quote]
No to pojechałeś

- canidy
Nawet zacytować nie potrafisz...damis pisze: No to pojechałeś![]()
Jakbyś sprawdził specyfikację HSDPA, to byś się dowiedział, że HSDPA nie jest częśćią UMTS i nie jest zależne od niego... Jednakże pasmo UMTS zapewnia odpowiednią stabilność i pojemność przesyłu danych dla HSDPA...
-
- Stały użytkownik forum
Twój komentarz jest trafny, acz merytorycznie nie na tematcanidy pisze: Nawet zacytować nie potrafisz...
Jakbyś sprawdził specyfikację HSDPA, to byś się dowiedział, że HSDPA nie jest częśćią UMTS i nie jest zależne od niego... Jednakże pasmo UMTS zapewnia odpowiednią stabilność i pojemność przesyłu danych dla HSDPA...

A wracając do meritum :
HSDPA is part of release 5 UMTS networks, which also accompanies an improvement on the uplink providing a new bearer of 384 kbit/s (previous max bearer was 128 kbit/s).
Tak jest właśnie w definicji, którą tak gorąco mi poleciłeś sprawdzić (choć tego akurat nie musiałem robić). Pozdrawiam i życzę dobrego samopoczucia.
- canidy
Ale jest też napisane, że HSDPA może być rozwijane niezależnie od UMTSa...damis pisze: Twój komentarz jest trafny, acz merytorycznie nie na temat
A wracając do meritum :
HSDPA is part of release 5 UMTS networks, which also accompanies an improvement on the uplink providing a new bearer of 384 kbit/s (previous max bearer was 128 kbit/s).
Tak jest właśnie w definicji, którą tak gorąco mi poleciłeś sprawdzić (choć tego akurat nie musiałem robić). Pozdrawiam i życzę dobrego samopoczucia.
- canidy
Tak przy okazji, to HSDPA działa już w W-wie w Orange....
A najzabawniejsze jest, że działą mi to tak samo jak i UMTS na SIMie, a nie na USIMie...
A najzabawniejsze jest, że działą mi to tak samo jak i UMTS na SIMie, a nie na USIMie...

- canidy