Gprs prze telefon
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Gprs prze telefon
Witam
mam od niedawna internet przez telefon i jestem ciekaw czy przez telefon da sie uzyskać transfer powyżej 5kb/s ??
mam od niedawna internet przez telefon i jestem ciekaw czy przez telefon da sie uzyskać transfer powyżej 5kb/s ??
- bob
- Guru bezprzewodowy
Re: Gprs prze telefon
Witam
Tak można, np. mając telefon z HSDPA u nas w Polsce można mieć nawet ponad 1Mb/s.
Pozdrawiam.
Tak można, np. mając telefon z HSDPA u nas w Polsce można mieć nawet ponad 1Mb/s.
Pozdrawiam.
-
- Początkujący użytkownik forum
Można tylko trzeba <font color="#FF00FF"><b>»»korzystać««</b></font> z transnisji edge, lub umts. no i mieszkać w zasięgu w/w usług.
- bob
- Guru bezprzewodowy
Dokładnie tak jak napisał @egiptos wszystko zależy w zasięgu jakich usług się znajdujesz i jaki sprzęt posiadasz.egiptos pisze:Można tylko trzeba <font color="#FF00FF"><b>»»korzystać««</b></font> z transnisji edge, lub umts. no i mieszkać w zasięgu w/w usług.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Ja jeszcze uzupełnię to, co koledzy napisali powyżej.mendelson pisze:mam od niedawna internet przez telefon i jestem ciekaw czy przez telefon da sie uzyskać transfer powyżej 5kb/s ??
Piszesz w temacie o GPRS - na GPRSie więcej jak 5KB nie wyciągniesz, taka to jest już technologa.
Musisz mieć telefon z EDGE i "zasię EDGE".
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- glicer
- Użytkownik forum
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Co zależy? Masz na myśli to, że na GPRSie da się więcej niż ok 5KB/s? Mam na myśli sytuację, że jest tylko GPRS w telefonie (tak jak w tytule).glicer pisze:no to zalezy tez od klasy edge/gprs w telefonie
Bo na EDGE to oczywiście, że się da

Pozdr, (R) BliSki. (tm)