Prawdziwe problemy z internetem Orange to sie dopiero zaczną
Dzisiaj dostałem od Orange sms nastepującej treści:
"Dziękujemy za zapytanie techniczne z dnia 15.06.2009 o numerze XXXXXX. Utrudnienia zwązane z działaniem transmisji danych będą usuwane w trakcie tego tygodnia (początek o północy we wtorek ). Przepraszamy za niedogodności. Pozdrawiamy . Orange"
Czyli Orange sama stwierdza że problemy techniczne istnieją.
Ja u siebie w Aleksandrowie Lodzkim mam takie predkosci Orange , fakt strony sie ladnie wczytuja ale pobieranie jest srednie 50-100kB/s , dorywczo dla testow sprawdzam Orange u siebie i kiedys bylo lepiej pobieranie mialem 100-300kB/s a teraz 300kB/s jest nieralne u mnie
piotr2802, i tu znowu nie tak do końca bo awaryjnie o 12.00 wyciągnąłem sim Play z szuflady, wsadziłem do modemu i kicha. Normalnie jak gprs choć prędkości na teście były ok. Strony otwierały się tragicznie.
bob pisze:piotr2802, i tu znowu nie tak do końca bo awaryjnie o 12.00 wyciągnąłem sim Play z szuflady, wsadziłem do modemu i kicha. Normalnie jak gprs choć prędkości na teście były ok. Strony otwierały się tragicznie.
@bob to chyba zalezy od lokalizacji, bo ja kupiłem starter PLAY za 19 zł i włozyłem do modemu. Prędkość może niezbyt duża (ok. 500 kb/s), ale stronki otwierały sie bardzo płynnie. A na SKYPE rozmawiałem z koleżanką i to nawet z użyciem kamerki
piotr2802 pisze:Utrudnienia zwązane z działaniem transmisji danych będą usuwane w trakcie tego tygodnia (początek o północy we wtorek ). Przepraszamy za niedogodności. Pozdrawiamy . Orange"
Też dostałem identycznego SMS-a.
Wczoraj wieczorem to w ogóle myślałem,że przycięli mi po 1200 MB przesłanych danych (mam limit 6 GB) do 64 kbit/s,bo tak równiutko szło.
Ale dzisiaj śmiga...jak zawsze dobrze rano.
piotr2802 pisze:Wczoraj było dobrze a dzisiaj tragedia i prędkość HSDPA jak EDGE
U mnie w domu (Kęty) dzisiaj jest dużo lepiej - wczoraj też wieczorem 40-50 kbit/s a dzisiaj 200-300...ale to i tak tragedia...do tego straszne pingi i straty pakietów.
Może do końca tygodnia coś wydłubią...
Tylko Panowie dziwna bania jest, bo u Was wszedzie problemy z transferem, z pingami itd, a u mnie z tym wywalaniem połączenia gdy się łaczy z netem w trybie 3G. Zaczynam sie troche obawiać że to może być wina telefonu(modemu) Chociaż, na edge'u takowych problemów nie ma w ogole...
DJ1910 pisze:Tylko Panowie dziwna bania jest, bo u Was wszedzie problemy z transferem, z pingami itd, a u mnie z tym wywalaniem połączenia gdy się łaczy z netem w trybie 3G. Zaczynam sie troche obawiać że to może być wina telefonu(modemu) Chociaż, na edge'u takowych problemów nie ma w ogole...
No ja miałem tak, że 3g w ogole nie chciał mi łączyć ale widział ta sieć. Tylko 2g mi działało, po 3 dniach przeszlo i juz 3g zaczelo smigac. Na wszelki wypadek wzialem modem do centrum wawy i sprawdzilem na kompie w pracy i tam 3g sie normalnie odpalalo i mialem ok 1.5mbps, po powrocie do domu wlasnie tez mi zaczela 3g dzialac
Panowie slyszelicie ze moze Orange w prepaidach przycina tez tylko do 1mbit/s??Ostatnio testowalem Orange na KU990 a mimo to caly czas ciaglo idealnie 125kB/s, natomiast w numionie wychodzil download na poziomie 1,8mbit/s.
to już przesada z tym Orange. AWARIA to jest chyba, bo nie możliwe aby tak długo cos mieszali w sieci.
Żałuję że przedłuzyłem z nimi umowę na 12 miesięcy.
Najgorsze to jest to że jak dzwoni się się do BOK lub pisze reklamacje to oni do niczego się nie przyznają i twierdzą że to przeciążenie sieci i przecież zgodziłem się że będzie "do" 7,2 Mb/s. Czyli jak będzie 10kb/s to też będą w zgodzie z regulaminem.
Czy jest na Orange jakiś sposób ? Przecież ile można tak długo oszukiwać klienta.
Poniżej screen z dzisiejszego testu w Krakowie (rejon AWF).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.