najlepsza karta wi-fi
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
najlepsza karta wi-fi
Witajcie. Mam krótkie pytanie. Która karta najlepiej łapie sygnał? Obecnie używam D-link dwl-g122, ale mam z nią kłopoty, więc prawdopodobnie zmienię na inną, ale szukam takiej, która będzie miała najlepszy zasięg. Z góry dzięki za rady. pozdrawiam
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: najlepsza karta wi-fi
To jest karta na USB, więc jak chcesz też na USB to polecam coś takiego jak w tym wątku http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9446 W razie czego możesz zmienić antenkę na silniejszą.mietek82 pisze:Obecnie używam D-link dwl-g122
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Początkujący użytkownik forum
@YaHooo, czy do takiej karty Edimax można bez problemu dołączyć antenkę 7 czy 9 dBi, czy lepiej kupić zestaw fabryczny np. http://www.allegro.pl/item640982038_wi_ ... promo.html
I jeszcze jedno małe pytanie... czy jest różnica między prędkościami i siłą sygnały pomiędzy kartami usb a pci?
I jeszcze jedno małe pytanie... czy jest różnica między prędkościami i siłą sygnały pomiędzy kartami usb a pci?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Można. Ma ona najbardziej standardową złączkę RP-SMA.mietek82 pisze:czy do takiej karty Edimax można bez problemu dołączyć antenkę 7 czy 9 dBi,
Raczej nie. Tzn niema zasady, że USB jest lepsze od PCI lub odwrotnie. Różnice między konkretnymi modelami mogą być.mietek82 pisze:czy jest różnica między prędkościami i siłą sygnały pomiędzy kartami usb a pci?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Ja ostatnio zmieniłem zdanie na temat Pentagramów. Moja karta wi-fi na PCI powoduje co jakiś czas lagi w trybie ad-hoc. W połączeniu z routerem mniej, ale jednak się zdarzają. Co jest kłopotliwe w grze sieciowej, jak mi "zamarza" gra. Więc już osobiście odradzam te karty.mietek82 pisze:czy lepiej kupić zestaw fabryczny np.
Pozdrawiam YaHooo