Mobile Connect

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
xxbossxx1997
Początkujący użytkownik forum

Mobile Connect

Post autor: xxbossxx1997 »

Witam ziomale...Posiadam od roku konto na http://torrenty.org/ ale od tygodnia czasu zaczołem z niego korzystać ale nie wiem jak ustawić program uTorrent nie wiem jaką prędkość ma modem Huawei 3G ponoć ma 7MB/s ale taki szybki nie jest nie wiem czy ktoś może wie jak ustawić ten program zeby najszybciej pobierało lub jest może jakiś program strona lub coś żeby sprawdzić dzienxx za pomoce, Nie wiem czy w ten dział jeśli nie w ten co trzeba to proszę o przeniesienie. :zawstydzony:
Ziomek
MAREKMAREK
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: Mobile Connect

Post autor: MAREKMAREK »

Program Mobile Connect raczej nie ma duzego wpływu na prędkość połączenia, chociaż bardziej wolę Mobile Partner - mniej się wiesza i szybciej ładuje. Prędkość 7 Mb/s raczej trudno uzyskać, bo jest to maximum możliwości technologi, jaką oferuje taki modem ( 7,2 Mb/s ) , realne prędkości są raczej niższe. W programach tego typu też raczej nie można kierować szybkością łącza, chyba żeby przestawiać z GPRS na 3G, ale z tego co piszesz wynika że masz już 3G/HSDPA.
Ostatnio zmieniony 2009-06-15, 18:40 przez MAREKMAREK, łącznie zmieniany 1 raz.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

xxbossxx1997 pisze:Huawei 3G ponoć ma 7MB/s
Po pierwsze nie 7MB/s tylko 7.2Mb/s.
Po drugie do 7.2Mb/s a nie, że tyle.
Po trzecie prędkość zależy od warunków terenowych, pogodowych. Czy to 2G czy 3G. Jaki nodeB jest (czy ma HSDPA 1.8 czy 3.6 czy 7.2) i jakie ma połączenie ze światem.
Po czwarte porty są blokowane i jest się za NATem.
Po piąte internet komórkowy nie jest do ściągania p2p bo to "zabija" sieć, muli prze pingowanie po wszystkich portach.

[ Dodano: 2009-06-15, 19:41 ]
MAREKMAREK pisze:jaką oferuje taki modem ( 7,2 MB/s )
57,6Mb/s? ;)
1B=8b
xxbossxx1997
Początkujący użytkownik forum

Post autor: xxbossxx1997 »

Sorry ale się wtedy pomyliłem i zapomniałem poprawić :], internet to 3G 3kreski ma zasięgu a reszty nie znam xD
Ziomek
przemox.1
### BAN ###

Post autor: przemox.1 »

http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557
Tym programem możesz sprawdzić dokładny zasięg :)
ODPOWIEDZ