Program do wysyłania/odbierania smsów na GT Fusion quad

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
s10th

Program do wysyłania/odbierania smsów na GT Fusion quad

Post autor: s10th »

Witam!
Mam pytanko? Czy ktokolwiek z Was spotkał się z programem umożliwiającym wysyłanie/odbieranie smsów na wyżej wymienionym modemie (lub jakimkolwiek innym)?
Oczywiście nie chodzi mi o odpowiedź w stylu: Option mobility manager, iPlus manager czy jakikolwiek inny od jakiegoś operatora.
Po prostu jestem zwolennikiem minimalistycznych konfiguracji (sam mam zdjęty pin i łączę się poprzez standartowy interfejs windowsa z APNem wpisanym przy inicjalizacji modemu) i wkurzają mnie te wszystkie wybajerzone programy, które tylko zmulają komputer swoim "bogactwem funkcji".
Po prostu szukam jakiegoś małego programu który mógłbym uruchomić kiedy chcę wysłać/odczytać sms z modemu i już. Bez zbędnego zaśmiecania pamięci przez cały czas.
Z góry dzięki za pomoc.
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Re: Program do wysyłania/odbierania smsów na GT Fusion quad

Post autor: bob »

Mam ten sam pogląd.Pewnie Cię to nie usatysfakcjonuje ale zaryzykujmy:
Kiedyś zaintalowałem aplikację BE od Orange ,skopiowałem z niej katalog z modułem odpowiedzialnym za obsługę sms.Odinstalowałem aplikację BE.
A katalog ,który mi pozostał z tym podprogramikiem używałem do odbierania i wysyłaniu sms. :wink:
s10th

Post autor: s10th »

A żebyś wiedział, że usatysfakcjonuje. Gdybyś mógł jakiegoś zipa z tym cudem rzucić na s10th at tlen.pl to bylbym wdzięczny.

BTW.
Gdyby komuś przyszła ochota napisać coś takiego to znalazłem listę komend AT dla modemów GT:
http://support.option.com/support/faq.p ... nload&id=3

Ja się nie chcę podemować pisania takiego czegoś ponieważ jestem za cienki ale wydaje mi się że głownym problemem będzie komunikacja z modemem podczas zestawionego połączenia internetowego.
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Post autor: bob »

Tu jest wersja 7.2 http://be.orange.pl/download/install_software.zip
Używałem wersji 7.1 ale myślę ,że się nic nie zmieniło pod względem sms.
ODPOWIEDZ