MP3 ze zmniejszoną pamięcią
Moderator: Moderatorzy
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
MP3 ze zmniejszoną pamięcią
Mój stary MP3 - Creative Zen Stone - da się napełnić danymi tylko do 500 MB. Pojemność 1 GB. Kiedyś nie było tego problemu. Ma ktos idee jak to naprawić? Kilka moich dojść bo już z nim trochę walczyłam.
-mam dwa identyczne grajki. Ten sprawny jest widziany w systemie jako Zen Stone, ten drugi tylko jako dysk wymienny.
-nie da sie wywalić partycji i utworzyć nowej. Próbowane i tym czymś wbudowanym w Windows, Partition Manager i HDTune. Ten ostatni widzi tylko 270 MB pojemności.
-Sprawdzanie dysku HDTune daje same errory.
Jest jakis sposób na uratowanie tego czegoś?
-mam dwa identyczne grajki. Ten sprawny jest widziany w systemie jako Zen Stone, ten drugi tylko jako dysk wymienny.
-nie da sie wywalić partycji i utworzyć nowej. Próbowane i tym czymś wbudowanym w Windows, Partition Manager i HDTune. Ten ostatni widzi tylko 270 MB pojemności.
-Sprawdzanie dysku HDTune daje same errory.
Jest jakis sposób na uratowanie tego czegoś?
-
- ### BAN ###
Re: MP3 ze zmniejszoną pamięcią
Sundance_kid, może włączyłaś jakąś blokadę w menu ?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Sundance_kid, na moje to śmietnik. Albo jak ci się chce to przelutowywać pamiątki zapewne. To już któryś z kolei Creative, który pada w ten sposób "na moich oczach". Były jeszcze MuVo.
Creative zdaje się udostępnił jakiś soft do naprawy niektórych grajków, kumpel jednego MuVo nim uratował (drugiego już nie) na jakieś 2 miechy - potem padł na amen.
Creative zdaje się udostępnił jakiś soft do naprawy niektórych grajków, kumpel jednego MuVo nim uratował (drugiego już nie) na jakieś 2 miechy - potem padł na amen.
-
- Guru bezprzewodowy
Dobrze wspominam, bo nie trzeba było softu w stylu iTunes / Sony.Jo_gurt pisze:Były jeszcze MuVo
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Softu nie trzeba i do całej masy innych sprzętów (też takie preferuję), ale Creative za bardzo się w plejerkach nie popisał IMO.marens pisze:Dobrze wspominam, bo nie trzeba było softu w stylu iTunes / Sony.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
A masz tylko jedną partycję? Bo czasem takie rzeczy się dzieją jak się zechce zrobić 2 partycje na mp3. Wtedy trzeba potraktować go softem producenta, albo próbować go zresetować poprzez zwarcie odpowiednich nóżek chipsetu. Można spróbować wgrać mu nowy soft.Sundance_kid pisze:Jest jakis sposób na uratowanie tego czegoś?
Tak, to prawda. Sam mam Creative Zen Nano Plus. Zapłaciłem za niego chyba 300zł. A taki Samsung mojej dziewczyny jest o wiele lepszy niż mój (ze względów użytkowania w terenie). Nie trzeba podłączać przez kabel tylko ma złącze USB. Jednak coś za coś. ładuje się go tylko z portu USB. Trzeba się pomęczyć aby wrzucić na niego pliki. Przyjmuje tylko .mp3. A mój Creative jest widziany jak pendrive i można wrzucić na niego co się chce.Jo_gurt pisze:Creative za bardzo się w plejerkach nie popisał IMO.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Tylko jedną. Nic nie było z nim kombinowane.A masz tylko jedną partycję?
A i jeszcze mam przycisk od resetu i ten też nic nie daje.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Czyli ja bym spróbował poszukać na necie jakiegoś softu i wgrać. W sumie bardziej nie da się popsuć mp3'ki.Sundance_kid pisze:Nic nie było z nim kombinowane.
Pozdrawiam YaHooo 

-
- Guru bezprzewodowy
Mam na myśli MuVoJo_gurt pisze:Creative za bardzo się w plejerkach nie popisał IMO.
Plajerek zresztą tak jak aparat (cyfrowy) powinien być zasilany z akumulatorków (AAA/AA) gdyż daje mu to na mobilności. Ma to co prawda swoje wady (zmniejszona pojemność) ale i zalety (tanie zapasowe ogniwa 11zł/szt)
Sam miałem jeszcze mp3'ke Sony pozbyłem się jej szybciej niż kupiłem.

Teraz korzystam z MP3ki/radia w SonyEricssonach
Wcześniej K800i teraz C702