Wymiana SIM na USIM
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Wymiana SIM na USIM
Czy ktoś ma pomysł jak będąc szczęśliwym posiadaczem usługi LicencjaGPRS (bez limitów) wymienić posiadanego SIMa na USIMa? W regulaminie wymiany jest zaznaczone, że nie obejmuje ona abonentów posiadających LicencjęGPRS, a ja jestem przekonany, że są tu osoby, którym się udało wykonać taką wymianę.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Wymiana SIM na USIM
1. Pójść do salonu Orange.monos pisze:Czy ktoś ma pomysł jak będąc szczęśliwym posiadaczem usługi LicencjaGPRS (bez limitów) wymienić posiadanego SIMa na USIMa?
2. Powiedzeić, że chce się wymienić kartę SIM na USIM.
3. Nie mówić nic o tym, jaka to karta ani do cego służy, ani jaki jest na niej abonament.
4. Wymienić kartę.
5. Zapłacić rachunek do którego zostało dopisane 61zł za wymianę karty.
P.S. Są tacy co wymienili bez problemów.
Back to the Future 

- canidy
- Stary wyga bezprzewodowy
Są tacy co nie tylko wymienili bez problemów, ale nawet bezpłatnie, bo w Oranżu jeszcze w czerwcu robili to gratisSzadzik pisze: 5. Zapłacić rachunek do którego zostało dopisane 61zł za wymianę karty.
P.S. Są tacy co wymienili bez problemów.

-
- Mistrz bezprzewodowy
Po co mam wspominać o bezpłatnej wymianie skoro już nieaktualne?canidy pisze:Są tacy co nie tylko wymienili bez problemów, ale nawet bezpłatnie, bo w Oranżu jeszcze w czerwcu robili to gratis
Back to the Future 

- canidy
Ponieważ wiem, z dobrego źródła, że oficjalnie tak jest ale jak się dobrze pogada to robią gratis...Szadzik pisze: Po co mam wspominać o bezpłatnej wymianie skoro już nieaktualne?
-
Dzięki za informacje.
-
- Użytkownik forum
Obecnie znow jest promocyjna cena na wymiane karty. Mam Licencje bez ograniczen i kusi mnie aby wymienic karte na USIMa. Jednak nie wiem czy Orange nie bedzie robic mi pozniej problemow. Moze wypowie sie ktos kto dokonal takiej wymiany i korzysta nadal z Licencji.
-
- Użytkownik forum
Ja bylem w orange w czerwxu i chcialem wymienic karte.powiedzieli bez problemu ale mowili ze ta karta sie <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font> w telefonach starszej generacji a wtedy dopiero szykowalem sie do zakupu 6630.Czy to prawda czy mnie w balona robili??
-
- Użytkownik forum
Mam 6280 i korzystam na razie z niego jako modem do Licencji w EDGE.Kusi mnie jednak UMTS.
-
a ile kosztuje wymiana sim na usim w promocyjnej cenie?
Mów otwarcie i otwarcie dzia?aj, gdy w kraju dobre panuj? rz?dy. Otwarcie dzia?aj, lecz mów ostro?nie, gdy rz?dy s? z?e.
Konfucjusz
Konfucjusz
- gnd
- Stały użytkownik forum
Wiec z tą wymianą to jest tak: że normalnie wymiana karty kosztuje 25pln brutto, ale do konca lipca wymiana na usim jest za fri. Od czerwca zmienił się reglamin Licencji (biznes ewryłer) i szybkość zalezy tylko od posiadanej karty i modemu- nie tak jak kiedyś.Zróżnicowanie pod względem ceny tyczy się tylko limitów(0,5 i 2GB). Ja wymieniłem sobie zaraz ja tylko mozna było (2 maja) i do dzisiaj działa pięknie- mam nowyVar20 - jak masz licencje to wiesz co to...
- canidy
No to wam powiem, że moim zdaniem nie trzeba wcale wymieniać SIM na USIM. Niecałe 30 min temu zmieniłem modem z GC85 na Option 3G EDGE i odpaliłem na SIMie i... UMTS śmiga jak szalony.... 

- gnd
- Stały użytkownik forum
...w ideii-orange??????????????????????????????????????
EDIT: ...Feascynujące , ale absolutnie niemożliwe!!!
Nie piszemy posta jednego pod drugim, tylko edytujemy. Szadzik
Nie piszemy posta jednego pod drugim, tylko edytujemy. Szadzik
- canidy
Obawiam się, że możliwe, ponieważ u mnie działa!!!gnd pisze:...w ideii-orange??????????????????????????????????????
Po włożeniu swojej karty SIM do Option Globetrotter 3G EDGE i włożeniu modemu do laptopa (podczas instalacji Business Everywhere) system poprosił mnie o włożenie karty USIM, a ja wpisałem PIN i kliknąłem ok.
Jeżeli uważasz, że to niemożliwe, to powiedz dlaczego przy testach predkości łącza cały czas wyrzuca mi prędkości w okolicach 550 kb/s???
Na EDGE? Nie ma takiej możliwości!
Dal mnie nieliczy się to co piszą lecz to co widzę...
hm...to by było bardzo dobre. Czyżby Orange otworzył swój UMTS dla wszystkich ? A jesteś pewien że masz SIMa a nie USIMa ? Czy jest jeszcze ktoś kto by to sprawdził ? pozdr.
- bob
- Guru bezprzewodowy
To już nie umts nawet,to już .... aż boję się wypowiedzieć ,ale ja Ci wierzęJeżeli uważasz, że to niemożliwe, to powiedz dlaczego przy testach predkości łącza cały czas wyrzuca mi prędkości w okolicach 550 kb/s???

- canidy
Co znaczy, że otworzył UMTS dla wszystkich?agnyra pisze:hm...to by było bardzo dobre. Czyżby Orange otworzył swój UMTS dla wszystkich ? A jesteś pewien że masz SIMa a nie USIMa ? Czy jest jeszcze ktoś kto by to sprawdził ? pozdr.
Mam SIMa, ponieważ kupiony był gdy o UMTSie mówiło się dopiero w planach i jeszcze oczywiście jest z logo Idei, a ztego co wiem te USIMy są z logo Oranżady.
Mam jeszcze kumpla w Łodzi, który ma identyczną kartę i również mu działa na niej UMTS, więc chyba da się.
- gnd
- Stały użytkownik forum
@canidy z tego co wiem to umts daje możliwośc transferu do ok.380kb, no ale jak masz 4G to mozesz mieć 550.
@szadzik bo ja mam aspiracje na ***wipa***.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Oczywiście nie mam nic przeciwko temu, tylko nie nabijaj głupio postów, bo się kiedyś okaże, że masz 0.gnd pisze:@szadzik bo ja mam aspiracje na ***wipa***.
Jeśli chcesz być VIPem to::
1. Pisz poprawnie nicki (Szadzik).
2. Naucz się używać opcji forum, zamiast pisać dwa posty jeden pod drugim, edytuj poprzedni.
3. Naucz się pisać skrót VIP (Angielski: Very Important Person) nie da się tego bowiem napisać przez "w".
Back to the Future 

- canidy
wiem jakie są możliwości w UMTSie i wcale nie pisałem, że na UMTSie mam takie prędkości...gnd pisze:@canidy z tego co wiem to umts daje możliwośc transferu do ok.380kb, no ale jak masz 4G to mozesz mieć 550.
Mówiac o "otwarciu UMTSu" miałem na myśli udostępnienie możliwosci zalogowania się do 3G każdej karcie SIM, tak jak jest to w Plusie. Niestety testy jakie przeprowadziłem w Krakowie dowodzą że przynajmniej w tym mieście konieczna jest wymiana na USIm. Zwykły SIm powodowal że testowy telefon (nokia 6650) w centrum miasta zupełnie tracił zasięg. z USIMem wszystko działało ok. Pozdrawiam.
- canidy
Hmmm, ciekawe, jeden jedyny raz miałem brak zasięgu w centrum W-wy, ale poza tym jest ok, śmiga po UMTSie 

- gnd
- Stały użytkownik forum
@szadzik doceniam twoj brak poczuciahumoru, ale wiem , że to nie twoja wina, ze sostaleś w młodości skrzywdzony.
Jeśli napisłem że chcę być "wipem" , to znaczy że "wipem", a ne "Vipem".
A w ogóle to nie lubie jak mi ktoś grozi...
Jeśli napisłem że chcę być "wipem" , to znaczy że "wipem", a ne "Vipem".
A w ogóle to nie lubie jak mi ktoś grozi...
- canidy
Ogólnie z tymi kartami to dziwna sprawa.
Od 2 dni UMTS nie śmiga mi na SIMie, a gdy ustawiam na "tylko 3G" to mam info, że nie ma karty SIM...
Ciekawe, bo przed napisaniem na forum o tym, że na zwykłym SIMie działa mi UMTS wszystko było ok. Może to zbyt odjechana spiskowa teoria i nie bierzcie tego jako moje 100% założenie, ale może operatorzy śledzą to forum i np. okazało się, że mają jakąś lukę w systemie i ją załatali po to aby ludziska wymieniali karty na USIM i płacili za to...
Sam nie wiem co się stało, ale na 100000% działał mi UMTS na SIMie...
Czy ktoś jeszcze próbował na SIMie uruchomić UMTS?
Od 2 dni UMTS nie śmiga mi na SIMie, a gdy ustawiam na "tylko 3G" to mam info, że nie ma karty SIM...
Ciekawe, bo przed napisaniem na forum o tym, że na zwykłym SIMie działa mi UMTS wszystko było ok. Może to zbyt odjechana spiskowa teoria i nie bierzcie tego jako moje 100% założenie, ale może operatorzy śledzą to forum i np. okazało się, że mają jakąś lukę w systemie i ją załatali po to aby ludziska wymieniali karty na USIM i płacili za to...
Sam nie wiem co się stało, ale na 100000% działał mi UMTS na SIMie...
Czy ktoś jeszcze próbował na SIMie uruchomić UMTS?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Ja z tym UMTSem działającym na SIM bardziej stawiałbtm na jakiegos buga po stronie Orange.
Na pewno sledzą forum. Możliwe też, że dzieki Tobie tego buga odkryli i napawili
Na pewno sledzą forum. Możliwe też, że dzieki Tobie tego buga odkryli i napawili

Back to the Future 

- canidy
No, z tego to jednak bym się nie cieszył, bo ewentualny błąd był dla mnie ok. To jak w piosence z któregoś polskiego filmu " Ja jestem wesoły Romek, mam na przedmieściu domek, a w tym domku wodę, światło, gaz... i komentarz któregoś z przechodniów, - nie krzycz bo Ci to odbiorą..." ehhh
-
- Mistrz bezprzewodowy
Nie przechodniów tylko ludzi stojących w kolejce do castingu.canidy pisze:No, z tego to jednak bym się nie cieszył, bo ewentualny błąd był dla mnie ok. To jak w piosence z któregoś polskiego filmu " Ja jestem wesoły Romek, mam na przedmieściu domek, a w tym domku wodę, światło, gaz... i komentarz któregoś z przechodniów, - nie krzycz bo Ci to odbiorą..." ehhh
Back to the Future 

- Enzo
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Żeby było dokładnie, ktoś z tłumu powiedział: "Nie bój, nie bój, i tak Ci odetną."canidy pisze:nie krzycz, bo Ci to odbiorą...
Chodziło tu o ludzi, którym przedsiębiorstwo komunikacyjne zorganizowało występ artystyczny z okazji "Dnia pieszego pasażera".Szadzik pisze:Nie przechodniów tylko ludzi stojących w kolejce do castingu.
A w temacie

iPlus+E61i=FUN
- bob
- Guru bezprzewodowy
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator