programy emulujace sieci lokalne
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
programy emulujace sieci lokalne
Kiedys pytalem was tutaj czemu nie moge pograc przez neta. Powiedzieliscie ze to cos z pingami jest i ogolnie net z edge nie nadaje sie do grania na roznych batlenetach itp. Niektore gry jednak same w sobie oferuja gry przez internet, tylko przez LAN. Od jakiegos czasu wiele osob gra w takie gry dzieki np Hamachi, programowi emulujacemu LAN. Zainstalowałem, jednak tu tez jest problem- polaczenie sie zestawia ale sa jakies problemy, (swiatelko zolte zamiast zielonego) i mimo roznych kombinacji z polaczeniem nie tylko nie mozna zagrac, nie widac nawet gier stworzonych w tej niby-sieci. Moze jakies wskazowki co do konfiguracji sieci, albo polaczenia?
- etranger
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: programy emulujace sieci lokalne
Nigdy nie zainteresowalem sie tego typu rozwiazaniami, ale jak na moje oko, zwlaszcza po tym jak podales te kolory, problem tkwi w rozwiazaniu typu firewall, brak otwartych odpowiednich portow itp, czyli problem ju typowo sieciowy.
No ale to tylko spekulacje nie poparte praktyka
No ale to tylko spekulacje nie poparte praktyka

Regards - etranger®
-
Też to brałem pod uwagę, ale mam ustawione w firewallu wyjątek dla tego programu jak i dla samej gry. Udostepnilem tez port karty sieciowej... A i tak nie działa:(
- vegas
- Stały użytkownik forum
W tym przypadku problem tkwi nie po stronie firewalla lecz długiego czasu odpowiedzi. Jeżeli pojawia ci się np. w Hamachi żółta kropka oznacza to, że zapytania wysyłane do drugiego komputera przekroczyły czas oczekiwania i nie można nawiązać połączenia.
Jeżeli już chcesz zagrać przez Hamachi to niech grę schostuje osoba przy której świeci się zielona kropka i którą możesz spingować. Aby to zrobić prawoklik na osobę z zieloną kropką i wybierasz pinguj. Jeżeli pojawia się "limit czasu odpowiedzi przekroczony" czy jakoś tak to sobie nie pograsz. Natomiast jeżeli osoba daje się spingoać to wtedy można spróbować.
A i zapomnij o graniu w CSa czy jakieś samochody.
Jeżeli już chcesz zagrać przez Hamachi to niech grę schostuje osoba przy której świeci się zielona kropka i którą możesz spingować. Aby to zrobić prawoklik na osobę z zieloną kropką i wybierasz pinguj. Jeżeli pojawia się "limit czasu odpowiedzi przekroczony" czy jakoś tak to sobie nie pograsz. Natomiast jeżeli osoba daje się spingoać to wtedy można spróbować.
A i zapomnij o graniu w CSa czy jakieś samochody.
-
Ok dzieki:) Rozumiem, że jak sie nie pali na zielono u nikogo to kaput i nie ma co sie męczyć? No to se nie pogram bo jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby się na zielono ktoś oprócz mnie zapalił

- kemott1
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Bawiłem się kiedyś tym programem, działa (mam publiczne ip), ale nie pograsz w takie gry jak np. conter-strike, quake ,itd.. ,osobiście grałem w herosów.Nadir pisze:i np Hamachi, programowi emulujacemu LAN.

gc75e , es75 AKCJA PAJACYK , >> DZIECI NEOSTRADY<<
-
gry na iplusa
jakie gry polecacie na iplusa gprs nieraz edge
najlepiej działające ??

- kemott1
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: gry na iplusa
Wszystkie gry turowe. np: heroes, worms, fallout itd.wronek1111 pisze:jakie gry polecacie na iplusa gprs nieraz edgenajlepiej działające ??
gc75e , es75 AKCJA PAJACYK , >> DZIECI NEOSTRADY<<