Posiadam internet radiowy podlaczony antena z dachu do kompa stacjonarnego kablekiem SMA damskim do karty sieciowej bezprzewodowej (czy jakkolwiek się to nazywa). Mam tez drugą karte LAN oraz sprzęt router PLANET wrt 414 oraz Acces Pointa OvisLink WL5450. Chciałbym podłączyć neta bezposrednio pod router lub AP w taki sposob by sygnal byl nadawany w domu po wifi na lapka i kablekiem podlaczony do stacjonarnego. Ponoć wystarczą mi te 2 urządzonka i powinno działać:) Moj dostawca chyba stosuje identyfikacje MAC karty. Teraz nasuwa sie pytanie jak skopiowac mac karty bezprzewodowej i jak skonfigurowac te 2 urzadzenia by dzialal net. Probowalem to jakos zrobic i nie za bardzo dziala. Lapek widzi siec ale nie moze sie z nia polaczyc, innym razem był konflikt IP. Mial ktos podobna sytuacje? Proszę o napisanie mniej wiecej jak to ustawic w routerku i AP(proszę mniej wiecej krok po kroku konfiguracje- zielony jestem w tych sprawach) i jak przede wszystkim sklonowac mac karty bezprzewodowej gdyz teraz mam wrazenie ze kopiuje mac ale karty LAN no i jak polaczyc te urzadzenia cos wtyknac w gniazdko WAN? Dzieki za pomoc. Założyłem nowy temat gdyż po przeszukaniu takiego przypadku chyba nie było