Problem z szybkością w BlueConnect

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Tomek7
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Problem z szybkością w BlueConnect

Post autor: Tomek7 »

U mnie kolega ma podobną sytuację jak podpisał umowę było ok przez 2 msc jak na EDGE miał dobry transfer a od kilku miesięcy nie ma nawet 3 Kb/s był w salonie ery dali mu nową kare sim i dalej to samo cały miesiąc 3Kb/s modem dobry bo sprawdzalem ;) coś z kartą sim, sam nie wiem.
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

Ivreaa czasem im się zapomni. Ale częściej nałożyć limit niz go zdjąć. Zadzwon i może negocjuj jakiś upust za ich gapiostwo.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

Ivreaa pisze:Mogło tak się zdarzyc, że po prostu im się "zapomniało"?
Jak najbardziej jest taka sytuacja możliwa. Dlatego zadzwoń do nich i się wyjaśni :)
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
Tomek7
Stary wyga bezprzewodowy

Dzisiaj najlepiej słuchajcie :) .Wsadziliśmy kolegi kartę sim do telefonu ,zadzwoniliśmy do BOK i mówie że od kilku msc.Internet chdzi jak by był cały czas po limicie i że może zapomnieli wyłączyć limitu.Ona mówi że to nie możliwe ;) ,za chwile pyta się o miejscowość sprawdza zasięg ,pyta się o modem .Potem mówie że to <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> jest nie jest od zasięgu bo byłem pod nadajnikiem i że to jest coś z limitem bo kiedyś chodził dobrze po 3 min czekania coś tam sprawdzała i mówi że faktycznie był jakiś błąd w ich systemie i że przepraszają Zawiesiła kartę na godzinę po godzinie internet chodzi prawie na pełnej prędkości EDGE :D .Jednak mają dużo błędów w systemie ;)
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

tomok7 pisze:mówi że faktycznie był jakiś błąd w ich systemie i że przepraszają
Niech jeszcze będzie załącznik do tych przeprosin w postaci gratisowych GB, albo zniżki na abonament przez kilka miesięcy :]
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
Tomek7
Stary wyga bezprzewodowy

Też tak pomyślałem ale po zakończeniu rozmowy ;) .A ten net chodził mu tak od ferii zimowych. 4 miesiące z limitem :rotfl:
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

tomok7 pisze:.Jednak mają dużo błędów w systemie
Jak niektórym w ogole lejek się nie wlączą, to inni muszą mieć dla równowagi cały czas... :dobani:
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

tomok7 pisze:Też tak pomyślałem ale po zakończeniu rozmowy ;)
Więc nic nie szkodzi pisać reklamację do BOK'u jeszcze raz. Tym razem z żądaniami :)
tomok7 pisze:4 miesiące z limitem :rotfl:
To nie jest śmieszne...
Awatar użytkownika
Tomek7
Stary wyga bezprzewodowy

Ja tego nie bede pisał bo to nie mój net, dla kolegi nie bedzie się chciało, z resztą ja dzwoniłem do BOK bo żeby nie ja dalej by miał tego neta
ODPOWIEDZ