Pomoc Anty Data
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Pomoc Anty Data
Witam mam 3 problemy z modemem Anty Data ADU-635WA z Orange:
1- po kilku minutach chodzenia po internecie nagle przestaje działać internet jak sprawdzam czy się nie rozłączyło to pisze mi że jest połączony a jak rozłoncze i ponownie podłącze wychodzi mi błąd "RAS Get failed: system nie może otworzyć pliku książki telefonicznej" jedynym sposobem żeby się połączyć z internetem trzeba ponownie uruchomić komputer
2- jak mam skonfigurować komputer żeby udostępnić ten internet z modemu na inne komputery za poprzez LAN
3- czy ten modem ma wi-fi
Pomocy z Góry dziękuje i Pozdrawiam
1- po kilku minutach chodzenia po internecie nagle przestaje działać internet jak sprawdzam czy się nie rozłączyło to pisze mi że jest połączony a jak rozłoncze i ponownie podłącze wychodzi mi błąd "RAS Get failed: system nie może otworzyć pliku książki telefonicznej" jedynym sposobem żeby się połączyć z internetem trzeba ponownie uruchomić komputer
2- jak mam skonfigurować komputer żeby udostępnić ten internet z modemu na inne komputery za poprzez LAN
3- czy ten modem ma wi-fi
Pomocy z Góry dziękuje i Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 2009-08-03, 03:48 przez krzys_91, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Pomoc Anty Data
Ad1. Sprawdź ustawienie zasilania portu USB, sprawdź w innym porcie USB
Ad2. <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7194" target="_blank">»ICS«</a>
Ad3. To jest tylko modem USB, nie ma WiFi
Ad2. <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7194" target="_blank">»ICS«</a>
Ad3. To jest tylko modem USB, nie ma WiFi
Nie pomagam na PW!
-
Brardzo ci dziękuje za odpowiedź
[ Dodano: 2009-08-03, 10:09 ]
Witam mam takie pytanko jak przeczytałem to ja nie mam w połączeniach sieciowych czegoś takiego jak telefoniczne i niema jak dalej to udostępnić
[ Dodano: 2009-08-03, 13:21 ]
Witam ponownie co do tego rozłączania tego modemu mam to dalej jak dałem do innego usb ale ten modem ma w sobie baterii i ładowanie sieciowe (230V)
[ Dodano: 2009-08-03, 10:09 ]
Witam mam takie pytanko jak przeczytałem to ja nie mam w połączeniach sieciowych czegoś takiego jak telefoniczne i niema jak dalej to udostępnić
[ Dodano: 2009-08-03, 13:21 ]
Witam ponownie co do tego rozłączania tego modemu mam to dalej jak dałem do innego usb ale ten modem ma w sobie baterii i ładowanie sieciowe (230V)
Ostatnio zmieniony 2009-08-03, 14:55 przez krzys_91, łącznie zmieniany 1 raz.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Może trzeba spróbować utworzyć nowe połączenie <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a> Wtedy powinien zniknąć ten błąd.krzys_91 pisze:wychodzi mi błąd "RAS Get failed: system nie może otworzyć pliku książki telefonicznej" jedynym sposobem żeby się połączyć z internetem trzeba ponownie uruchomić komputer
A jakie masz połączenia w sekcji połączenia sieciowe? Musi być jakieś połączenie odpowiadające połączeniu z internetem, i to właśnie w jego właściwościach załączasz ICS.krzys_91 pisze:ja nie mam w połączeniach sieciowych czegoś takiego jak telefoniczne i niema jak dalej to udostępnić
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
i wy tym jest problem ja mam tylko wi-fi i lan przesyłam foto
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
A to jest bardzo dziwne, bo w systemie powinno być połączenie sieciowe odpowiadające za internet, a u Ciebie nie ma
Ale może niech się jeszcze wypowie ktoś kto ma taki sprzęt jak Ty, bo ja nie miałem styczności z tym sprzętem i nie dam rady nic wykombinować 

Pozdrawiam YaHooo 

-
mam taką nadzieje
Ostatnio zmieniony 2009-08-04, 08:11 przez krzys_91, łącznie zmieniany 1 raz.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Wiem, że tak dziwacznie wygląda to we wszyskich anydatach, widziałem kiedyś identyczną sytuację w sferii, internet był a połączenia z którego się brał brak. Ale właściciel kompa mówił, że udało mu się udostępnić połączenie tylko nie pamiętał jak. Po szybkim googlowaniu naktnąłem się na jedną podpowiedź, żeby skofigurować połączenie dial up (pod warunkiem, że modem anydaty jest widoczny w systemie) nr dostępowy na cdma to chyba #777, jednyny problem w tym że sam modem nie będzie sie przełączał pomiędzy cmda a gms/umts, ewentualnie można przy konfiguracji wpisać nr alternatywny *99#, ale tu chyba takiego problemu nie będzie.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
krystianb, u nas wszystko jest.
Prawie.
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=180069#180069
Jeszcze Nordisk'a brakuje.

http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=180069#180069
Jeszcze Nordisk'a brakuje.
-
Udało mi się tylko żeby się połączyć trzeba mieś włączony program i się połączyć się ponownie a mi to się udało przypadkiem bo miałem internet włączony.
[ Dodano: 2009-08-04, 18:51 ]
Mam teraz taki problem łączce się przez numer *99# i łączy mnie przez gms/umts a musze się połączyć przez cdma i mam taki problem łącząc się przez numer #777 login cdma@orage hasło orange nie umie się połączyć. Jak się połączyć przez cdma i czy istnieją może programy do udostępniania internetu z programu orange żeby mi szło przez lana net.
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2009-08-06, 08:02 ]
Poprawa ortografii!. Zapraszam do zapoznania się z Regulaminem Forum i Netykietą.
[ Dodano: 2009-08-04, 18:51 ]
Mam teraz taki problem łączce się przez numer *99# i łączy mnie przez gms/umts a musze się połączyć przez cdma i mam taki problem łącząc się przez numer #777 login cdma@orage hasło orange nie umie się połączyć. Jak się połączyć przez cdma i czy istnieją może programy do udostępniania internetu z programu orange żeby mi szło przez lana net.
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2009-08-06, 08:02 ]
Poprawa ortografii!. Zapraszam do zapoznania się z Regulaminem Forum i Netykietą.
Ostatnio zmieniony 2009-08-06, 06:59 przez krzys_91, łącznie zmieniany 1 raz.
-
To jest tak jak się łącze przez #777 login cdma@orange hasło Orange i jak się łącze to wychodzi okno że nie idzie zrealizować połączenia, słyszałem ze nowi użytkownicy mają przypisane loginy i hasła ale ja mam ponieważ mam przedłużoną umowę i nie dostane loginu i hasła (powiedziano mi w Orange ) i powiedzieli, że mam się łączyć tak jak napisałem wyżej.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Z dużej czy małej, bo to może mieć znaczenie. Rozumiem że przez aplikajcę się łączysz tak? Czyżby był jeszcze jakiś parametr? Może w sprawie hasła pomędz infolinie orange. Ale co do przedłużenia umowy do wtedy też sie aneks dostaje. Może tam jednak jest użytkownik i hasło.krzys_91 pisze:hasło Orange
-
Chodzi mi z małej o (orange), tak się łącze przez aplikacje z Orange która dostałem z modemem, do Orange już dzwoniłem i oni nie wiedzą jak to zrobić powiedzieli że mam ma to zrobić informatyk aneks jest ale tam mam tylko wpisany numer tel i nic więcej bo dostałem nową kartę sim-rum, jak dzwoniłem do Orange powiedzieli mi że login i hasło mam jakie napisałem wcześniej
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Może program przy zamykaniu wyłącza modem? Ewentualnie testowo spróbuj sie połączyć po edge ( *99#) hasła i loginy nie potrzebne, co najwyżej parametrach konfiguracyjnych modemu (czy jak to we właściwościach modemu sie nazywa) wpisać
Kod: Zaznacz cały
+CGDCONT=1,"IP","internet","",0,0
-
Ten modem ma tylko gsm/umts/hsdpa, modem ma baterie i ja go dopiero wyłączam spróbuje tak jak napisałeś
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
GSM= Edge lub gprs, przy czym btsa z samym gprsem nie uświadczy w orange, wszyskie mają edge, ten modem też na pewno ma.krzys_91 pisze:Ten modem ma tylko gsm
- guteq
- Specjalista bezprzewodowy-senior
No właśnie niekoniecznie - z datasheetu ze strony Anydata.co.kr wynika, że faktycznie tylko GPRS.krystianb pisze:edge ten modem też na pewno ma
Swoją drogą, mam nadzieję, że Orange wpadnie na pomysł, żeby zacząć sprzedawać AnyDatę APE-540A (kartę ExpressCard CDMA 450 MHz)- ja osobiście wolałbym z czymś takim śmigać po kraju, niż z pudełkowatym ADU-635WA (a brak integracji CDMA z 3G by mi nie przeszkadzał)
Pozdro,
GutEQ
GutEQ
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
W specyfikację sie nie zagłębiałem, bo osobiście mnie ten wynalazek nie interesuje, może zmyliło mnie przyzwyczajenie, że każdy modem z hsdpa ma tez edge (pod warunkiem że obsługuje gsm, bo ostatnio zaczynają pojawią sie modemy tylko hsdpa (chyba w połączeniu z cdma)guteq pisze:wynika, że faktycznie tylko GPRS.