Kupno HTC
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Kupno HTC
Witam!
Zastanawiam się nad kupnem telefonu, wybór padł na HTC. Czytałem dużo na forach na temat HTC i zdania są podzielone.
Telefon oprócz do dzwonienia i sms-owania także będzie mi służył do internetu oraz robienia zdjęć. zastanawiałem się nad HTC Touch HD lub Pro 2. Nie wiem czy z qwerty nie będzie lepiej preglądać stron www.
Co sądzicie o tych dwóch modelach?
Możecie macie jakieś inne telefony w których dobrze przegląda się strony www...
HELP ME!
Zastanawiam się nad kupnem telefonu, wybór padł na HTC. Czytałem dużo na forach na temat HTC i zdania są podzielone.
Telefon oprócz do dzwonienia i sms-owania także będzie mi służył do internetu oraz robienia zdjęć. zastanawiałem się nad HTC Touch HD lub Pro 2. Nie wiem czy z qwerty nie będzie lepiej preglądać stron www.
Co sądzicie o tych dwóch modelach?
Możecie macie jakieś inne telefony w których dobrze przegląda się strony www...
HELP ME!
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Kupno HTC
Jeśli masz zamiar często używać do neta to qwerty jest bardzo przydatne.sterios pisze:Nie wiem czy z qwerty nie będzie lepiej preglądać stron www.
- bob
- Guru bezprzewodowy
sterios, można się zastanowić nad czymś większym. Niekoniecznie smartphonem. Może kup sobie Vaio P.
Dajesz tyle kasy na zwykły telefon który jest do wszystkiego i do niczego...
[ Dodano: 2009-06-24, 19:12 ]
Dalsza dyskusja o oesach tu: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=194380#194380
Dajesz tyle kasy na zwykły telefon który jest do wszystkiego i do niczego...

[ Dodano: 2009-06-24, 19:12 ]
Dalsza dyskusja o oesach tu: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=194380#194380
- yagi
- Stary wyga bezprzewodowy
Ja mam HTC TyTN II i nie chce juz WM bez klawiaturki - jest bardzo przydatna do pisania wiadomosci 
Ja bym bral Touch Pro 2 - marzy mi sie ten model

Ja bym bral Touch Pro 2 - marzy mi sie ten model

www.btsy.eu - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Moim zdaniem, jest to objaw pazerności htc bebechy takie same jak w 1 tylko wiekszy ekran, do tego brak magnetycznego rysika. Moim zdaniem ten większy ekran nie jest wart różnicy w cenie, ale każdy może uważać inaczej.yagi pisze:Ja bym bral Touch Pro 2 - marzy mi sie ten model
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- yagi
Wg mnie najwazniejsza roznica do TP1 jest taka, ze TP2 ma odchylany w gore ekran po rozsunieciu - to jest baaardzo wygodne 

- bob
- Guru bezprzewodowy
Ale nie warte 1000 zł różnicy zwłaszcza, że ze zgrabnego telefonu zrobiła się niezła cegiełka o designie popularnego garbusa.yagi pisze:to jest baaardzo wygodne

Edycja
Taka jest różnica wymiarów 14x8,2x0,85 mm a wygląd jak dla mnie trochę orientalny.
![:]](./images/smilies/splash.gif)

Ostatnio zmieniony 2009-06-27, 22:27 przez bob, łącznie zmieniany 2 razy.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Przyzwyczajenie z kajzerki. Na pewno wygodne do obejrzenia filmu przy postswieniu go na czymś. Co do reszty to chyba da się przeżyć bez.yagi pisze:ma odchylany w gore ekran
-
- Początkujący użytkownik forum
Dzięki za odpowiedzi jednak decyduję się na HTC Touch HD
Kolega powiedział, że bez qwerty da się przeżyć
Gdybym miał więcej kasy na pewno wybrałbym touch pro 2 ale cóż...
podrawiam sterios

Kolega powiedział, że bez qwerty da się przeżyć

Gdybym miał więcej kasy na pewno wybrałbym touch pro 2 ale cóż...
podrawiam sterios

- bob
- Guru bezprzewodowy
Miejmy nadzieję, że nie był złośliwy.sterios pisze:Kolega powiedział, że bez qwerty da się przeżyć

Osobiście brałbym HTC touch pro a nawet nic z tych rzeczy.

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Nie wiem jak w HD (tam z racji rozmarów wyświetlacza jest troche większa), ale w diamondzie klawiatura ekranowa nadaje się co najwyżej do wpisania adresu strony, i to też lepiej żeby za długi nie był. No z trudem krótkego sms raz na jakiś czas, bo jak się za często zacznie pisać to tylkosterios pisze:Kolega powiedział, że bez qwerty da się przeżyć

[ Dodano: 2009-06-28, 10:38 ]
A co innego polecisz? W dobrej cenie z hspa, choć ostatno TP podorożał po tym jak go orangutan wycofał.bob pisze:a nawet nic z tych rzeczy.
- bob
- Guru bezprzewodowy
Nic nie polecę. Nie polecę HTC touch pro za 2600 zł bo to szaleństwo. Te rzeczy nie są tyle warte w porównaniu do ich możliwości.krystianb pisze:A co innego polecisz?
- yagi
To chyba TP2 jest w sklepach za 2700...
http://www.euro.com.pl/telefony-komorko ... m=kupujemy
http://www.euro.com.pl/telefony-komorko ... m=kupujemy

- bob
- Guru bezprzewodowy
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Tego sprzętu się nie kupuje ze sklepu elektronicznego bo to faktycznie szaleństowo. MDA Vadio IV też nie ma simlocka, (nie wiem jak tam system wygląda) ale jest dużo tańsze, do tego często mają w komplecie uchwyt i navi. Z orange niestety simlocka mają, za to system czyściutki oprócz konfiga pod orange, zakładek w operze, i loga orange przy starcie. Do tego uchwyt ładowarka samochodowa licencja automapy na rok. Nowe sztuki w tej chwili około 1600zł. Pół roku temu były jeszcze taniej. Aha kod wyłaczający simlocka z orange kosztuje ok 60zł na ebayu (ten sposób zdjęcia simlocka nie powoduje utraty gwarancji, jak jakiś jeleń w crc myśli inaczej to trzeba zadzwonić do jego przełożonego i postraszyć sądem) Jak by kupować używke to trzeba by sprawdzić czy nie byj majstrowany przy romie, co prostą sprawą nie jest, bo można go zrobić tak, że wygląda jak by był fabryczny, ale nie wiem czy hard reset w takim stanie nie uwali telefonu. Więcej info na http://pdaclub.pl/forumbob pisze:Nie polecę HTC touch pro za 2600 zł bo to szaleństwo.
- yagi
Era duzo nie ma nagmerane w sofcie. Zauwazylem tylko zakladki i strony startowe w przegladarkach.krystianb pisze:MDA Vadio IV też nie ma simlocka, (nie wiem jak tam system wygląda) ale jest dużo tańsze

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
W vario iv jest jeszcze Touch Flo które era przerobiła na jasne i dodała jakiś dziwny pasek bluecoonect.yagi pisze:Era duzo nie ma nagmerane w sofcie.
- yagi
Tak. Nawet fajnie to wyglada.krystianb pisze:W vario iv jest jeszcze Touch Flo które era przerobiła na jasne
Pewnie link do IE lub Operykrystianb pisze:i dodała jakiś dziwny pasek bluecoonect.

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Może i do vario z siwym tyłem lepiej jasne pasuje, do czarnego tp, tylko czarna manila i żadna inna.yagi pisze:Tak. Nawet fajnie to wyglada.
Możliwe.yagi pisze:Pewnie link do IE lub Opery