mBank nie daje karty zdrapki, tylko karta spisywajka gdzie wszystkie kody są dostępne...Jo_gurt pisze:Akurat mi karta-zdrapka pasowała
Dlatego lepiej hasła SMS
Moderator: Moderatorzy
mBank nie daje karty zdrapki, tylko karta spisywajka gdzie wszystkie kody są dostępne...Jo_gurt pisze:Akurat mi karta-zdrapka pasowała
To chyba bolałoPatryk_ pisze:jak wpadła mi w oko...przyczepa
Wiem, mówiłem o PKO Inteligomarens pisze:mBank nie daje karty zdrapki, tylko karta spisywajka gdzie wszystkie kody są dostępne...
Bezproblemowo :-)Jo_gurt pisze:a przez tel nie wiem.
Na papierze w dodatku.marens pisze:mBank nie daje karty zdrapki, tylko karta spisywajka gdzie wszystkie kody są dostępne...
Wypłaty gotówkowe z kredytówki za free ?marens pisze:Karta kredytowa i przelewy z niej. mBank tylko bezgotówkowe, inne to niesamowita prowizja. Alior osobne konto, i nie liczy się czy przelew czy płatność kartą czy bankomat.
Zdrapka jak najbardziej.Jo_gurt pisze:mówiłem o PKO Inteligo
Tylko poruszałem kwestie bezpieczeństwa a każą sobie dopłacać 5zł od Poniedziałku za jedną listę :-)Jo_gurt pisze:Wiem, mówiłem o PKO Inteligo
Dla mnie właśnie nie a dla innych jeszcze niebezpieczne.Patryk_ pisze:Jak dla mnie SMSy są najwygodniejsze
To na firmęJo_gurt pisze:To chyba bolało
Mówiłem o dosłownym znaczeniuPatryk_ pisze:To na firmę
Mi nie wprowadziło więc nie wiem jak to jest.marens pisze:a każą sobie dopłacać 5zł od Poniedziałku za jedną listę :-)
Sprawa załatwiona w 10 minut - wyjście ze sklepu z niezapłaconą faturą,dojście do auta,odpalenie laptopa i zmiana limitu,powrot do sklepu,więc nie tak źleJo_gurt pisze:Mówiłem o dosłownym znaczeniu
Amen.Patryk_ pisze:Niech Bog blogosławi mobilny Internet
Nie pisze w ciemno jesli nie masz jakichs specjalnych wynegocjowanych warunkow a jedynie podstawowa oferte to oferta PKO BP to jedna wielka lipa,placisz 16,5 za konto zlote a nadal masz tylko do dyspozycji tylko bankomaty PKO BP i za wyplaty z agencji PKO BP czy na poczcie(mimo teggo ze to jedna banda) placisz jeszcze dodatkowo zlotek - moim zdaniem to jest czysty wyzysk i nie widze tu za grosz uczciwej oferty:)Wole zaplacic 15zl w ING i nie musze przynajmniej szukac bankomatu tylko moge za darmo wyplacac pieniadze w kazdym bankomacie, kazdej agencji(nawet PKO BP) i kazdej kasie kazdego banku - to jest dla mnie full komfort:)Dla zwyklego Superkonta wyjdzie podobna kwota a nawet wiecej(kiedys korzystala z niego moja mama i wychodzilo w granicach 21zl za miesiac wiec nawet wiecej)bob pisze: Ja mam dobrą ofertę w PKOBP więc nie pisz w ciemno.
A kto ci każe mieć złote konto? Ja mam zwykły ROR i płacę 6,90 . za przelewy do innych banków 0,50 gr., za płatność kartą nie płacę, za pobranie pieniędzy na poczcie 1,10. Dostęp przez internet,telefon kosztuje mnie 2 zł na miesiąc. Co mi po koncie w innym banku jeśli w okolicy nie ma bankomatów,zwłaszcza w małych miastach.adixm pisze:placisz 16,5 za konto zlote
Dokładnie.bob pisze:adixm, no ok ale każdy ma inne potrzeby
Dobra, dobra akurat ja jak kto malo znam cala taryfe prowizji na pamiec i zgodze sie 6,9 prowadzenie rachunku, przelew 50gr ale juz zlecenie stale 1,5zl (gdyz z zlecen stalych ludzie najczesciej korzystaja) do tego dochodzi abonament iPKO 2zl, a karta platnicza 1,6(tyle wychodzi mniej wiecej na miesiac), wybacz ale moim zdaniem porownujac ta oferte do ALIOR Banku czy Nordea Banku to czysty wyzysk(a mam tu do dyspozycji wszystkie bankomaty, w tym takze PKO BP):) Oferte maja kiepska a ludzie sie tam trzymia tylko z przyzwyczajenia i im to pasuje:)Jaco pisze: A kto ci każe mieć złote konto? Ja mam zwykły ROR i płacę 6,90 . za przelewy do innych banków 0,50 gr., za płatność kartą nie płacę, za pobranie pieniędzy na poczcie 1,10. Dostęp przez internet,telefon kosztuje mnie 2 zł na miesiąc. Co mi po koncie w innym banku jeśli w okolicy nie ma bankomatów,zwłaszcza w małych miastach.
[ Dodano: 2009-06-04, 13:33 ]Dokładnie.bob pisze:adixm, no ok ale każdy ma inne potrzeby
Ja nie korzystamadixm pisze:ale juz zlecenie stale 1,5zl (gdyz z zlecen stalych ludzie najczesciej korzystaja)
adixm, jest kapitalizm i pojęcie uczciwsze ceny nie istnieje. Ja w PKOBP mam obsługę bardzo dobrą więc dlaczego miałbym przechodzić do jakiegoś egzotycznego banku?adixm pisze:uczciwsze ceny sa juz chocby w Banku Pocztowym
Ja dodam tylko to: http://pl.wikipedia.org/wiki/Bezpieczna ... no%C5%9Bcibob pisze:jakiegoś egzotycznego banku?
Widze podchodzic do tego jak moja mama i kierujesz sie wylacznie stereotypami, jesli bank nazywa sie PKO BP to musi byc uczciwy, a jesli ING to bedzie Cie co miesiac "kroil" w niezauwazalny sposob, ja jednak naleze do tych co nazwa banku nie ma zadnnego znaczenia bo wszystkie pieniadze(lokaty) w banku(obojetnie jakim) gwarantowane sa przez BFG, a przy wyborze banku kieruje sie cena(studiuje tabele prowizji banku gdzie mam zalozyc konto/lokate) i mozliwosciami(wygoda) serwisu internetowego, ewentualnie iloscia i umiejscowieniem bankomatow a czy bank sie bedzie nazywal ING, Alior Bank czy PKO BP to mi wszystko jedno:)W ING np. pasuje mi to ze moge sobie trzymac pieniadze na koncie oszczednosciowym i przelewac kiedy tylko je potrzebuje a zawsze(co miesiac) jakiejs 20zl z odsetek mi wpadnie(w koncu po to jakby nie bylo jest takze bank).bob pisze:więc dlaczego miałbym przechodzić do jakiegoś egzotycznego banku?
Ale co Ty możesz wiedzieć na ten temat czym ja się kieruję?adixm pisze:Widze podchodzic do tego jak moja mama i kierujesz sie wylacznie stereotypami
Tylko do pewnej, niezbyt dużej, wartości. Więc jednak pewność banku się liczy.adixm pisze:co nazwa banku nie ma zadnnego znaczenia bo wszystkie pieniadze(lokaty) w banku(obojetnie jakim) gwarantowane sa przez BFG,