Witam
Szukałem odpowiedzi na takie pytanie ale nie mogłem znaleźć czy jest możliwość podłączenia neta(kablówki) do routera i korzystanie z neta w lapku przez wifi?? Bo jak czytałem to rozdziela ogólnie na dwa lub więcej kompów poprzez wcześniejsze podłączenie routera przez kabel do jednego z kompów.
dlink dl-524 plus laptop
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: dlink dl-524 plus laptop
To źle czytałeś. Router służy do dzielenia jednego adresu IP np. z sieci kablowej na kilka komputerów podłączonych do niego czy to po kablu czy przez WiFi (o ile router ma wbudowanego AP).matt1988 pisze:Bo jak czytałem to rozdziela ogólnie na dwa lub więcej kompów poprzez wcześniejsze podłączenie routera przez kabel do jednego z kompów.
Poczytaj
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=8140
Nie pomagam na PW!
-
ok dzięki ogólnie wystarczyło zmienić ip na automatyczne i chula 

-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Coś strasznie namieszałeś.matt1988 pisze:Bo jak czytałem to rozdziela ogólnie na dwa lub więcej kompów poprzez wcześniejsze podłączenie routera przez kabel do jednego z kompów.
Router właśnie ma zastąpić kompa, więc po co łączyć go do kompa, żeby rozdzielał na kolejne kompy. Do tego wystarczyłoby <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7194" target="_blank">»ICS«</a> i switch. Mówiąc inaczej router to taki mały komputerek, który zajmuje się w skrócie mówiąc podziałem sygnału.
Tobie chyba chodziło o to, że do konfiguracji potrzeba podpiąć go na chwilę do jednego kompa?
[ Dodano: 2009-07-07, 13:40 ]
Widzę, że zanim napisałem posta, to minutę spóźniłem się

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
znaczy o to chodzi że jak czytałem no to ludzie podpinali router do stacjonarnego kablem i rozprowadzali sygnał dopiero na inne ja podpiąłem przez kabel do laptopa i chodziło ale jak chciałem bez kabla to nie działało ale wreszcie ustawiłem