Linux jest prawie idealny, brak mi tylko iTunes.
Gdyby był iTunes dla Linux'a to nie kupowałbym Mac'a.
Jako, że OS X jest prawie jak Linux wybór był prosty w jakim kierunku pójść, zresztą po tych wszystkich problemach z Windowsem mam już po prostu ochotę coś nowego spróbować. Skoro z Linux'a byłem zadowolony to z OS X będę jeszcze bardziej.
“The only problem with Microsoft is they just have no taste..and they don't bring much culture into their products.”
Jo_gurt pisze:bob, no to pochwal się do jakich to rzeczy używałeś linuksa na ps3?
Napiszę tak. Fajne rozwiązanie dla serwera UPnP w moim przypadku.
Ci, którzy już mają PS3 to mogą traktować to jako taki stacjonarny komputer oczywiście w jakiś tam ograniczony sposób ze względu na małą ilość RAM (należy pozbyć się kilku ładujących się na starcie rzeczy).
[ Dodano: 2009-06-03, 21:22 ]
ja.michal pisze:Do sprawdzania poczty i chodzenia po forum.
Proszę nie pisać jak nie masz pojęcia o czym piszesz.
Dostęp do MP3 i Last.fm z AVR-4306 głównie.
Dodatkowe zastosowanie poza UPnP to prezentacje dla pracowników na dużym ekranie z pełną obsługą jak prawdziwego komputera np. internet, poczta, arkusz kalkulacyjny itp.
Ostatnio zmieniony 2009-06-03, 20:38 przez bob, łącznie zmieniany 1 raz.
Jo_gurt pisze:Bo jest przystosowany do dokładnie takich zadań i nie trzeba nic kombinować
Ale ja cały czas mam Linuksa na PS3 i niczego nie muszę kombinować. Na początku tylko musiałem się zapoznać z tematem. Nie widzę żadnej różnicy między stacjonarnym komputerem (który ma 256 RAM) z Linuksem i PS3 z Linuksem.
Ja też zawsze lubię kombinować i coś przerabiać, zawsze można ciekawe efekty osiągnąć, więc dlaczego by na PS3 Linux'a nie instalować. Zawsze się może na coś przydać, zastosowanie Bob'a jest na to najlepszym przykładem.
Zawsze wyciągam ze sprzętu max i staram się ze wszystkich funkcji korzystać.
“The only problem with Microsoft is they just have no taste..and they don't bring much culture into their products.”
No nie wiem, jak dla mnie robienie z maszynki do grania za 1600zł+dodatki -> PCta za 300zł jest raczej przerostem linuksowej formy nad treścią Ale nie jesteś pierwszym, który pakuje Linuksa gdzie się da i twierdzi, że tak chciała natura i tak jest lepiej Mam takiego kumpla.
[ Dodano: 2009-06-03, 21:50 ] SQ08, hobby jedno, ale wynajdywanie na siłę zastosowań, "bo już jest" to inna sprawa
Jo_gurt pisze:No nie wiem, jak dla mnie robienie z maszynki do grania za 1600zł+dodatki -> PCta za 300zł jest raczej przerostem linuksowej formy nad treścią
Jo_gurt, weź pod uwagę, że to nadal konsola do gier do użycia w każdej chwili. Niczego nie traci.
Bo MacOS X nie działa na byle jakim złożonym blaszaku no chyba, że ktoś popatrzy co dany iMac ma i dokładnie takiego samego PC złoży i MacOS X ruszy.
Każdy system da się do wielu rzeczy przystosować, gdyby MacOS X był taki zły jak niektórzy piszą, Apple nie miałoby z każdym miesiącem większych zysków nawet w czasach kryzysu gospodarczego. Naprawdę nie wiem dlaczego niektórzy są tak uprzedzeni do Apple zapewne nie mając za dużo z tą firmą i jej produktami do czynienia.