Za wysoki rachunek w Plusie

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
granat862
Początkujący użytkownik forum

Re: Za wysoki rachunek w Plusie

Post autor: granat862 »

Dziś dostałem rachunek a na nim dodatkowe 64 zl do zapłaty za 256 min połaczenia z nr 601100123, wnioskuje że to opłata za połaczenie CSD.
Czy jest możliwe aby iPlusManager połaczył się przez CSD bez mojej wiedzy?
Czasami zdarzało się że wyskakiwał komunikat o połaczeniu płatnym ale zawsze brałem na nie. Jestem pewien że sam świadomie nie wybierałem połaczen płatnych.
Czy jest jakaś możliwośc niepłacenia za to nieswiadome połączenie z CSD?
Naszła mnie myśl że jakby co to zagroze im zerwaniem umowy, podobnbo teraz po otrzymaniu nowego regulaminu mam do tego prawo.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

granat862 pisze:Czasami zdarzało się że wyskakiwał komunikat o połaczeniu płatnym ale zawsze brałem na nie.
Jesteś tego pewny? Może ktoś korzystał z Twojego komputera i się połączył w ten sposób?
Naszła mnie myśl że jakby co to zagroze im zerwaniem umowy, podobnbo teraz po otrzymaniu nowego regulaminu mam do tego prawo.
Jednak musisz zapłacić zaległe rachunki.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

granat862 tak jest możliwe połączenie przez CSD. Wtedy gdy GSM zanika całkowicie ale przy takiej sytuacji manager plusa powinien wyświetlić komunikat.
granat862 pisze:64 zl do zapłaty za 256 min
Jeszcze nie jest tak źle. Mogleś dostać więcej ;)
Jaki masz modem. Z tego co się orientuje to niektóre już nie obsługuja CSD.
A co do reklamacji to wątpie, zeby ja uznali :(

[ Dodano: 2009-05-21, 01:04 ]
granat862 i po tym jak dostaniesz nowy regulamin masz prawo zerwac umowę. Więcej w tym temacie: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=179635#179635
granat862
Początkujący użytkownik forum

Post autor: granat862 »

Moj modem to Huwei E800

Czy teraz jak juz zainstalowałem Mobil Partnera bede się mógł połączyć przez CSD?
Nie chciałbym miec ponownie niespodzianki na rachunku.
ODPOWIEDZ