Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.
Wiadomosc z bramki Plus od PLUS.pl: Automatycznie aktywowano usluge Namierz Mnie. Aby zrezygnowac wyslij SMS o tresci GAME SFTKRC na bezplatny numer 9 1 9 7 7
z bramki plusa o numerze 2000 . Ja w cale nie korzystam z bramki plusa a tym bardziej żadnych usług nie włączałem . Co to za usługa i czy ktoś to może właczyć bez mej zgady . Po co komu mnie namierzać ??
Z tego co widzę co pisze w internecie to same takie reklamy odnośnie kupowania kredytów w grach (czy jakoś tak) po o niskich cenach. Jak dla mnie to przekręt na maxa.
szmitz pisze:tylko nie wiem czy warto bo za 12 dni mi go odłączą i pa pa Iplusie .
Moim zdaniem warto. Ty wiesz o co biega, ale może Plus coś z tym zrobi, bo się założę, że nie jedna osoba straciła na takim przekręcie kupę kasy
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez YaHooo, łącznie zmieniany 1 raz.
YaHooo, Jak grać to za Free a ja będę płacił komuś co na jego serwerze gram i co kilka minut wyskakuje jakiś baner z reklamami . Według mnie to bez sensu lepiej aby przelewem zapłacić niż sms-sem . Na tym forum to reklamy są małe i widoczne . Zadzwonie o ile sie tam dodzwonie jak dzwoniłem kiedy wyłączom mi Iplusa to za 10 razem ktoś odebrał telefon w BOK plusa .
Dla Twojego numeru telefonu 123654789 wlasnie aktywowano usluge Namierz Mnie na potrzeby zabawy Akuku Cala Polska. Usluga namierzania telefonu jest wykorzystywana zgodnie z regulaminem GameTel Sp. z o. o.
Tak ludzi coraz więcej robią w jelenia a interesuje mnie skąd mieli mój numer Iplusa ??. Z czego co wiem to chyba nie był przed zakupem używany bo jakiś SMS-ów nie dostawałem od nieznajomych ani nikt ni próbował sie dodzwonić . KrissTofferr, napisał w kodzie :
GameTel Sp. z o. o.-Ta firma ma coś z hazardem wspólnego .
szmitz pisze:interesuje mnie »»skąd«« mieli mój numer Iplusa
Z nikąd. Oszust mógł znaleźć jeden numer jakiejś firmy w google, potem próbował nawiazać połączenie głosowe z podobnymi numerami i stąd ma informację które numery są aktywne.
GameTel Sp. z o. o. - nie istnieje, podałem to przykładowo.
Swego czasu dzieciarnia z Heyah wysyłała smsy o podwójnym albo nawet potrójnym doładowaniu. "Wyślij kod do biura zasileń [tutaj zwykły numer Heyah] a otrzymasz w ciągu 24h 100%gratis!". Jeśli odpowiedziało się dla takiego typka niezbyt miłą treścią mógł on właczyć nam prenumeratę wiadomości czy pogody. Tak, tak był patent na włączanie obcym numerom płatnych prenumerat. BOK miał to w poważaniu, choć obiecali blokowanie takich numerów
Ostatnio zmieniony 2009-07-20, 05:51 przez pidsud, łącznie zmieniany 1 raz.
szmitz pisze:Wiadomosc z bramki Plus od PLUS.pl: Automatycznie aktywowano usluge Namierz Mnie. Aby zrezygnowac wyslij SMS o tresci GAME SFTKRC na bezplatny numer 9 1 9 7 7
Ten sam numer występuje w oficjalnym komunikacie Orange:
W ostatnich dniach Klienci Orange otrzymują SMS-y informujące o wygranej samochodu Mercedes lub Audi o treści:
ORANGE: Właśnie wygrałeś Mercedesa klasy C, wyślij kod GOn28wra na numer 91977 lub
ORANGE: gratulujemy wygrał pan Audi Q7. Proszę wysłać sms na numer 91977.
Informujemy, że nie jest to akcja prowadzona przez PTK Centertel Sp. z o.o operatora Orange, a otrzymywane wiadomości są próbą wyłudzeń.
Znajoma dostała jakiś czas temu SMSa "Cześć Elu tu Kasia, wyślij mi kod za 100zł - mam kłopoty, nie dzwoń" Cały witz polega na tym, że Kasia to jej chrześnica i jakiś pajac z rodziny/znajomych dowiedział się że jest bardzo uczynna i chciał to wykorzystać. Problem tej osoby polegał na tym, że miala telefon w Orange i kupiła starter za 5 w celu wyłudzenia a ja przeglądając książkę telefoniczną i pytając się kto jest kto znalazłem kilku podejrzanych a dalej to dzwonienie do nich z tekstem "Kasia nie dostanie doładowania za 100zł" i patrzenie się na reakcje. Trafiłem w 10 po drugim telefonie. "Prze-prze-prze-pra-pra-sza-szza-m-m sskąąd wwieeddziielisśćie"