jaka karta do peceta

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
batonoff
Początkujący użytkownik forum

jaka karta do peceta

Post autor: batonoff »

witam !

mam internet od upc, a na pececie uzywam skype i company of heroes. podczas gry komunikuje sie poprzez skype z moimi kolesiami z ktorymi gram. szukam karty wi-fi, ktora to obsluzy bez gubienia pakietow. jest strasznie irytujace gdy wywala mnie z gry i kolesie zostaja sami na placu boju :-(

moj router to wrt54g. jest mi wszystko jedno czy karta bedzie usb czy nie. wazne aby dzialala bezproblemowo. peceta od routera dzieli jakies 5-6 metrow. router jest w innym pokoju.

z gory dzieki za pomoc
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: jaka karta do peceta

Post autor: krystianb »

Sprawdź jakie sieci masz dostępne, może sąsiad działa na tym samym kanale. W tej chwili jaką masz karte sieciową w pc?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

batonoff, jak chcesz grać to kabel i tyle. Nie ma co kombinować.
batonoff
Początkujący użytkownik forum

Post autor: batonoff »

krystianb pisze:Sprawdź jakie sieci masz dostępne, może sąsiad działa na tym samym kanale. W tej chwili jaką masz karte sieciową w pc?
no wlasnie czasem pojawia sie jakas inna siec jak wyszukuje dostepne. myslisz, ze to moze byc przeszkoda ? zmienic kanal ?

[ Dodano: 2009-08-06, 10:58 ]
Jo_gurt pisze:batonoff, jak chcesz grać to kabel i tyle. Nie ma co kombinować.
w tej chwili gram na kablu i zrywa polaczenie (sporadycznie). upc twierdzi, ze to wina mojego kabla i faktycznie na modemie widze slabe parametry. dlatego chce przerzucic modem blizej zrodla internetu i laczyc sie z nim wi-fi. nie moge poprowadzic nowego kabla.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

batonoff pisze:upc twierdzi, ze to wina mojego kabla i faktycznie na modemie widze slabe parametry. dlatego chce przerzucic modem blizej zrodla internetu
Marnej jakości koncentryk od tv, bez wymiany go raczej nic sie nie zrobi. Możesz próbować ale efekty prawdoopodobnie będą mizerne.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
ODPOWIEDZ