programy emulujace sieci lokalne

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Nadir
Początkujący użytkownik forum

programy emulujace sieci lokalne

Post autor: Nadir »

Kiedys pytalem was tutaj czemu nie moge pograc przez neta. Powiedzieliscie ze to cos z pingami jest i ogolnie net z edge nie nadaje sie do grania na roznych batlenetach itp. Niektore gry jednak same w sobie oferuja gry przez internet, tylko przez LAN. Od jakiegos czasu wiele osob gra w takie gry dzieki np Hamachi, programowi emulujacemu LAN. Zainstalowałem, jednak tu tez jest problem- polaczenie sie zestawia ale sa jakies problemy, (swiatelko zolte zamiast zielonego) i mimo roznych kombinacji z polaczeniem nie tylko nie mozna zagrac, nie widac nawet gier stworzonych w tej niby-sieci. Moze jakies wskazowki co do konfiguracji sieci, albo polaczenia?
Awatar użytkownika
etranger
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: programy emulujace sieci lokalne

Post autor: etranger »

Nigdy nie zainteresowalem sie tego typu rozwiazaniami, ale jak na moje oko, zwlaszcza po tym jak podales te kolory, problem tkwi w rozwiazaniu typu firewall, brak otwartych odpowiednich portow itp, czyli problem ju typowo sieciowy.
No ale to tylko spekulacje nie poparte praktyka :)
Regards - etranger®
Nadir

Też to brałem pod uwagę, ale mam ustawione w firewallu wyjątek dla tego programu jak i dla samej gry. Udostepnilem tez port karty sieciowej... A i tak nie działa:(
Awatar użytkownika
vegas
Stały użytkownik forum

Post autor: vegas »

W tym przypadku problem tkwi nie po stronie firewalla lecz długiego czasu odpowiedzi. Jeżeli pojawia ci się np. w Hamachi żółta kropka oznacza to, że zapytania wysyłane do drugiego komputera przekroczyły czas oczekiwania i nie można nawiązać połączenia.

Jeżeli już chcesz zagrać przez Hamachi to niech grę schostuje osoba przy której świeci się zielona kropka i którą możesz spingować. Aby to zrobić prawoklik na osobę z zieloną kropką i wybierasz pinguj. Jeżeli pojawia się "limit czasu odpowiedzi przekroczony" czy jakoś tak to sobie nie pograsz. Natomiast jeżeli osoba daje się spingoać to wtedy można spróbować.

A i zapomnij o graniu w CSa czy jakieś samochody.
Nadir

Ok dzieki:) Rozumiem, że jak sie nie pali na zielono u nikogo to kaput i nie ma co sie męczyć? No to se nie pogram bo jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby się na zielono ktoś oprócz mnie zapalił :/ :evil:
Awatar użytkownika
kemott1
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: kemott1 »

Nadir pisze:i np Hamachi, programowi emulujacemu LAN.
Bawiłem się kiedyś tym programem, działa (mam publiczne ip), ale nie pograsz w takie gry jak np. conter-strike, quake ,itd.. ,osobiście grałem w herosów. :wink:
wronek1111

gry na iplusa

Post autor: wronek1111 »

jakie gry polecacie na iplusa gprs nieraz edge :evil: najlepiej działające ??
Awatar użytkownika
kemott1
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: gry na iplusa

Post autor: kemott1 »

wronek1111 pisze:jakie gry polecacie na iplusa gprs nieraz edge :evil: najlepiej działające ??
Wszystkie gry turowe. np: heroes, worms, fallout itd.
ODPOWIEDZ