No nie wiem-ja mam antenę zewnętrzną-skierowaną na Ełk(bo jak brałem CDMA to na mapie BTS/UKE było pokazane że antena jest na kominie PEC) teraz wedłóg nowej mapy to niby nadajniki są w Oracze(mniej więcej ten sam kierunek)

Zawady Tworki , i Pogorzel Mała

Kierowałem antenę w każdym z tych kierunków-i miałem zasięg-tylko że pozostawiłem w kierunku Ełku bo mam z tej strony najlepszy poziom EvDO.
Więc albo nadajnik w Pogorzel Mała działa-lub antena z zamysłu kierunkowa ''ciągnie'' też sygnał bokiem

Ale to już niech się wypowiedzą o tym Fachowcy , bo ja się nie znam. Swoją drogą to za bardzo bym nie wierzył tym mapom UKE ,bo na stronce orange jak wpiszesz miejscowość Prostki , to kolorem żółtym są zaznaczone ''promienie''ze strony Ełku i Pogorzel Mała a z Zawad nie, więc nie wiadomo jaka jest prawda??Swoją drogą dla mnie powinien być najlepszy kierunek właśnie ze strony Zawad-bo mniejszy las i odległość jak ta do Oracz(las+miasto)

Po za tym na tym kominie PEC są anteny ''Panelowe'' tak samo jak i na drugim kominie ciepłowni przy ulicy Słonecznej (stary rynek) widać że jest ''świeża''instalacja długie panele-chodż może to są od GSM . Ale jak wspomniałem ze strony Ełku działa mi najlepiej.

Zerknąłem na mapę

byłem tam kiedyś nad jeziorem,mam kumpla z Dybówka.