Internet poprzez Orange - ostrzeżenie!
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Internet poprzez Orange - ostrzeżenie!
To ja mam 482 kb/s i jestem wniebowzięty. Przyspieszanie neta jest dla tych, którzy mają 56kb/s standardowo (nie tylko po limicie) to może coś koło 90kb/s wyciągną.
2.9Mb/s jest tylko dla hardcore'ów a ty jeszcze narzekasz możesz najwyżej dokupić antenę, ale wyciszniesz najwyżej do 3.1Mb/s, więc nie wiem czy w tym przypadku antena byłaby warta swojej ceny.
2.9Mb/s jest tylko dla hardcore'ów a ty jeszcze narzekasz możesz najwyżej dokupić antenę, ale wyciszniesz najwyżej do 3.1Mb/s, więc nie wiem czy w tym przypadku antena byłaby warta swojej ceny.
Który BTS najlepszy !?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Ja tam nie narzekam na taką prędkośćja.michal pisze:Jak masz 2.9Mb/s to masz praktycznie max tego modemu pod windowsem. I 2,9Mb/s to wolno?

Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
E160 jest tylko 3.6.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Czyli to jest max co można wyciągnąć z modemu. Ale co by tu nie mówić znakomita większość ludzi na forum by się zamieniła na taką prędkość jak ma Marcin1984.
Pozdrawiam YaHooo 

-
- Stały użytkownik forum
jednego przypadku nie można traktować jako normę, ja nie miałem większych kłopotów z netem od orange, a mam i stacjonarny freedom i mobilny. Czasem coś zatnie ale to norma myślę u wszystkich więc nie narzekam, ważne dla mnie że stawki są konkurencyjne i mniej płace.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Dokładnie ja mam tak samo. Z tym, że ja mam iPlusa. Ale po jakimś czasie daje się przyzwyczaić np. do czkawki wywołanej obciążeniem siecikicek pisze:Czasem coś zatnie ale to norma myślę u wszystkich więc nie narzekam,

Co innego jak u mnie zamiera czasem wieczorem połączenie przy zejściu z HSDPA->UMTS. Ale i na to mam radę pingowanie Onetu

Pozdrawiam YaHooo 

- Jojo
- Stary wyga bezprzewodowy
Ostatnio w Erze, przynajmniej u mnie dziwne rzeczy się dzieją, nie wiem czy to tylko na tym jednym BTS nowo postawionym, czy na kilku, ale całkowicie pada transmisja pakietowa (GSM działa normalnie), przynajmniej raz w tygodniu to występuje, nie można się połączyć, ani przez modem, ani w telefonie. Zawsze zgłaszam problem.
Raz babka próbowała mi wmówić, że BTS jest przeciążony i jak zwolni się miejsce to się połączę. Śmiać mi się chciało. Powiedziałem jej aby przeczytała mi informację co zgłaszałem tydzień temu co było przyczyną, ale tam było tylko napisane, że był chwilowy problem po stronie sieci i tylko tyle.
Na razie przyjmuje to na miękko, nie wiąże mnie żadna umowa.
Po postawieniu tego BTSa prędkość się zwiększyła do 25 KB/s, zauważyli to wszyscy i to jedyna zaleta jak na razie.
Gorzej z kolegami bo u nich w tym samym czasie także nie działa z tego samego BTSa a oni mają umowy.

Raz babka próbowała mi wmówić, że BTS jest przeciążony i jak zwolni się miejsce to się połączę. Śmiać mi się chciało. Powiedziałem jej aby przeczytała mi informację co zgłaszałem tydzień temu co było przyczyną, ale tam było tylko napisane, że był chwilowy problem po stronie sieci i tylko tyle.
Na razie przyjmuje to na miękko, nie wiąże mnie żadna umowa.

Po postawieniu tego BTSa prędkość się zwiększyła do 25 KB/s, zauważyli to wszyscy i to jedyna zaleta jak na razie.
Gorzej z kolegami bo u nich w tym samym czasie także nie działa z tego samego BTSa a oni mają umowy.

Elektroniczna rewolucja