iPlus z wiekszymi limitami

Nowości... więcej na https://www.opp.today/pl/

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
adixm
Mistrz bezprzewodowy

iPlus z wiekszymi limitami

Post autor: adixm »

Kod: Zaznacz cały

iPlus z większymi limitami
Od 17 lipca br. Plus zwiększy o 50% dostępny limit transmisji danych we wszystkich planach cenowych iPlus. Zwiększony limit obowiązuje tylko w przypadku zakupu nowej aktywacji. Nie ma możliwości migracji do nowych planów cenowych. Plus planuje również zwiększenie limitu w ofercie zatrzymaniowej. 

Nowe przykładowe limity:

Oferta promocyjna dla klientów indywidualnych

a. 1,5 GB przesłanych i odebranych danych przy wyborze promocyjnego planu cenowego iPlus prywatnie 49
b. 2,25 GB przesłanych i odebranych danych przy wyborze promocyjnego planu cenowego iPlus prywatnie 60
c. 4,5 GB przesłanych i odebranych danych przy wyborze promocyjnego planu cenowego iPlus prywatnie 75
d. 12 GB przesłanych i odebranych danych przy wyborze promocyjnego planu cenowego iPlus prywatnie 110
e. 19,5 GB przesłanych i odebranych danych przy wyborze promocyjnego planu cenowego iPlus prywatnie 160

Oferta promocyjna dla klientów biznesowych

a. 1,5 GB przesłanych i odebranych danych przy wyborze promocyjnego planu cenowego iPlus firmowo 39
b. 2,25 GB przesłanych i odebranych danych przy wyborze promocyjnego planu cenowego iPlus firmowo 49
c. 4,5 GB przesłanych i odebranych danych przy wyborze promocyjnego planu cenowego iPlus firmowo 59
d. 12 GB przesłanych i odebranych danych przy wyborze promocyjnego planu cenowego iPlus firmowo 89
e. 19,5 GB przesłanych i odebranych danych przy wyborze promocyjnego planu cenowego iPlus firmowo 129
Akurat wczoraj to chcialem napisac, że czekamy na odzew Plusa w kwestii zwiekszenia limitow bo wiadomo ze 3GB w Orange(Orange Free Optimum) jest lepsza oferta anizeli iPlus za 75zl z 3GB limitu:)
http://www.gsmonline.pl/portal/news/new ... i,limitami
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: iPlus z wiekszymi limitami

Post autor: krystianb »

Nie ma możliwości migracji do nowych planów cenowych. Plus planuje również zwiększenie limitu w ofercie zatrzymaniowej.
:rotfl: Widze, że od tamtego roku podejcie plusa do klientów w cale się nie zmieniło ("mamy w bardzo głębokim poważaniu obenych klientów")
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

Będzie można za 4 miesiące zmienić na nowy plan więc się nie martwcie. :)
Swoją drogą to całkiem niezła riposta na Orange Optimum.

Jak zachowają obecne promocje przedłużeniowe (-50%) to Play może się schować. Widać, że mogą sobie pozwolić w Polkomtelu na taki limity.

Płacąc 55zł mamy w Plusie 4\1Mbit oraz 12GB (ok Play "512"\384 za 45zł-10GB)
Gigabajt w Plusie droższy o 3 grosze więc P4 nie ma już takiego przelicznika.
Największa riposta jest tutaj 20GB - 80zł
Przecież 20GB to tak jak stacjonarne łącze dla 99%

Plus zyskuje w moich oczach, średnio co 6-12 miesięcy podnoszą limity.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

marens pisze:Będzie można za 4 miesiące zmienić na nowy plan więc się nie martwcie. :)
Tylko jak się ma promocję przedłużeniową -50%, to jakiekolwiek przejście na inny abonament powoduje utratę prawa do rabatu na abonament ;)
marens pisze:Przecież 20GB to tak jak stacjonarne łącze dla 99%
Tak, tylko pingi jeszcze nie te :) Mam w pracy łącze 512kb/s dzielone na 9 komupterów i stronki się wczytują szybciej niż w moim iPlusie na HSDPA. Ale to przez ping.

Jednak nie powiem kolejny plus dla Plusa :)
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
marens
Guru bezprzewodowy

Na HSPA nie ma specjalnie różnicy, chyba że to HSDPA z Playa zmieniło moje "oko" na prędkość wczytywania.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

marens pisze:Na HSPA nie ma specjalnie różnicy,
Ja mówię o HSDPA Plusa i odczuwam różnicę. Albo komputer w robocie inaczej chodzi ;)
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

marens pisze:Na HSPA nie ma specjalnie różnicy,
Może w stosunku do ADSLa z przeplotem nie ma,bo w porównaniu do Fasta jest przepaść,podobnie jak do innych łącz z pingami ok.20 ms.
Mowa oczywiście o wieloelementowych stronach WWW.
angels83
Użytkownik forum

Post autor: angels83 »

marens pisze:Będzie można za 4 miesiące zmienić na nowy plan więc się nie martwcie. :)
marens skąd masz taką informację?
Angels
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

angels83 pisze:marens skąd masz taką informację?
Ja moge odpowiedziec, z poprzednich doswiadczen, jak plus wprowadzal iplusa 75 to tez prawie pol roku na mozliwosc zmiany trzeba bylo czekac
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
angels83
Użytkownik forum

Tak tylko wtedy plus wprowadził je jako nowe taryfy i było to zamieszczone w cenniku. http://www.iplus.pl/indywidualni-cennik ... atnie.html
A teraz wprowadził te limity jako promocję dla nowych klientów, więc może nie być możliwości zmiany.
A czy ktoś już próbował dokonywać zmiany przez konsultanta na taryfy z nowymi limitami?
Angels
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

angels83 pisze:Tak tylko wtedy plus wprowadził je jako nowe taryfy i było to zamieszczone w cenniku.
Przecież jakiś czas temu zwiększyli wprowadzili nowe taryfy iPlus75 oraz chyba iPlus160. A w taryfie iPlus110 zwiększyli limit do 8GB i ci którzy mieli stare umowy na 4GB mogli bez problemów zmienić na nową taryfę z limitem 8GB.
marens
Guru bezprzewodowy

Kwestia czasu, na pewno będzie można.
Zawsze można było, ale w późniejszym okresie czasu.
Awatar użytkownika
paweliplus
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: paweliplus »

Nie wiecie może , co teraz oferują użytkownikom Iplusa przy przedłużaniu umowy bez modemu ??
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

paweliplus pisze:co teraz oferują użytkownikom Iplusa przy przedłużaniu umowy bez modemu ??
To było już tyle razy na forum, ale powiem jeszcze raz. Dają rabat 50% na abonament, przy umowie na 12 miesięcy.
angels83
Użytkownik forum

Poczekamy to zobaczymy czy będzie można zmienić na nowe limity. Zastanawia mnie fakt czemu nie ma ich w cenniku
http://www.iplus.pl/indywidualni-cennik ... atnie.html
Nadal są w nim limity wprowadzone w maju.
Wydaje mi się że jest tak dlatego że wprowadzone teraz limity są w ramach oferty promocyjnej a nie zmiany taryf, a to jest różnica.
Mam jednak nadzieję, że się mylę i plus umożliwi zmianę dla dotychczasowych klientów.
Angels
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: adixm »

Nie wiem ja czytalem ze dla obecnych klientow nie ma mozliwosci podwyzszenia limitow ale czy tego sie beda trzymac trudno powiedziec:)
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Moim zdaniem wcześniej, czy później będzie taka możliwość, więc trzeba tylko się uzbroić w cierpliwość. Jak poprzednim razem tak było, to i teraz tak będzie.
Awatar użytkownika
paweliplus

Przepraszam , że może moje pytanie troszke odbiega od tematu ale nie chciałem zakladać nowego , więc moje pytanie to czy ktoś się orientuje co teraz plus oferuje swoim klientom przy przedłużaniu umowy bez modemu ??
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

Zadaj jeszcze z 10 razy to samo pytanie w tym samym wątku.
adamos22

Post autor: adamos22 »

Świetna oferta, niezłe limity w rozsądnych cenach, tylko jak zwykle takie udogodnienia wyłącznie z cyrografem, w ofercie na kartę nic nie zmieniają już od dość długiego okresu.

Skoro mogą sobie pozwolić na taką ofertę w abonamencie, to oferta na kartę powinna być jakieś 20-30% droższa. To co jest teraz nie ma żadnego porównania. Co ciekawe bardziej opłaca się transmisja danych w pakietach Simplus niż w Simdata. Chyba powinno być trochę na odwrót.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

paweliplus, czytaj co jest napisane zanim klikniesz wyślij. Przecież pytałeś dosłownie 3 posty wyżej i dostałeś odpowiedź...
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

adamos22 pisze:Co ciekawe bardziej opłaca się transmisja danych w pakietach Simplus niż w Simdata. Chyba powinno być trochę na odwrót.
Tak, ale widać mają mało użytkowników SimDaty, więc temu nic nie robią.
adamos22

Post autor: adamos22 »

Tak, ale widać mają mało użytkowników SimDaty, więc temu nic nie robią.
Dając tak zaporowe ceny raczej wielu ich nie przybędzie.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

adamos22 pisze:Dając tak zaporowe ceny raczej wielu ich nie przybędzie.
Trudno się z tym nie zgodzić :) Ale to tylko takie gdybanie, nie wiadomo co by było gdyby były niższe ceny. Z tego co robi Plus w ofertach abonamentowych oraz SimPlusie widać, że mają dość dobrych marketingowców. Zatem można się spodziewać, że wiedzą co robią również z SimDatą.
Awatar użytkownika
lukkil
Użytkownik forum

Post autor: lukkil »

To co oferuje Plus to jest smiech na sali :szok:
Dobrze ze pojawila sie okazja do zerwania z nimi umowy.
BTW: jak zrywałem z nimi umowe przyslali mi super oferte bym został. Dali mi 0,5Gb wiecej niz mialem do tej pory :ok: myslalem ze sie przewale ze smiechu.. Iplusa mialem dobre 3lata.
Dobrze ze jest ten WiMAX, choc malo brakowalo i by mi nie zlozyli bo mialem slaby zasieg z nadajnika z Grodziska MAz (ok 4km od nadajnika) - Pan monter w ostatniej chwili wpadł na pomysł by zmierzyć sygnał z nadajnika z Żyrardowa :ok:
o dziwo wiekszy dystans ale sygnal bdb. Odetchnalem z ulga :cfaniak:
pzdr
Awatar użytkownika
paweliplus

Przepraszam , nie wiem jak to sie stało , a co do twojej odpowiedzi to umowę podpisuje na 12 miesięcy i np za opcję iplus 110 będę płacić przez cały okres abonamentu 60 zł ?
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Umowe na 12 miesiecy bez modemy i masz 50% rabatu czyli za iPlusa60 placiasz 30zl, za iPlusa 75 placisz 37.50zl, za iPlusa110 placisz 55zl, za iPlusa160 placisz 80zl. Oferta na iPlusa49 jest inna bo rabat wynosi 15% a nie 50%.
Awatar użytkownika
paweliplus

Super sprawa , nie bede się musiał mordować z tym nędznym 1 gb limitu
marens
Guru bezprzewodowy

paweliplus pisze:Super sprawa , nie bede się musiał mordować z tym nędznym 1 gb limitu
Dodam, że będzie to wyglądać mniej więcej tak

=> 30zł - 2,25 GB
=> 37,50zł - 4,5 GB
=> 55zł - 12,50 GB

=> 80zł - 19,50 GB
Awatar użytkownika
paweliplus

Mam 1 a będę miał 12,5 GB , myśle , że mi na miesiąc starczy , bo 1 to ja wykorzystałem w tydzień ;] , a jak bede przedłużał to mam powiedzieć , że chcę opcje iplus 110 bez modemu, umowe na rok i rabat 50 % ??
ODPOWIEDZ