Bo na każdy numer jest osobna umowa. Nie spotkałem się z umową zbiorczą.yagi pisze:mozna wybiorczo rezygnowac...
UWAGA - PLUS ZMIENIA REGULAMIN
Moderator: Moderatorzy
- bob
- Guru bezprzewodowy
Re: UWAGA - PLUS ZMIENIA REGULAMIN
-
- Początkujący użytkownik forum
Dobra mam jeszcze jedno pytanie a mianowicie czy jeżeli na tym wniosku o zerwanie umowy tam gdzie się wypełnia imię nazwisko,adres, pesel, nr. konta nie wypełni się peselu i nr. konta to czy przyjmą mi tą rezygnacje?? Bo musiałem strasznie szybko wypełniać a nie miałem tych nr. przy sobie.
A jeżeli by mi nie przyjęli, to czy mogę te dane jakoś do uzupełnić ??
A jeżeli by mi nie przyjęli, to czy mogę te dane jakoś do uzupełnić ??
Ostatnio zmieniony 2009-06-08, 16:42 przez maXiking, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
według mnie na nowo napisać rezygnację lub w salonie aby zrezygnować powiny być wszystkie dane . 

Netia 2Mb/s. 
Router:D-Link DIR-655 + Modem : D-Link DSL-320T i E3131, 12.9.2013 3G Networks

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
yagi, ja na miejscu Plusa bym takiej rezygnacji nie przyjął. Albo wszystkie, albo nic. Jak można akceptować regulamin na jednym numerze a na drugim nie mając ten sam numer klienta.
Co jak co, ale tu za Plusem stanę.
maXiking, wysyłasz im pocztą ten wniosek? W punkcie tylko dowód i numer telefonu na który jest umowa jest potrzebny.
Co jak co, ale tu za Plusem stanę.
maXiking, wysyłasz im pocztą ten wniosek? W punkcie tylko dowód i numer telefonu na który jest umowa jest potrzebny.
- bob
- Guru bezprzewodowy
ja.michal, sam wiesz, że w prawie nie ma sentymentów. I system zwany Plus również w przypadku kiedy Ty zawinisz nie pokieruje się sentymentem.ja.michal pisze:yagi, ja na miejscu Plusa bym takiej rezygnacji nie przyjął.
[EDYCJA]
Na dole już widać.
↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓
Ostatnio zmieniony 2009-06-08, 18:13 przez bob, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Byłem w punkcie plusa to gościu dał mi kartkę i powiedział że mam to wypełnić i wysłać ,pytałem się czy nie mogę tutaj tergo zrobić a on powiedział że nie bo czas miną ( te 7 dni).
bo wcześniej mówił mi że czas od 1 czerwca + 7 dni liczy się razem z 1 czerwca czyli że niby do niedzieli mogłem złożyć wniosek to mu powiedziałem tak jak wcześniej ktoś z forumowiczów pisał że liczy się to od 2 czerwca to wtedy on mi powiedział to co wyżej napisałem.
Nie wiem co teraz mam myśleć o tym ??
Czy ten gościu mię ******** bez mydła czy co??
bo wcześniej mówił mi że czas od 1 czerwca + 7 dni liczy się razem z 1 czerwca czyli że niby do niedzieli mogłem złożyć wniosek to mu powiedziałem tak jak wcześniej ktoś z forumowiczów pisał że liczy się to od 2 czerwca to wtedy on mi powiedział to co wyżej napisałem.
Nie wiem co teraz mam myśleć o tym ??
Czy ten gościu mię ******** bez mydła czy co??
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
maXiking, powiedz temu specjaliście, żeby poczytał sobie Kodeks Cywilny i nauczył się terminy wyliczać.
Ostatni termin dziś i Cie spławił zwyczajnie.
bob, zgadza się. Jestem za tym.
Trzeba używać i respektować prawo.
bob, zgadza się. Jestem za tym.

- bob
- Guru bezprzewodowy
Dokładnie tak jak napisał ja.michal a możesz tu wierzyć na 100%.ja.michal pisze:maXiking, powiedz temu specjaliście, żeby poczytał sobie Kodeks Cywilny i nauczył się terminy wyliczać.
-
A możecie mi wytłumaczyć na jakiej zasadzie odstępuje się umowę komuś innemu ( co dokładnie trzeba zrobić oprócz znalezienia chętnego)??
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Zwykła cesja. Normalnie musi ktoś mieć papiery jak do podpisania umowy. Idziecie razem i się robi cesje.
-
i ile takie przepisanie umowy będzie trwało?? wystarczy że damy podpisy itp. , dam temu komuś to co dostałem od iplusa i już?? czy to musi potrwać z dzień albo i dłużej??
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Działa raczej nieprzerwanie internet tylko formalnie pewnie jakoś mają 1-2dni. Na stronie Plusa masz regulaminy etc. Poczytaj sobie.
I chyba zapominasz o czymś maXiking.
I chyba zapominasz o czymś maXiking.

-
- Użytkownik forum
A ktoś jeszcze dostał takie info bo u mnie mija już tydzień i nic,ale zadzwoniłem dziś do plusa i powiedzieli ze przyjęli i za miesi ac wyłącza neta.ja.michal pisze:Mi po dosłownie po 4 dniach przyszedł liścik z departamentu utrzymania klienta czy jakoś tak, że wypowiedzenie umowy zostanie zachowane z terminami ble ble. Że można odstąpić ble ble.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
praga5, jak masz potwierdzenie to na nim masz kiedy przestanie działać.
Dziś dostałem ciekawą informację od doktora, który zajmuje się prawem cywilnym i konsumenckim. Dziennie od plusa ucieka przez ten manewr z regulaminem nawet 100 000 osób.
Widać, że mają powód, żeby robić teraz w balona ludzi.
Dziś dostałem ciekawą informację od doktora, który zajmuje się prawem cywilnym i konsumenckim. Dziennie od plusa ucieka przez ten manewr z regulaminem nawet 100 000 osób.
Widać, że mają powód, żeby robić teraz w balona ludzi.
-
- Użytkownik forum
No właśnie oprócz tego co mi powiedział konsultant to nie mam nic...ja.michal pisze:praga5, jak masz potwierdzenie to na nim masz kiedy przestanie działać
Duża liczba ale całkiem realna bo z kim sie nie rozmawia kto ma w plusie to zaznacza ze kończy z plusem.ja.michal pisze:Dziennie od plusa ucieka przez ten manewr z regulaminem nawet 100 000 osób.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Podpisywałaś dokument tak? Dwie kopie. Jedna dla Ciebie, druga dla operatora.praga5 pisze:No właśnie oprócz tego co mi powiedział konsultant to nie mam nic...
Tam jest data nad Twoim podpisem.
-
- Użytkownik forum
Nic nie podpisywałem tz to pismo co im wysłałem podpisałem.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Aaa.
To inna para kaloszy.
To od terminu wymagalnej płatności 7 dni i od tych 7 dni jeszcze 30 dni. Jakoś tak chyba z tego co oni mi napisali. W każdym razie jeszcze ja mam 2 faktury chyba zapłacić. Czy jedną i kilka dni z kolejnej. Jakoś tak.

-
- Użytkownik forum
W każdym razie ja już od 21 lipca nie będę użytkownikiem iplus :-)
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
No jakoś tak to wychodzi. U mnie 17 lipca. 

-
- Stary wyga bezprzewodowy
Ja dziś dostałem regulamin wraz z rachunkiem termin płatnośći do 17 a idę zrezygnować 15 lipca . ![:]](./images/smilies/splash.gif)
![:]](./images/smilies/splash.gif)
Netia 2Mb/s. 

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
szmitz, ja miałem termin płatności 1 czerwca a poszedłem 23 maja. 

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Jak termin płatności masz do 17 czerwca to możesz zrezygnować do 25 czerwca (jak dobrze licze)szmitz pisze:17 a idę zrezygnować 15 lipca .
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Dobrze.krystianb pisze:(jak dobrze licze)

Ale, żeby nie przekroczyć terminu można już.

- bob
- Guru bezprzewodowy
Uwaga bo tu jest kruczek właśnie "do 25 czerwca" oznacza, że w dniu 24 czerwca najpóźniej trzeba załatwić.krystianb pisze:ak termin płatności masz do 17 czerwca to możesz zrezygnować do 25 czerwca (jak dobrze licze)
-
- Użytkownik forum
A ja ma problem a mianowicie o zmianie regulaminu dowiedziałem się dopiero dziś z forum ponieważ przebywałem poza granicami Polski ok 27 maja dostał mój brat (na niego jest iPlus) fakturę vat i należność była płatna do) 5.06.2009 oczywiście wpłacił
czy mogę jeszcze rozwiązać umowę w takim przypadku czy już kiszka
No bo w sumie to 7 dnia byśmy zdążyli ale już po wpłaceniu kasy.
[ Komentarz dodany przez: Sundance_kid: 2009-06-11, 21:31 ]
Regulamin forum zabrania używania słów uważanych za wulgarne, nawet takich ukrytych pod kropkami

[ Komentarz dodany przez: Sundance_kid: 2009-06-11, 21:31 ]
Regulamin forum zabrania używania słów uważanych za wulgarne, nawet takich ukrytych pod kropkami

Ostatnio zmieniony 2009-06-11, 20:31 przez wujas6969, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
To niema nic do rzeczy. Tu chodzi o datę wymaganej płatności a nie faktycznie wpłaconych pieniędzy. Za fakturę i tak musisz zapłacić.wujas6969 pisze:No bo w sumie to 7 dnia byśmy zdążyli ale już po wpłaceniu kasy.
-
- Użytkownik forum
To jak data wymaganej płatności to 05.06.2009 to jeszcze mogę rozwiązać?
Czy musiałem to zrobić do dnia płatności?
Czy musiałem to zrobić do dnia płatności?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Do 13 masz czas. Lepiej dziś idź.
Potrzebny Ci dowód osobisty i numer telefony, który chcesz rozwiązać.
Nie daj się spławić konsultantowi. Niech nie buja, że coś więcej potrzebne, ale, że się system zawiesił.
Przygotuj sobie wypowiedzenie w dwóch jednakowych egzemplarzach. Jak Ci będzie mówił, że nie działa system czy coś to dajesz mu obydwa do podpisu (podpis jego, pieczątka i data). I niech się nie wykręca.
Jako powód musisz podać: brak akceptacji Regulaminu Świadczenia Usług Telekomunikacyjnych (brak akceptacji RŚUT).
Musisz być stanowczy i się nie dać spławić bo z tego co mi wiadomo nawet 100 000 osób dziennie rezygnuje z plusa i konsultanci dostają podobno premię za to, że przyjmą mniej rezygnacji.

Potrzebny Ci dowód osobisty i numer telefony, który chcesz rozwiązać.
Nie daj się spławić konsultantowi. Niech nie buja, że coś więcej potrzebne, ale, że się system zawiesił.
Przygotuj sobie wypowiedzenie w dwóch jednakowych egzemplarzach. Jak Ci będzie mówił, że nie działa system czy coś to dajesz mu obydwa do podpisu (podpis jego, pieczątka i data). I niech się nie wykręca.
Jako powód musisz podać: brak akceptacji Regulaminu Świadczenia Usług Telekomunikacyjnych (brak akceptacji RŚUT).
Musisz być stanowczy i się nie dać spławić bo z tego co mi wiadomo nawet 100 000 osób dziennie rezygnuje z plusa i konsultanci dostają podobno premię za to, że przyjmą mniej rezygnacji.
-
- Użytkownik forum
No to jest nadzieja jeszcze ale dziś to za późno w piątek rano pojadę bo jutro jest święto. A co robię z tymi wypowiedzeniami jak już mi wszystko podpisze i podbiję a i jeszcze jedno bo nie wiem czy to jest jakiś konsultant tylko koleś co ma sklep komputerowy i oferuje iPlusa ale musi podpisać on czy mogę to też załatwić w salonie Plusa w razie w.