A już myślałem, że Play popełni błąd, taki jak w przypadku Plusa i ludzie, którzy przeszli z Plus do Play, powrócą na stare śmieci

Moderator: Moderatorzy
Plus nie popełnił błędu (może trochę się pośpieszył z nowym regulaminem ale to był wynik rozmów z UKE). Od 6 lipca zmieniło się prawo i zmiany regulaminu wymuszone przez zmianę prawa (ustawę/rozporządzenie itp.) nie są powodem do bezkarnego zrywania umów.A już myślałem, że Play popełni błąd, taki jak w przypadku Plusa i ludzie,
A dużymi pisze się szybciej? Nie wiedziałemPrzepraszam za duże litery, ale się spieszę ;P
Jak znajdziesz w regulaminie punkt, którego zmiana nie była wymuszona prawem i jeszcze to im udowodnisz (najprawdopodobniej przed sądem) to zerwiesz umowe bez konsekwencji. (choć i tego nie jestem pewnie, bo prawnikiem też nie jestem)slobodan pisze:To mozna zrywac , czy nie ?
No to w tym momencie Play zaprzecza sam siebie. Mogliby prościej napisać:kult_kazika pisze:Ciekawym punktem regul. jest niewątpliwie ostatni, który głosi, że jeżeli Abonent nie zgadza się ze zmianami, może zwać umowę, bez żadnych roszczeń od operatora. Ale na samym dole napisane jest jednak, że owszem można zerwać, jednak zmiany, które wprowadził Play wynikają bezpośrednio ze zmiany prawa, a to nie kwalifikuje się do zerwania umowy. Jeżeli abonent zerwie umowę, czeka go kara.
Musi tak informować bo jedno to informacja o możliwości zerwania umowy a pod spodem musi informować o tym że zmiana regulaminu wynikła ze zmiany prawa i nie podlega bezkarnemu zerwaniu.YaHooo pisze:Ale moim zdaniem wprowadza tylko zbędny zamęt. Oczywiste dla mnie jest, że dużo ludzi jak przeczyta, że jest możliwość rezygnacji z umowy, to nie doczyta do końca, że nie można.
No to prościej by było (dla mnie) napisać mniej więcej jak napisałem tu: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=199880#199880wojteks pisze:Muszą być obydwie informacje.
(wprost)YaHooo pisze:No to w tym momencie Play zaprzecza sam siebie. Mogliby prościej napisać: