bob pisze:Jest kłopot ze sterami do win98.
Przykro mi.
no toladne manto..sie wkopalem...a pod ME da sie jakos? Tutaj ktos pisal ze ma ME i mu chula?
Moderator: Moderatorzy
bob pisze:Jest kłopot ze sterami do win98.
Przykro mi.
instalowalem 1.2, ale chodzil targicznie, mam slaby laptop (tylko do neto byl potrzebny)Ufo atakuje pisze:To można zrobić inaczej. Nie ma co na siłe instalować sterów, to rzadko się sprawdza.Mówiłeś, że iPlus manager chodził pod WIN98 w starszej wersji. Jaka to była wersja i czy podawałeś tam PIN.
Ufo atakuje pisze:Nie za ładnie się zachował ten 1.2, ale ja też z nim nie dałem rady. Jak nie masz już nadziei to zrób tak jak mówiłem. Ale najpierw odistaluj 1.2 i usuń modem na wszelki wypadek.I tą apikacje WinPcap też.Wszystko co tylko możesz. Boje się żeby znowu czegoś automatycznie sobie nie wgrał. Windowsy są głupie pod tym względem. Dlatego pliki sterownika też usuń. Potem zainstaluj 1.3. Powinno chyba pójść, bo pod ME poszło.Potem podpinasz modem. Jak zainstalujesz to uruchom IpPlus Managera.Podasz PIN i jak Cie zaloguje do sieci i będzie widać kreski zasięgu, to jest dobrze. Wtedy zrobimy Dial-Upa.
tak zrobilem, zainstalowalem 1.3 potem podlaczyl;em modem , wykryl stery ale tak jak tamto nie ma producenta ani nic..Ufo atakuje pisze:Spokojnie. Grunt to nie panikować i trzymać się planu i precyzyjnie komunikować. Zainstalowałeś iPlus Manager 1.3, czy sam sterownik z tego katalogu? Uruchamiałeś 1.3 po zainstalowaniu? Panelem na razie się nie przejmuj. Zrób tak jak pisałem.
ME za wiele ci nie da bo to taka nakładka na Win 98. Win2000 i XP to już inna bajka. Niestety producenci coraz częściej odpuszczają sobię pracę nad sterami do starszych systemów, a szkoda
0 kresek pokazuje, jak klikam aby wlaczyc strone to psize uparcie " wloz karte" chyba jednak stery skopane........Ufo atakuje pisze:Olej kod rejestracyjny, to jest do jakiś informacji handlowych, neestlerów itd. To jest niepotrzebne. Co ci pokazuje okno MAnagera. Podałeś PIN? Masz skale zasięgu?
Ufo atakuje pisze:To niedobrze. Na razie nic z tym nie zrobisz. Musisz dokupić RAM-u i przesiąść się na XP. To na razie najprostsze rozwiązanie. Instalacja ME raczej nie pomoże, szansa 10%. Do Plusa nie masz po co dzwonić bo cie oleją. Może jest jakaś strona ze sterami do tych modemów.
Jest http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=990 ,ale driverów do win 98 nie znajdziesz dla tego modemu.A na przyszłość możesz olać tego iplus managera - nie jest do niczego potrzebny.Ufo atakuje pisze:Może jest jakaś strona ze sterami do tych modemów.
aha a mozeszsparwedzic w menedzeze urzadzen jaki masz sterownik oraz jak nazywal system ten modem Twoj? Moze mito pomoc. Dzieki!Ufo atakuje pisze:No to żeś się władował...ale bez paniki, to forum widziało gorsze przypadki. Powiem ci tak, ja mam Celerona 466, Rive128ZX 8MB i 64MB RAM (ale dokupie więcej) i XP chodzi dość znośnie. Ale pamiętam, że jak miałem Celerona 300 to chodziło strasznie cienko. Czasem mam tak, że jedna kość się wyłancza i mam 32 MB RAM i też się uruchamia.Ale z twoją konfiguracją to nie ma szans.Teraz nawet go nie zainstalujesz - potrzeba 64 MB RAM. Win2000 jest mniej wymagający, ale też niewiele. ME za to chodzi prawie tak samo jak Win98, ale to ci chyba niewiele da. Co tu poradzić
Brawo Bob!!! Ale żeś to opracował. A na jakim systemie da się ten modem już odpalić, może ME. To by rozwiązało sprawę.bob pisze:Jest http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=990 ,ale driverów do win 98 nie znajdziesz dla tego modemu.A na przyszłość możesz olać tego iplus managera - nie jest do niczego potrzebny.
Ja mam inny modem( Netbox) i inny sterownik. Wszedzie występuje nazwa Netbox, producent Mobilebox. Sterownik już nie wiem jaki bo teraz piszę spod XP. Ja jeszcze jutro sprawdze, czy uda mi się go zainstalować pod Win 98. Może jednak jest różnica między Win98 i ME.Rooney pisze:aha a mozeszsparwedzic w menedzeze urzadzen jaki masz sterownik oraz jak nazywal system ten modem Twoj? Moze mito pomoc. Dzieki!Ufo atakuje pisze:
a moglbys podac minim. wymagania dla win2000 i XPka? wystarczy tylkopamiec rozbudowac do np 160MB? grafa nie gra roli..?bob pisze:Option zawsze daje drivery do win2000 i XP.Nie jest dobrze.
Jeszcze raz mi przykro.Globetrotter to nowoczesna karta do wmiarę nowego sprzętu ,choć uruchamiałem ją na IBM THINKPAD 600 X (9-cio latek), ale pod XP.
Pozdrawiam bob.
Wszystko się da i było to już maglowane.Tylko, co będzie jeśli zdejmiesz ten Simlock, włożysz kartę, kupisz kabel, połączysz z kompem, a tam znowu sterowniki przewidziane tylko do Win2000/XP albo inny bład. Zrób to co jest łatwiejsze, kombinował będziesz później.Rooney pisze:Dzięki wielkie za odp...
a wracajac do mojego pytania...ponawiam...licze na pomoc w tej kwestii...
Mam SE K700i , moze tutaj uzyc go jako modemu? ma GPRS , da sie jakos polaczyc z laptopem aby przejal funkcje modemu? i czy u mnieto odpali? Musialbym tylko zdjac Simlocka (ktos wie jak to zrobic?)
Nie znam sie , slyszalem tylko ze poprzez podczerwien moge laczyc lub kabel ale jak to dziala?
Pewnie bylo to maglowane na forum...prosze ejdnak o odpowiedz konkretna..
Z gory dzieki za odp
[email protected]canidy pisze:Rooney, znalazłem jakiegoś starego GT MM, a w nim sterowniki do Globetrottera pod 98 (chyba) ale musiałbyś sam zobaczyć. Podaj maila to wyślę sterowniki jakieś 7 KB. Link do całości pliku (ok 30 MB)
KLIKNIJ TU
Nie testowałem tego bo nie mam Win98 i nie biorę odpowiedzialności za działanie tak samo jak serwis, który to wystawia.
Tak dziala na 100% potwierdzam...bob pisze:Patrz @canidy a podawałem tą kiedyś tą stronkę chłopaczkowi który twierdził, że nie działa:
http://www.bez-kabli.pl/ftopic1476-0-asc-10.html
Dobrze ,że to forum i zawsze znajdzie się ktoś kto zachowa zdrowy rozsądek.
Jeśli to faktycznie działa to zamieszczę link do swojego post`u o globetrotter`ze.
Pozdrawiam bob