OptionGlobetrotter gx0201 - czy posiada wbudowaną kartę wifi
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
OptionGlobetrotter gx0201 - czy posiada wbudowaną kartę wifi
W instrukcji do (Business Everywhere) Option Globetrotter GT 3G+ EMEA, znalazłem, że może on służyć do łączenia się z sieciami wifi. W tym celu karta lub laptop muszą obsługiwać technologię Wireless LAN.
Już wiem, że moja karta (GT 3G+ EMEA) nie ma wbudowanej karty wifi. A aplikacja BE jedynie może posłużyć jako menedżer wifi (pod warunkiem, że taka karta jest zainstalowana w pc)
Czy ktoś się orientuje czy Option Globetrotter gx0201 ją ma? Czy tak jak w powyższym przypadku ...
Już wiem, że moja karta (GT 3G+ EMEA) nie ma wbudowanej karty wifi. A aplikacja BE jedynie może posłużyć jako menedżer wifi (pod warunkiem, że taka karta jest zainstalowana w pc)
Czy ktoś się orientuje czy Option Globetrotter gx0201 ją ma? Czy tak jak w powyższym przypadku ...
- bob
- Guru bezprzewodowy
Re: OptionGlobetrotter gx0201 - czy posiada wbudowaną kartę wifi
goffer_pl, urządzenia Combo, Fusion od Optiona miały tą hybrydę ale zarzucono ten nie do końca dobry pomysł.

Przykład:
http://a.gery.pl/show_item.php?item=648592408

goffer_pl pisze:Już wiem, że moja karta (GT 3G+ EMEA) nie ma wbudowanej karty wifi. A aplikacja BE jedynie może posłużyć jako menedżer wifi (pod warunkiem, że taka karta jest zainstalowana w pc)

Przykład:
http://a.gery.pl/show_item.php?item=648592408
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Był dobry jak rzadko który laptop miał WiFi wtedy.bob pisze:zarzucono ten nie do końca dobry pomysł.
[ Dodano: 2009-06-05, 17:18 ]
I żeby było śmieszniej to mój kupel, któremu pożyczyłem COMBO EDGE to łączy się właśnie przez kartę w optionie bo lepiej łapie niż wbudowany Intel.
![:]](./images/smilies/splash.gif)
-
Też bym polemizował z określeniem "nie do końca dobry pomysł.ja.michal pisze:bob napisał/a:
zarzucono ten nie do końca dobry pomysł.
Był dobry jak rzadko który laptop miał WiFi wtedy.
[ Dodano: 2009-06-05, 17:18 ]
I żeby było śmieszniej to mój kupel, któremu pożyczyłem COMBO EDGE to łączy się właśnie przez kartę w optionie bo lepiej łapie niż wbudowany Intel.

W czwartek u siostry na kompie rozpocząłem instalacje mojej karty PCMCIA. Kiedy BE poprosiło mnie o podłączenie modemu do gniazda po prostu zdębiałem

Potem zaczęła się batalia z simlockiem na Huawei E220
(http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=187810#187810 str25)
Kiedy po 7h udało mi się usunąć simlocka. Siostra dowiedziała się, że na miejscu (urlopu) jest dostępne wifi.
Po tej małej dygresji stanowczo stwierdzam: im więcej sprzętu i możliwości tym lepiej

Do takiej zawsze można podpiąć antenkę zewnętrzną

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Teraz to w sklepie gdzieś mniej więcej co 20 ma, stare poczciwe dobre pcmcia, a nie ten wymyślny expresscard, który tylko drogi jest i jeszcze karta ze środka potrafi wylecieć.goffer_pl pisze: Jest to pierwszy laptop z jakim się spotkałem bez PCMCIA.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
krystianb,
Przepraszam za kolejny offtop(ic). W stopce / opisie masz bardzo ciekawy link. Swego czasu wszelkie moje próby udostępnienia sieci przez bluetootha (na SE K800i & E50) spełzły na niczym z powodu braku działającego / w pełni funkcjonalnego oprogramowania. Czy było by to nadużycie, gdybym Cię poprosił o link do Widcomm v5 lub Bluesoleil 1.6?
Przepraszam za kolejny offtop(ic). W stopce / opisie masz bardzo ciekawy link. Swego czasu wszelkie moje próby udostępnienia sieci przez bluetootha (na SE K800i & E50) spełzły na niczym z powodu braku działającego / w pełni funkcjonalnego oprogramowania. Czy było by to nadużycie, gdybym Cię poprosił o link do Widcomm v5 lub Bluesoleil 1.6?
- bob
- Guru bezprzewodowy
ja.michal pisze:Był dobry jak rzadko który laptop miał WiFi wtedy.
Panowie ale Wy tu o parametrach a ja o życiu. Nagrywarka firmy Ricoh przed laty też miała wyśmienite parametry i zdobyła jakieś tam pierwsze miejsce w magazynie Chip i co było dalej? A no nic takiego. Kupę zwrotów na serwis. Co z tego, że coś ma 100 w 1 jak się psuje? To samo było z tymi dualnymi urządzeniami Optiona. Z tego co wiem zostawała bardzo często tylko funkcja WiFi.goffer_pl pisze:Też bym polemizował z określeniem "nie do końca dobry pomysł."
[ Dodano: 2009-06-06, 11:17 ]
Oj prawda, prawda. Co za szaleniec zmienił ten stan rzeczy...krystianb pisze:stare poczciwe dobre pcmcia, a nie ten wymyślny expresscard,