Optymista$PREZES$ pisze:ze względu na pogodę

Moderator: Moderatorzy
Optymista$PREZES$ pisze:ze względu na pogodę
Gilotyny nie da się nie zauważyć, jak zaczą ciąć to więcej niż 64Kb/s (8KB/s) nie zobaczysz.Oficer pisze:i powoli zaczynają przecinać
Czy konfigurowałeś WiFi w routerze? (właczyłeś WiFi, SSID, szyfrowanie WPA2-PSK).hugoEmPe pisze:Mój laptop nie widzi w ogóle sieci Wi-fi z tego routera.
Używam programu NetMeter 1.1.3 Prosty, ale trzeba uważnie konfigurować bo może np.liczyć bajty przesyłane w sieci wewnętrznej razem z połączeniem z internetem co da fałszywy obraz. Program darmowy, wersja angielska ale obsługa intuicyjna.easy2002 pisze:Czy jest jakiś dobry soft do zliczania pobranych bajtów ??
w jaki sposób właczasz ten auto reboot? ja mam tego neto ale nie instalowałem żadnego oprogramowania tylko podpiołem modem przez kabel sieciowy.. Też używam utorrenta i mi zawiesza sie tak co ok godzinę - myślałem że to przez to że mi film się ściąga z prędkościa prawie 160kb/s i może to dla tego modemu/routera za szybko;PTrup pisze:Hmm, a wymiana modemu może pomóc? Jeżeli tak to czy za to dokonuje się jakiejś opłaty itp. itd. Jeżeli tak to bez wahania jutro pójdę i wymieniam.
@ Dobra problem zażegnany.
Przyczyną był uTorrent. Gdyż tydzień temu postanowiłem ściągnąć kilka filmów, no i znalazłem moje tytuły. Czyli problem tkwił w sieci p2p. Ale gdy ściągam włączam auto reboota i nie ma problemu. Ale i tak dzięki za pomoc.
Hasło i login z umowy wpisuje się do routera Axesstel a w komputerze jest normalny adres IP przyznany przez router (to po kablu) a po WiFi dodatkowo występuje szyfrowanie, najlepiej skonfigurować na WPA2-PSKThayer pisze:ale gdy chce się z nim połączyć wpisując login i hasło z umowy to nie można się połączyć z siecią.
Wyłącz sobie odpytanie o PIN karty RUIM przy pomocy Axesstel Manger'a, żeby nie wpisywać PINu po każdym restarcie routera. Potem przestaw przełącznik z przedniego panela w prawy położeniu i net będzie latał po LAN i WiFi bez używania AM. No chyba, że masz uszkodzony sprzęt lub jesteś poza zasięgiem.Thayer pisze:Mam pewien problem z połączeniem komputera przez kabel jr45.
Najwyżej WPA-PSKa bo WPA2 nie jest wspierane.wojteks pisze:po WiFi dodatkowo występuje szyfrowanie, najlepiej skonfigurować na WPA2-PSK
Raczej niemożliwe żeby była różnica w prędkości musiałeś coś zmierzyć zmierzyć, bo jakbyś nie patrzył wąskim gardłem będzie radio cdma. Jedyne co mi przychodzi do głowy to to, że komp z WiFi był daleko od routera, ale to musiałoby być naprawdę spora odległość.easy2002 pisze:A co z tą różnicą między prędkością na LAN a Wi-Fi
Czy przełącznik na MV400 w pozycji "ethernet"?Paul14071985 pisze:U mnie to samo nie wykrywa ethernetu