Przeglądanie stron a transfer w blueconnect

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
$PREZES$

Przeglądanie stron a transfer w blueconnect

Post autor: $PREZES$ »

Witam. Moja dziewczyna ma blueconnect. Jako że umts nie dociera do jej miejscowości korzysta z EDGE. I w czym problem? Otóż kiedy ściąga jakieś pliki to szybkość pobierania jakieś ok. 25kB/s (ok.200kb/s) czyli jak na EDGE jest dobrze. Zastrzeżenia budzi szybkość ładowania stron. Kiedy miałem orange również EDGE strony ładowały się nawet znośnie a u Niej w blueconnect jest to nie do przyjęcia. Teraz pytanie od czego to zależy skoro pliki pobiera z prędkością 25kB/s a strony ładują się nawet do 2 minut . Myślałem że to wina przeglądarki dlatego tez zainstalowałem FF 3.00.11 i dalej to samo. Pomożecie?
Awatar użytkownika
Tomek7
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Przeglądanie stron a transfer w blueconnect

Post autor: Tomek7 »

Dziwna sytuacja, tak samo jest wcześnbie rano??
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Post autor: bob »

$PREZES$, wyszukiwanie stron trwa długo czy strona odnaleziona długo się ładuje?
Jeśli to pierwsze to zmieńcie DNS na próbę na te:
https://www.opendns.com/start/device/windows-xp
$PREZES$

$PREZES$, wyszukiwanie stron trwa długo czy strona odnaleziona długo się ładuje?
i tu jest to dziwne wg mnie bo raz strona znośnie się wyszuka ale długo się ładuje a już następna próba to bardzo długie wyszukiwanie stron nie ma na to reguły. Ale musiałbym się temu jeszcze dokładnie przyjrzeć, bo szczerze mówiąc nie myślałem czy to ma jakieś znaczenie.
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

1) Komputer jest czysty? Wyczyść go CCleanerem.
2) Kliknij na "monitorki" i sprawdź czy nie ma więcej danych wysłanych niż odebranych. Gdy nic nie robicie na komputerze i wyłączycie wszystkie programy do internetu czy lecą pakiety
3) Wklej netstat (Start\Uruchom\cmd\netstat i wklej )

Gdyby z DNSami nie pomogło, choć jest to prawdopodobna przyczyna.
$PREZES$

marens pisze:Komputer jest czysty? Wyczyść go CCleanerem.
co jakiś czas jest ta czynność wykonywana

[ Dodano: 2009-06-16, 20:34 ]
bob pisze:Jeśli to pierwsze to zmieńcie DNS na próbę na te:
https://www.opendns.com/start/device/windows-xp
kurcze całkiem zapomniałem o tym myku. Robiłem przecież to samo u siebie kiedy miałem orange free tylko nie pamiętam z jakim skutkiem.

Oprócz tego że zainstalowałem FF 3.00.11 zrobiłem trik polegający na zmianie wartości pojawiających się po wpisaniu w pole adresu abot:config troszkę lepiej od tego co było poprzednio ale i tak tragedia
przemox.1
### BAN ###

Post autor: przemox.1 »

$PREZES$, jakie masz pingi ?

Może jakiś wirus :niepewny: przeskanuj komputer najlepiej Kasperskym lub Nortonem
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

Posty na temat antyvirusów wydzielone tu: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=192536#192536
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ODPOWIEDZ