Witam.
Ostatnio przeczytałem gdzieś że mój fon sony ericsson k850 posiada EDGE mam takie pytanie jak je uruchomić bo jak łączę telefon z kompem to łączy przez GPRS a u mnie jest zasięg EDGE bo na modemie e169 jest.Chciałbym połączyć się do neta nie przez modem tylko telefon bo jak wiadomo on jako modem lepiej działa.
SE K850i jako modem.
Moderator: Moderatorzy
- Blazej
- Specjalista bezprzewodowy-senior
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: SE K850i jako modem.
Po czym tak wnioskujesz? Zwykle jest tak, ze jak jakis telefon/modem ma egdge czy hsdpa to wlacza to sie samoczynnie jesli jest dostepne. Moze laczysz sie z innym bts'em?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- Blazej
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Tak mi się wydaje bo czasem na telefonie łapie mi UMTS a na modemie nigdy.krystianb pisze:Po czym tak wnioskujesz?
Możliwe, a nie da się jakoś inaczej(ręcznie) włączyć EDGE w telefonie lub oprogramowaniu (PC suit)?krystianb pisze:Moze laczysz sie z innym bts'em?
- yagi
- Stary wyga bezprzewodowy
Blazej, w opcjach sieci komorkowych wybierasz "Tylko GSM" i wtedy jak EDGE bedzie dostepny to transmisja pojedzie na tej technologii. Sprawdz jeszcze Sony Ericsson Update Service czy masz najnowszy soft w telefonie 

www.btsy.eu - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Jeśli masz na myśli wymuszenie łączenia się po EDGE zamiast GPRS, to jest niemożliwe. Trzeba by poszukać miejsca w którym telefon łączy się po EDGE i tam go kłaść.Blazej pisze: nie da się jakoś inaczej(ręcznie) włączyć EDGE w telefonie lub oprogramowaniu (PC suit)?
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)