WRT54G-TM i problem z połaczeniem

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
mirwa
Początkujący użytkownik forum

WRT54G-TM i problem z połaczeniem

Post autor: mirwa »

zakupiłem WRT54G (DD-WRT) , podpiąłem sieć z kablówki do modemu, skonfigurowałem wifi, i na 2 lakach wyszukało mi siec i net działał. Po jednym dniu funkcjonowanie przestało działać . Reset i ustawienie od nowa nie pomogło. Lapki widzą sieć , jest sygnal jednak nie ma wyjścia do Intenetu. Nie jestem pewien ale w panelu administracyjnym powinien być chyba widoczny WAN IP a jest 0.0.0.0. Od dwóch dni nic :(. Ani wifi ani po kablu przez WRT54G, tylko po kablu bezpośrednio podlączonym do modemu udostęponionego od ISP
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: WRT54G-TM i problem z połaczeniem

Post autor: krystianb »

Miałeś zabezpiecznie po mac, dostawca zbanował mac routera. Musisz zmienić mac portu wan na ten który masz na siecówce która była wcześniej podłączona do modemu.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
mirwa

dostawca ma zarejestrowane MACi lapków , i właśnie jak miałem dostęp do Neta to po sklonowaniu adresu jednego z nich. Ale nie wiem co się nagle stało w południe przestało działać. w WRT54g mam mozliwość sklonowania adresu karty sieciowej ale za każdym razem kiedy wprowadzam adres karty z reki lub klikam w "sklonuj MAC adres Twojego PC" i zatwierdzam ,to nie widze aby coś się zmieniło. natychmiast widok w tym oknie od klonowania zmieniai się na "wyłaczone " (tak jakbym musiał ponownie kolonować). Poniższe foto ma tylko formę poglądową. Poniższe nr MAC są tylko przykaldowe.
Obrazek
mirwa

czy w widoku gdzie mam możliwośc klonowania nie powinna być widoczna karta której adres MAC chce sklonować? Jezeli nie to wprowadzając MAC karty w pole WAN MAC z palca nie powinien być już widoczny ten nr po zapisaniu ?
mirwa

Juz jest OK . Pomoglo odłaczenie modemu ISP od sieci i podłaczenie po 15 min

[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2009-07-02, 22:11 ]
Proszę stosuj się do zasad pisowni!
Ostatnio zmieniony 2009-07-02, 21:11 przez mirwa, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ