Wymiana SIM na USIM
Moderator: Moderatorzy
- canidy
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Wymiana SIM na USIM
No dobra Jaco, ale pomiary i tak powiedzą prawdę.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
O tym to ja wiem.A o UMTS to mogę pomarzyć.canidy pisze:No dobra Jaco, ale pomiary i tak powiedzą prawdę.
-
- Stały użytkownik forum
po co wymieniać karte , skoro zwykła sim działa na umts ?
orange wymyśliło to tylko aby ujednolicić kart , z napisem orange w pomarańczowym kółeczku
orange wymyśliło to tylko aby ujednolicić kart , z napisem orange w pomarańczowym kółeczku
-
- Użytkownik forum
Chyba jednak sie mylisz. Uzywalem karte SIM w telefonie UMTS w sieci Orange. Niestety UMTS byl dla mnie nieosiagalny a telefon ustawiony na siec dwuzakresowa czasem glupial i nigdy nie zlapal 3G.Po przelaczeniu fona na siec GSM problemy skonczyly sie.Obecnie mam karte USIM i ustawiona siec dwuzakresowa i zero problemow.Na wyswietlaczu symbol 3G widoczny non-stop ( w W-wie pelny zasieg UMTS ). Po wyjsciu z 3G automatycznie przelacza sie na GSM. Tak wiec nie wiem na czym opierasz swoje twierdzenie.
- bob
- Guru bezprzewodowy
Na tym ? Ale zdaje się ,że już po sprawie.canidy pisze:Ogólnie z tymi kartami to dziwna sprawa.
Od 2 dni UMTS nie śmiga mi na SIMie, a gdy ustawiam na "tylko 3G" to mam info, że nie ma karty SIM...
Ciekawe, bo przed napisaniem na forum o tym, że na zwykłym SIMie działa mi UMTS wszystko było ok. Może to zbyt odjechana spiskowa teoria i nie bierzcie tego jako moje 100% założenie, ale może operatorzy śledzą to forum i np. okazało się, że mają jakąś lukę w systemie i ją załatali po to aby ludziska wymieniali karty na USIM i płacili za to...
Sam nie wiem co się stało, ale na 100000% działał mi UMTS na SIMie...
Czy ktoś jeszcze próbował na SIMie uruchomić UMTS?
- canidy
- Stary wyga bezprzewodowy
Tak @Bob, działał mi UMTS na SIMie i tydzień po tym jak się pochwaliłem na forum to przestał mi działać. Po 2 tygodniach odpuściłem sobie i wymieniłem na USIM za 10 pln i UMTS śmiga