Drugi problem to zablokowany port w Utorrencie... Tak samo mam nicki transfer i mam zablokowane połączenia przychodzące

Proszę o pomoc z góry dziękuję

Moderator: Moderatorzy
Nic nie zrobisz bo jest nat, wewnętrzne IP i blokowane porty jak nie P2P.aSz pisze:Drugi problem to zablokowany port w Utorrencie... Tak samo mam nicki transfer i mam zablokowane połączenia przychodząceco zrobić??
![]()
:(
Nic nie zrobisz. Orange ostatnio tak robi.aSz pisze:Transfer skacze od 100B/s do 3-3,5 Kb/s co zrobić
3,5 kilobitów na sekundę? Czyli ok 300B/s?aSz pisze:Jednostka to kb/s
Skoro na początku są B/s (bajty) to pewnie chodzi o 3-3,5 kilobajta na sekundę.aSz pisze:Transfer skacze od 100B/s do 3-3,5 Kb/s
Przemieścić się na testy bliżej nadajnika i zobaczyć co wtedy. Jeżeli się polepszy to pomyśleć o antenie zewnętrznej a jeżeli nie to poszukać lepszego nadajnika w okolicy i też pomyśleć o antenie zewnętrznej. Można też zgłosić do Orange że nadajnik uszkodzony.aSz pisze:nie wiem co zrobićdo nadajnika mam około 5 km
Nie zaszkodzi, niech przyjadą i niech sprawdzą.wojteks pisze:Można też zgłosić do Orange że nadajnik uszkodzony.
Co ma antena do przeciążenia NodeBMoże NodeB jest bardzo przeciążony w takim przypadku by tylko antenka pomogła.
Chyba na inny NodeBTomek7 pisze:Chyba że skierujesz ją na inny nadajnik
To będzie ciężkoaSz pisze:nie mam wejścia na antenę ;/
Modem to jak telefon. Jeżeli nie ma simlocka to dowolną kartę SIM można włożyć i będzie działał.aSz pisze:Czyli do karty SIM Orange mogę też mieć inny modem tak?