WRT54G-TM i problem z połaczeniem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
WRT54G-TM i problem z połaczeniem
zakupiłem WRT54G (DD-WRT) , podpiąłem sieć z kablówki do modemu, skonfigurowałem wifi, i na 2 lakach wyszukało mi siec i net działał. Po jednym dniu funkcjonowanie przestało działać . Reset i ustawienie od nowa nie pomogło. Lapki widzą sieć , jest sygnal jednak nie ma wyjścia do Intenetu. Nie jestem pewien ale w panelu administracyjnym powinien być chyba widoczny WAN IP a jest 0.0.0.0. Od dwóch dni nic
. Ani wifi ani po kablu przez WRT54G, tylko po kablu bezpośrednio podlączonym do modemu udostęponionego od ISP

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: WRT54G-TM i problem z połaczeniem
Miałeś zabezpiecznie po mac, dostawca zbanował mac routera. Musisz zmienić mac portu wan na ten który masz na siecówce która była wcześniej podłączona do modemu.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
dostawca ma zarejestrowane MACi lapków , i właśnie jak miałem dostęp do Neta to po sklonowaniu adresu jednego z nich. Ale nie wiem co się nagle stało w południe przestało działać. w WRT54g mam mozliwość sklonowania adresu karty sieciowej ale za każdym razem kiedy wprowadzam adres karty z reki lub klikam w "sklonuj MAC adres Twojego PC" i zatwierdzam ,to nie widze aby coś się zmieniło. natychmiast widok w tym oknie od klonowania zmieniai się na "wyłaczone " (tak jakbym musiał ponownie kolonować). Poniższe foto ma tylko formę poglądową. Poniższe nr MAC są tylko przykaldowe.

-
czy w widoku gdzie mam możliwośc klonowania nie powinna być widoczna karta której adres MAC chce sklonować? Jezeli nie to wprowadzając MAC karty w pole WAN MAC z palca nie powinien być już widoczny ten nr po zapisaniu ?
-
Juz jest OK . Pomoglo odłaczenie modemu ISP od sieci i podłaczenie po 15 min
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2009-07-02, 22:11 ]
Proszę stosuj się do zasad pisowni!
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2009-07-02, 22:11 ]
Proszę stosuj się do zasad pisowni!
Ostatnio zmieniony 2009-07-02, 21:11 przez mirwa, łącznie zmieniany 2 razy.