Nokia 5300 i GPRS
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Nokia 5300 i GPRS
Witam,
Mam takowy problem z modemem GRPS. Mam telefon 5300 w sieci Era. Korzystałem z internetu przez RPRS w tym teleofnie a dokladnie korzystalem z mobilnego GG. Wszystko pieknie chodzilo gdy pewnego poranka sie budze, chce wejsc na GG i... nie moge w ogole polaczyc sie z internetem (wszystko mam poprawnie skonfigurowane, jednego dnia chodzilo a drugiego przesrtalo). Nie wyskakuje zaden blad ze usluga GPRS niedostepna itd, nie ma nwet w ogole zadnej inicjacji polaczenia (nie wyskakuje mi nawet ikonka litery "E"). Nie moge nawet wyslac zadnego MMS, nic nie moge zrobic jesli chodzi o GPRS, tak jak by mi sie modem w tym telefonie popsul... Wie ktos co mozna z tym zrobic?
Mam takowy problem z modemem GRPS. Mam telefon 5300 w sieci Era. Korzystałem z internetu przez RPRS w tym teleofnie a dokladnie korzystalem z mobilnego GG. Wszystko pieknie chodzilo gdy pewnego poranka sie budze, chce wejsc na GG i... nie moge w ogole polaczyc sie z internetem (wszystko mam poprawnie skonfigurowane, jednego dnia chodzilo a drugiego przesrtalo). Nie wyskakuje zaden blad ze usluga GPRS niedostepna itd, nie ma nwet w ogole zadnej inicjacji polaczenia (nie wyskakuje mi nawet ikonka litery "E"). Nie moge nawet wyslac zadnego MMS, nic nie moge zrobic jesli chodzi o GPRS, tak jak by mi sie modem w tym telefonie popsul... Wie ktos co mozna z tym zrobic?
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Nokia 5300 i GPRS
Nie grzebałeś nic w konfiguracjach? Myślę że tu leży problem. Ewentualnie przywróć telefon do ustawień fabrycznych.Anhelius pisze:Wie ktos co mozna z tym zrobic?
-
- Początkujący użytkownik forum
Nic nie zmienialem w ustawieniach. Przywrocilem ustawienia fabryczne ale to tez nie poskutkowalo :<
- KrissTofferr
- Mistrz bezprzewodowy
Czy wAnhelius pisze:nie wyskakuje mi nawet ikonka litery "E"
Menu > Settings > Configuration
masz pozycję "Preferred access point"?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
A może po prostu poszukaj na stronie operatora krótkiego kodu aktywującego GPRS? Bo to wygląda też na to jakby Ci się wyłączyła usługa pakietowej transmisji danych na karcie SIM.Anhelius pisze:Nie moge nawet wyslac zadnego MMS, nic nie moge zrobic jesli chodzi o GPRS, tak jak by mi sie modem w tym telefonie popsul.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Wtedy telefon powinien krzyczeć, że nie ma dostępu do gprsu. Bardziej to wygląda na wyłączenie transmisji pakietowej w samym telefonie.YaHooo pisze:Bo to wygląda też na to jakby Ci się wyłączyła usługa pakietowej transmisji danych na karcie SIM.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!