Plus like update EDGE
Moderator: Moderatorzy
-
- Guru bezprzewodowy
Plus like update EDGE
Musze pochwalic Plusa i powiedziec ze faktycznie zasluguja na minano najlepszej oferty internetowej. Po 2 miesiacach od napisania emaila z lokalizacjami wymagajacymi update na EDGE 2 zostaly zaktualizowane na EDGE a jedna na HSDPA. Era natomiast laskawie poprawila jedna. Cos przypadki chodza po ludziach, bo jedna lokalizacje to ja rozumiem ze przypadek ale az trzy? Sorki za pisownie, poprawie z lapka pisze z opery mini.
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Plus like update EDGE
A ile lokalizacji wskazałeś do poprawienia? W sumie też bym wysłał do nich maila w sprawie HSDPA na dwóch nadajnikach.
-
- Guru bezprzewodowy
3 lokalizacje poparte niezbitymi argumentami. Odpisali szablonowo, ze nie maja w planach rozbudowy sieci w tych lokalizacjach.
Jednak udalo sie, ale srednio od 2-3lat co 3 miesiace szedl email do Ery i Plusa.
Jednak udalo sie, ale srednio od 2-3lat co 3 miesiace szedl email do Ery i Plusa.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Założę się,że to gdzieś w górach lub miejscowośc turystyczna - Plus z tego słynie - EDGE i 3G stawia w takich miejscach,a miasta powiatowe męczą się z GPRSem nierzadko...
-
- Guru bezprzewodowy
1) 3G i EDGE - Srebrna Góra miejscowosc turystyczna aktywnie rozwijajaca sie.
2) Radkow - miejscowosc u podnórza Parku narodowego Gor Stolowych. Jest w planach gminy utworzenie terenów rekreacyjnych dla starszych ludzi
3) Nazwe pomine
Kilka wiosek zabitych dechami okrazonych lasami i po srodku stacja z GPRS Ery/Plusa i Orange dobre EDGE i CMDA. Napisalem ze warto sie zastanowic nad EDGE zanim Orange uruchomi CMDA bo ma pozwolenie a prosciej teraz ludzi do EDGE przekonac niz jak beda mieli do wyboru CMDA.
2) Radkow - miejscowosc u podnórza Parku narodowego Gor Stolowych. Jest w planach gminy utworzenie terenów rekreacyjnych dla starszych ludzi
3) Nazwe pomine
Kilka wiosek zabitych dechami okrazonych lasami i po srodku stacja z GPRS Ery/Plusa i Orange dobre EDGE i CMDA. Napisalem ze warto sie zastanowic nad EDGE zanim Orange uruchomi CMDA bo ma pozwolenie a prosciej teraz ludzi do EDGE przekonac niz jak beda mieli do wyboru CMDA.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Z Ząbkowic Śląskich wieje sygnałemmarens pisze:1) 3G i EDGE - Srebrna Góra miejscowosc turystyczna aktywnie rozwijajaca sie.
![:]](./images/smilies/splash.gif)
[ Dodano: 2009-06-06, 14:22 ]
W Radkowie nie ma 3G,przynajmniej nie było ok.miesiąc temu.marens pisze:Radkow
EDGE ? Możliwe,to typowa lokalizacja pod wymianę sprzętu na edgowy,tym bardziej,że stacja wisi chyba na TSR,a więc wysoki i pokrycie dobre.
-
- Guru bezprzewodowy
W Radkowie wieje 3G Ery, chyba z Wambierzyc. Jednak takie dziwne jakby bez dosylu gdyz po zalogowaniu brak dostepu do sieci. Tak w Srebrnej Górze dowiewa z Zabkowic. Radkow nie ma 3G Plusa i raczej nie bedzie ale EDGE od jakis 2 tygodni smiga.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Z Wambierzyc ?marens pisze:W Radkowie wieje 3G Ery, chyba z Wambierzyc.

Prędzej z Nowej Rudy...w Wambierzycach nie ma nawet pozwolenia na 3G Ery,jest tylko 900,z resztą dla kogo tam to 3G miało by być...
Dostępu do sieci nie ma,bo to za duża odległość - typowe.
- bob
- Guru bezprzewodowy
Byłem na wakacjach i wydaje mi się, że Nowa Ruda jest za nisko usytuowana, względem Radkowa aby to stąd miało być. Teren pagórkowaty, górzysty jednak.Patryk_ pisze:Prędzej z Nowej Rudy...

- Patryk
- Guru bezprzewodowy
http://radiopolska.pl/wykaz/pokaz_lokal ... hp?pid=198bob pisze:Nowa Ruda jest za nisko usytuowana, względem Radkowa aby to stąd miało być.

- bob
- Guru bezprzewodowy
Ja zjeżdżałem w dół do Nowej Rudy więc wydawała mi się nisko względem Radkowa.
http://www.noclegi.strefa.pl/dolnoslaskie/radkow.htm
Zresztą tyle gór, że tej mogłem nie zauważyć.
[ Dodano: 2009-06-06, 17:59 ]
Zresztą do Radkowa też zjeżdżałem.
Pamięć mi wróciła.
[ Dodano: 2009-06-06, 18:00 ]
Patryk_, ale oprócz TVP1 i 2 jest tam faktycznie nodeB?
http://www.noclegi.strefa.pl/dolnoslaskie/radkow.htm
Zresztą tyle gór, że tej mogłem nie zauważyć.

[ Dodano: 2009-06-06, 17:59 ]
Zresztą do Radkowa też zjeżdżałem.

Pamięć mi wróciła.

[ Dodano: 2009-06-06, 18:00 ]
Patryk_, ale oprócz TVP1 i 2 jest tam faktycznie nodeB?

- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Jest pozwolenie radiowe dla Ery.bob pisze:ale oprócz TVP1 i 2 jest tam faktycznie nodeB?
Specjalnie dla Ciebie

Radków ~370 m n.p.m.,po drodze najwyższe miejsce to mniej więcej po środku ~375 m.Odległość 10 km,więc widoczność optyczna jest.

Znam dobrze te okolice,to tylko stamtąd może wiać

- bob
- Guru bezprzewodowy
Dzięki za informację.
Od siebie mogę dodać, że EDGE od Orange działa w tych okolicach koszmarnie.

Od siebie mogę dodać, że EDGE od Orange działa w tych okolicach koszmarnie.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Ale już po drugiej stronie kotliny,w oklicach Stronia Śląskiego,EDGE ze stacji na Czarnej Górze śmiga świetnie,przynajmniej poza sezonembob pisze:Od siebie mogę dodać, że EDGE od Orange działa w tych okolicach koszmarnie.

-
- Guru bezprzewodowy
Pojechalem specjalnie do Wambierzyc i pomylka z mojej strony. W Wambierzycach Orange nie ma zasiegu, Plus jako tako a Era pelny. Calkiem mozliwe, ze sygnal dociera z Nowej Rudy gdyz Zabkowice - Srebrna Gora to odleglosc w lini prostej 11km. Potem wrzuce mapke faktycznego zasiegu. Co do Ery to telefon loguje sie...
Tereny Radkow, Wambierzyce, Karlow, Duszniki, Polanica, Ladek, Stronie, Zieleniec mam na rowerze zjezdrzone jak sie tylko da.
Tereny Radkow, Wambierzyce, Karlow, Duszniki, Polanica, Ladek, Stronie, Zieleniec mam na rowerze zjezdrzone jak sie tylko da.
- bob
- Guru bezprzewodowy
To ja jeszcze dodam, że po drugiej stronie Nowej Rudy w okolicach Rzeczki 2,5G z Orange do kitu. 

-
- Guru bezprzewodowy
Co do EDGE to w Radkowie 22kB/s a tak to 15-25kbps nawet Klodzko 25
Kbps. Duszniki 30-40kbps. W tych terenach jako pierwsze 3G mialo Orange ostatnie miesiace wyrownaly wszystko. Ubiegle wakacje miejscowosc Lasowka to znajomi cisneli HSDPA Orange z Zielenca gdzie jest skraj mozliwosci zasiegu Polskich sieci.
Kbps. Duszniki 30-40kbps. W tych terenach jako pierwsze 3G mialo Orange ostatnie miesiace wyrownaly wszystko. Ubiegle wakacje miejscowosc Lasowka to znajomi cisneli HSDPA Orange z Zielenca gdzie jest skraj mozliwosci zasiegu Polskich sieci.
- bob
- Guru bezprzewodowy
Niestety Rzeczka i Walim to słabe EDGE. 
A na Śnieżce głosowa Era ucieka.

A na Śnieżce głosowa Era ucieka.

- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Era chyba jako jedyna nie ma BTSa na Śnieżce...też tego doświadczyłem jak jeszcze miałem Erę.A na Śnieżce głosowa Era ucieka.
-
- Guru bezprzewodowy
Myślę, że w górach wszyscy operatorzy nie mogą się pochwalić. W szczególności Zakopane i dolina Kościeliska wraz z Chochołowską. Nie wierze, że nie da się zapewnić tam zasięgu.Patryk_ pisze:Era chyba jako jedyna nie ma BTSa na Śnieżce
Jak jest kabel i budka TP oraz schronisko to dlaczego nie dosłać sygnał VDSLem i na schronisku postawić BTS.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Nie ma kabla.marens pisze:Jak jest kabel i budka TP oraz schronisko
-
- Guru bezprzewodowy
To na jakiej zasadzie działa budka telefoniczna na schronisku?Patryk_ pisze:Nie ma kabla.
Chyba, że coś się zmieniło bo byłem w tamtym roku ostatni raz.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
RSŁA (Radiowe Stacjonarne Łącze Abonenckie),analogowe,p2p, w paśmie 160 MHz.marens pisze:To na jakiej zasadzie działa budka telefoniczna na schronisku?
Ostatnia pozostałość po socjalizmie w infrastrukturze TP,ale w najtrudniejszych lokalizacjach nadal niezastąpione

Kabli ani BTSów tam nie ma i nie będzie - to nie Słowacja,my mamy obrońców przyrody

- bob
- Guru bezprzewodowy
I całe szczęście.Patryk_ pisze:my mamy obrońców przyrody

- Patryk
- Guru bezprzewodowy
No ale bez przesady.bob pisze:I całe szczęście.
U nas "ekolodzy" trochę przeginają.
- bob
- Guru bezprzewodowy
Patryk_, czasem trzeba odpocząć od tych anten i dróg a tu nie USA, że na obszarze setek tysięcy kilometrów kwadratowych żywego ducha. Na ten przykład Bieszczady się ceni za to, że nie ma jeszcze takiej komercji jak w Beskidach.