iPlus, problemy z predkoscia...POMOCY ! :(

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
piterrrek
Początkujący użytkownik forum

iPlus, problemy z predkoscia...POMOCY ! :(

Post autor: piterrrek »

Witam, mam problem :( , a mianowicie od tygodnia mam internet w iPlus'ie ale u mnie w mieszkaniu nie mam zasiegu, niby mam internet 1Mb, ale strony laduja sie baaardzo dlugo, a niekiedy wcale nie chca sie zaladowac, bylem w plusie, powiedziale ze w moim miejscu zamieszkania mam predkosc "3g"...tyle ze wlasnie nie mam;/...bylem u kolezanki z netem u niej jest dobrze, u mnie nie;/ co moge teraz zrobic? czy jest mozliwosc zrezygnowania z tej uslugi, bez zadnych konsekfencji finansowych? czy ewentualnie istnieja jakies mozliwosci techniczne, na zwiekszenie zasiegu? Z gory dziekuje za pomoc :)
Ostatnio zmieniony 2009-07-09, 07:15 przez piterrrek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Tomi 25
Stały użytkownik forum

Re: iPlus, problemy z predkoscia...POMOCY ! :(

Post autor: Tomi 25 »

A za pomocą jakiej aplikacji się łączysz z internetem? Może być tak że łapie ci silniejszy sygnał Edge.Spróbuj wymusić łączenie się tylko przez 3G.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

piterrrek pisze:mam internet w iPlus'ie ale u mnie w mieszkaniu nie mam zasiegu
Jaki modem, jakie mieszkanie (piętro/piwnica). Czy na zewnątrz budynku masz 3G?
Oczywiście zrób to co radzi Tomi 25.

Sprawdź programem <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a> poziom sygnału.

Proszę używaj dużych liter, kopek bo takie dziwne zdania trudno się czyta.
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
paweliplus
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: paweliplus »

Jak piszesz że nie masz zasiegu plusa w domu to jak ci może net działać ?? Jeśli massz telefon z 3G to sprubój wyszukać 3G i się połaczyć i zobacz czy bedziesz miał zasięg.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

piterrrek pisze:strony laduja sie baaardzo dlugo, a niekiedy wcale nie chca sie zaladowac
Dzieje się tak o każdej porze dnia, nawet późno wieczorem (po 23)?
wojteks pisze:Sprawdź programem <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a> poziom sygnału.
Ja bym jeszcze poradził spróbować w opcjach programu wymusić łączenie się tylko po 3g. Być może masz silny sygnał 2g, a słaby 3g i dlatego modem się łączy po EDGE/GPRS.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ