witam.
szukałam informacji o moim problemie, ale jakoś nie znalazłam odpowiedzi. mam nadzieję, że szukałam skutecznie.
chciałam zapytać, dlaczego wpisując IP w adresie w przeglądarce, a następnie wpisując admin, admin nic się nie dzieje. dodam, że router (tp-link WR340G) był wcześniej używany do innej sieci, ale zresetowałam drania i ustawiłam wszystko na nowo.
nie mogę jednak zalogować się na stronę, żeby ustawić jakiekolwiek zabezpieczenia na sieć.
domyślam się, że może być tak, że hasło i login są inne (z wcześniejszej sieci). nie mam jednak pojęcia jakie (kombinowałam na podstawie hasła, jakie dostałam z wcześniejszej sieci).
i teraz moje pytanie konkretne: czy resetując kolejny raz router załatwię ten problem, ale co się z tym wiąże, znikną też ustawienia obecnej sieci? nie wiem, czego mam się spodziewać po resecie routera, dlatego proszę o jakieś wskazówki. a może da się jakoś złamać hasło (50% pewności, że je znam).
mam nadzieję, że wyraziłam się dosyć klarownie.
pozdrawiam (:
strona konfiguracji routera
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: strona konfiguracji routera
Tak.oczywisnie pisze:czy resetując kolejny raz router załatwię ten problem, ale co się z tym wiąże, znikną też ustawienia obecnej sieci?
Masz się spodziewać konfiguracji routera takiej, jaką byś miała zaraz po wyjęciu z pudełka.oczywisnie pisze:nie wiem, czego mam się spodziewać po resecie routera,
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Ja mam jeszcze jedną mała uwagę. Widzę, że korzystasz z przeglądarki Firefox, więc może spróbuj wejść na stronę konfiguracyjną routera za pomocą innej przeglądarki, np. Internet Explorer.oczywisnie pisze:dlaczego wpisując IP w adresie w przeglądarce, a następnie wpisując admin, admin nic się nie dzieje.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
Jo_gurt - dzięki wielkie za szybką odpowiedź. niestety potwierdziłeś mój czarny scenariusz.
p.s. twój tutorial też przeszukiwałam [;
YaHooo - mimo sceptycyzmu spróbowałam, nie zadziałało. ale dzięki za odzew.
temat można zamknąć.
p.s. twój tutorial też przeszukiwałam [;
YaHooo - mimo sceptycyzmu spróbowałam, nie zadziałało. ale dzięki za odzew.
temat można zamknąć.
-
- ### BAN ###
Na forum <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=82778#82778">»nie zamykamy tematów«</a>oczywisnie pisze:temat można zamknąć.

-
ale wpadka. wybacz.
zapamiętam na bank (:
zapamiętam na bank (: