połączenia CSD

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
mateusz86
Początkujący użytkownik forum

Re: połączenia CSD

Post autor: mateusz86 »

ja ta mało sie w tych sprawach orientuje więc sie zapytałem tu was, ale ten net będzie zawsze - przynajmniej do wykończenia umowy na pc-cie, mieszkam w mieście i chciałbym edge.
a Ci z orange to banda idiotów, dzisiaj do nich dzwonie i sie pytam o ten modem to nic nie wiedzą, a jedna kobita mi mówi że wszystko jedno czy włącze transmisje csd/hscsd czy gprs bo płace abonament, pytam czy <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font>? a ona: chyba tak.. normalnie nie wierze w tak niski poziom jakiejkolwiek obsługi klienta.. później przełączyli do "właściwego działu" czyli transmisji danych i koleś mówi że ogólnie to oni nie dają żadnej gwarancji po podpisaniu umowy czy ten net w ogóle ma działać :shock: no to o czym my w ogóle rozmawiamy jeżeli Orange tak traktuje swoich klientów to ja przy najbliższej okazji rezygnuje z ich usług a ich firma nie ma racji bytu na dzisiejszym rynku..
a jutro może sobie załatawie ten nowszy modem z edge na wymiane, ale jutro wszystko sie okaże..
Never want to see me around..
Awatar użytkownika
canidy
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: canidy »

@mateusz86, fakt, że poziom wiedzy pracowników BOK jest żenujący, jednak mi usługa działa na prawdę dobrze. Co do CSD i HSCSD to im nie wierz, testowałem na żywym organiźmie i trzeba płacić za to dodatkowo poza abonamentem.
Możesz skorzystać z oferty Plusa, ale poziom jakości w BOK może się nie zmienić :(
Firma może i nie ma racji bytu, ale ma najwięcej klientów.
Ufo atakuje
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Ufo atakuje »

No widzicie? Ale numer :shock: "...chyba tak. Już był taki jeden co nieźle zapłacił za ..chyba tak. W iPlusie jak zadzwoniłem, to kolo wyjaśnił co i jak, aczkolwiek jakoś tak niechętnie...bardzo mi się to nie podoba. Niedość, że płacimy abonament, to jest jeszcze taki haczyk. Jak podpisywałem umowę, to się o to pytałem, czy jest możliwość, że zapłacę więcej i koleś powiedział, że musiałbym karte wyjąć i z telefonu dzwonić. No i wysyłając SMS, z tego iPlusManagara. No to nieźle oni wszyscy są obeznani..Czego oni się uczą na tych szkoleniach - technik sprzedaży? :evil:
Awatar użytkownika
draconair
Stały użytkownik forum

Post autor: draconair »

trzeba przyznać, że jakość obsługi linii informacyjnych operatorów jest różna w zalezności od człowieka z którym się zacznie rozmawiać ...

... mozna trafić na beztalencie [ jak np. może nie telefoniczne ale "live" zagrywki w salonie plus'a lub telefonistka z 2601 ... no takiej tępej kobiety jeszcze nie widziałem :| ... ] albo na dobrze wykwalifikowaną kadre [ jak mi się zdazy dzwonić pdo 601 101 101 ^^ czy też zarąbiaści panowie z onet konekt satelita ... normalni ludzie znający się zwykle na rzeczy i starajacy się pomóc i jeszcze po ludzku rozmawiają, nie spławiają, są dyspozycyjni / w miarę :p / ... od nich powinni brać wszyscy przykład moim zdaniem :-) ]
Plus LTE
Orange VDSL
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Post autor: bob »

Nie wiem o czym piszecie.Trzeba chyba najpierw przeczytać regulamin :wink:
Dokładnie punkt 8. regulaminu oferty "Twój Internet", który mówi:
8. Twój Internet to usługa nielimitowanego wielkością przesyłanych danych (jednakże z zastrzeżeniem pkt. 11) dostępu do Internetu
na terenie Polski przy ustawieniach APN: internet oraz wap (APN oznacza nazwę punktu dostępu do sieci). W Ofercie nie ma
możliwości korzystania z przesyłania danych CSD.
http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 482393.pdf
Awatar użytkownika
canidy
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: canidy »

No i zgadza się, bo nie ma możliwości korzystania z tranmisji CSD w ofercie, czyli taryfikowane jest poza abonamentem.
Awatar użytkownika
Vipera
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Vipera »

canidy pisze:nie ma możliwości korzystania z tranmisji CSD w ofercie, czyli taryfikowane jest poza abonamentem.
I tu ukłon w strę ERY.
W BlueConnect, korzystając z taryfy DATA (standardowa w tej usłudze) transmisja CSD jest zablokowana.
Nawet przypadkiem (lub świadomie) nie ma możliwości jej uruchomienia.
Jedyne za co można dodatkowo zapłacić to SMS-y, MMS-y i rozmowy.
ODPOWIEDZ