Problem !! Nokia 6020 i Kabel DKU-5
Moderator: Moderatorzy
- Razielpl
- Początkujący użytkownik forum
Problem !! Nokia 6020 i Kabel DKU-5
Witam mam mały problem a mianowicie gdy podlączam kabel do kompa wyskakuje mi Error " Nie rozpoznano urzadzenia USB - jedno z urządzeń USB podłączonych do tego komputera ma awarię, ale system Widows nie może go rozpoznać. "a na wyswietlaczu mojego telefonu pokazuje sie komunikat "Akcesoruim Podlaczone" a zaraz potym "Akcesorium niekompatybilne " . Mecze sie z tym juz od kilku dni , przeszukalem google i forum jednak wszystkie problemy byly zwiazane z nieoginalnym kablem a muj jest oryginalny . Probowałem robic tak jak radza w tym temacie http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t ... kable+dku5 i dalej lipa . Help Plz !!
Dla przypomnienia :
Telefon : Nokia 6020
Kabel : DKU-5 ( orginalny )
Siec : Era ( nie wiem czy to jakas roznica )
z Gory Thx i sory za literówki i inne byki =]
Dla przypomnienia :
Telefon : Nokia 6020
Kabel : DKU-5 ( orginalny )
Siec : Era ( nie wiem czy to jakas roznica )
z Gory Thx i sory za literówki i inne byki =]
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Razielpl, łącznie zmieniany 1 raz.
- kszysek
- Stały użytkownik forum
Re: Problem !! Nokia 6020 i Kabel DKU-5
mi też się tak kiedyś zdażyło na 6230i z kablem DKU-2 (za 8PLN z allegro) ale wczesniej na 100% działalo - pomogło wyłączenie i ponowen włączenie telefonu. Spróbuj może coś to da.
<| Blackberry Bold 9700 - Orange |Ipad2-3G Orange | Dell N4020 + Huawei e3131 - Orange | Hp Mini 311 | Hp t5630w Thin Client + Wimax |> To tyle 
http://speedtest.net/result/1917097660.png

http://speedtest.net/result/1917097660.png
- Razielpl
Ehhh dalej nic
. No ale dzięki za szczere chęci . ^^ =]

Ostatnio zmieniony 2006-07-26, 18:13 przez Razielpl, łącznie zmieniany 1 raz.
- skalar13
- Stały użytkownik forum
Zakupiłeś zły kabel. Tego kabla nie stosuje sie do transmisji danych, to kabel do prac serwisowych na tym telefonie. Odpowiedni kabel to CA-42.
Blue Connect + Nokia 6020 + oryginal CA-42 + antena kierunkowa Dipol = MAX 23kB/s
- Razielpl
Ten kabel jest potrzebny mi tylko do tego by zgrywac zdjecia z telefonu bo jakos malo ma miejsca
a koles w serwisie powiedzial ze ten kabel jest dobry do tego , to po pierwsze a po drugie co za roznica czy do transmisji danych czy do prac serwisowych jak i tak nie moge nawiazac polaczenia z telefonem
niech ktos mi pomoze bo mi juz nerwy siadaja.

- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Skąd pewność że orginał.Jeśli by był orginalny nie pisał byś postu.Przez co chcesz łączyć sie z kompem.Jeśli tylko przez sterowniki od kabla to nic nie żdziałasz.Ściągnij sobie ze strony Nokii PC SIUTE dla twojego telefonu i spróbuj się połączyć.Pamiętaj najpierw zainstaluj te sterowniki od kabla następnie PC Siute Nokia.Postepuj zgodnie z komunikatami na monitorze.Jeśli masz orginalny kabel to musisz się połączyć.Razielpl pisze:Kabel : DKU-5 ( orginalny )
- lkmc
- Stały użytkownik forum
Halo halo, powolutku, po pierwsze dku-5 to nie jest zaden tam kabel do prac serwisowych, tylko zwykly kabel do transmisji danych. Ale zgadzam sie ze lepszy jest ca-42, gdyz w przeciwieństwie do DKU-5 nie korzysta z wirtualnego portu COM opartego na pluginie usb.
A po drugie, o ile kabel nie jest zwyczajnie uszkodzony, to przyczyna lezy po stronie twojego portu usb (np. jesli to frontpanel to moze masz zle podpiete piny na plyte).
I nie piszcie bzdurnych postow o prawidlowej kolejnosci instalacji sterownikow, jesli komputer <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> nie rozpoznaje podlaczanego sprzetu.
a przy okazji... witam po wakacjach
:)
A po drugie, o ile kabel nie jest zwyczajnie uszkodzony, to przyczyna lezy po stronie twojego portu usb (np. jesli to frontpanel to moze masz zle podpiete piny na plyte).
I nie piszcie bzdurnych postow o prawidlowej kolejnosci instalacji sterownikow, jesli komputer <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> nie rozpoznaje podlaczanego sprzetu.
a przy okazji... witam po wakacjach

N6220 & moto c975
- Razielpl
Skąd pewność że orginał.Jeśli by był orginalny nie pisał byś postu.Przez co chcesz łączyć sie z kompem.Jeśli tylko przez sterowniki od kabla to nic nie żdziałasz.Ściągnij sobie ze strony Nokii PC SIUTE dla twojego telefonu i spróbuj się połączyć.Pamiętaj najpierw zainstaluj te sterowniki od kabla następnie PC Siute Nokia.Postepuj zgodnie z komunikatami na monitorze.Jeśli masz orginalny kabel to musisz się połączyć.
Instalowalem zgodnie z poleceniami pierw stery potem podlaczalem kabel itd. i do laczenie sie uzywalem PC SUITE z plytki CD ktora byla dolaczona do kabla . Co do jego orginalnosci nie moge byc 100 % pewny ale byl kupowany w Serwisie / komisie z telefonami nowyzmi i uzywanymi i sprzetem do nich za trzydziesci pare zlotych niepamietam dokladnie <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> czy jest orginalny no ale u mojego kumpla wykrywalo kabel natomiast nie wykrywalo podlaczonego do niego uzadzenia ... a z moimi portami USB jest wszystko ok bo do tego samego portu podlaczalem MP3 playera i dzialalo wszystko poprawnie .... ale mniejsza z tym kablem kupie chyba poprostu port podczerwieni i bedzie latwiej i szybciej

PS. Port podczerwieni musi takze byc dobrany do konkretnego modelu telefonu czy to bez roznicy ?? Wiem wiem to n00bowskie pytanie ale nie mam o tym pojecia

Sorry za ortografie i byki ^^