witam !
mam internet od upc, a na pececie uzywam skype i company of heroes. podczas gry komunikuje sie poprzez skype z moimi kolesiami z ktorymi gram. szukam karty wi-fi, ktora to obsluzy bez gubienia pakietow. jest strasznie irytujace gdy wywala mnie z gry i kolesie zostaja sami na placu boju :-(
moj router to wrt54g. jest mi wszystko jedno czy karta bedzie usb czy nie. wazne aby dzialala bezproblemowo. peceta od routera dzieli jakies 5-6 metrow. router jest w innym pokoju.
z gory dzieki za pomoc
jaka karta do peceta
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: jaka karta do peceta
Sprawdź jakie sieci masz dostępne, może sąsiad działa na tym samym kanale. W tej chwili jaką masz karte sieciową w pc?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
batonoff, jak chcesz grać to kabel i tyle. Nie ma co kombinować.
-
- Początkujący użytkownik forum
no wlasnie czasem pojawia sie jakas inna siec jak wyszukuje dostepne. myslisz, ze to moze byc przeszkoda ? zmienic kanal ?krystianb pisze:Sprawdź jakie sieci masz dostępne, może sąsiad działa na tym samym kanale. W tej chwili jaką masz karte sieciową w pc?
[ Dodano: 2009-08-06, 10:58 ]
w tej chwili gram na kablu i zrywa polaczenie (sporadycznie). upc twierdzi, ze to wina mojego kabla i faktycznie na modemie widze slabe parametry. dlatego chce przerzucic modem blizej zrodla internetu i laczyc sie z nim wi-fi. nie moge poprowadzic nowego kabla.Jo_gurt pisze:batonoff, jak chcesz grać to kabel i tyle. Nie ma co kombinować.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Marnej jakości koncentryk od tv, bez wymiany go raczej nic sie nie zrobi. Możesz próbować ale efekty prawdoopodobnie będą mizerne.batonoff pisze:upc twierdzi, ze to wina mojego kabla i faktycznie na modemie widze slabe parametry. dlatego chce przerzucic modem blizej zrodla internetu
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!