iplus - problem z modemem icon 225
Moderator: Moderatorzy
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: iplus - problem z modemem icon 225
A ten komputer na którym Inco 255 działa to ma Vistę, czy Windows XP? Bo może to wina sterowników i nie za bardzo działają na Windows Vista.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Początkujący użytkownik forum
Ten na którym działa również ma Viste Basic tak samo jak mój ASUS oba systemy są 32 bitowe i oba mają wgrane service pack 1. Sterowniki do tego modemu są również zrobione pod Viste. Wszystko niby jest zrobione tak jak trzeba a jednak nie działa... Może po prostu nie ma na to rady... Nie będzie działał i już...
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Rozumiem. Ale musi działać. Jak działa na 3g to i musi działać na 2g. Próbowałeś instalować tylko sterowniki do modemu oraz skonfigurować połączenie według tych dwóch sposobów http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=74231#74231 Bo Twój Icon jest widziany jako karta sieciowa chyba.
Pozdrawiam YaHooo 

-
witam
mam problem nie mogę połączyć się przez modem icon 225. Próbowałem już wszystkiego ale zawsze wyskakuje mi błąd systemowy 0x84000002. Może ktoś z was pomoże mi i powie co on oznacza i jak się go pozbyć. Używam Win Vista Ultimate.
mam problem nie mogę połączyć się przez modem icon 225. Próbowałem już wszystkiego ale zawsze wyskakuje mi błąd systemowy 0x84000002. Może ktoś z was pomoże mi i powie co on oznacza i jak się go pozbyć. Używam Win Vista Ultimate.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Jakiego programu używasz do łączenia się? Czy w menagerze urządzeń(właściwości mojego komputera, i potem po lewej) nie majkichś znaków zapytania albo x'ów. Ewentualnie odinstalować oprogramowanie, i zainstalwoać najnowsze wtąd http://www.option.com/en/support/softwa ... s/icon225/ pierwszy likn (starsze wersje miały problem z vistą)
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
używam Globe Trotera i właśnie na nim wystąpił ten błąd. A co do reszty urządzenie jest widziane nie ma żadnych wykrzykników niby działa ale się nie łączy. Natomiast orginalne oprogramowanie z Orange insalowało mi się ponad 2 godz. i niby też wszystko w pożądku ale też nie łączył z internetem. Samo urządzenie jest sprawne ponieważ działa na laptopie. Oba oprogramowania żądały pin i pokazują że jest zasięg. Czyli niby wszystko jest oprócz internetu.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Próbowałaś zainstalować najnowszą wersje tą z linka, który podawałęm, bo to może być własnie wina. Soft orange z tego co słyszałem to całkiem nie jest zgodny z vistą.
Innym problemem może być nieaktywna karta sim, jeśli to jest nowa umowa. Co wyświetla się na w pasku statusu (na dole gt connect) bo co do znaczenia sygnalizacji diodami to nie wiem jak jest na tym modemie.
Innym problemem może być nieaktywna karta sim, jeśli to jest nowa umowa. Co wyświetla się na w pasku statusu (na dole gt connect) bo co do znaczenia sygnalizacji diodami to nie wiem jak jest na tym modemie.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
niestety właśnie ta nowa wersja wyświetla mi taki błąd. A co do reszty urządzenie działa poprawnie, ponieważ korzystam z niego tylko że na laptopie, a kupiłem go z myślą że będę korzystał na stacjonarnym. Lampki nie migają na stacjonarnym i wskazują zasięg ale brak jest połączenia z internetem. Za pierwszym razem instalowałem ten program z linka to internet podziałał 3sekundy a potem tylko ten błąd się pokazywał.
-
witam, korzystam z della 1525 (vista home), iplusa z modemem icon 225 i nie mogę się połączyć od trzech dni z internetem. w menedżerze urządzeń przy karcie sieciowej mam same wykrzykniki, modem łapie zasięg. byłabym wdzięczna za jakąkolwiek wskazówkę pomocną w usunięciu problemu
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
smilingk, masz niezainstalowane sterowniki.
-
jakieś pomysły skąd mogę je pobrać? nigdy nie pobierałam tych sterowników i rok internet śmigał bez problemów, teraz po zostawieniu kompa w niepowołanych rękach wszystko się schrzaniło.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*