Jest to zadanie dla osób o mocnych nerwach, choć nie mówię że niewykonalne.
Podpisywałem miesiąc temu umowę na Orange Free 39,50 nie mając pojęcia, że wejdzie oferta Orange Optimum.
Zacznijmy od początku:
pkt. Orange nr 1
Chciałbym wziąć Orange Optimum na 30dniowy test.
Nie ma problemu, podpisujemy umowę a tu ciach. Błędny statut karty dualnej. Niestety nie możemy wydać panu umowy wraz z kartą sim. No to weźmy Orange Freedom Pro, wszystko fajnie a tu wyskakuje depozyt 300zł. Teraz pytanie, jaki koszt za zerwanie Orange Free 39,50 musiałbym ponieść. Niestety nie mamy skanu pana umowy w systemie więc nie jestem w stanie panu wyliczyć.
pkt. Orange nr 2
Nie ma problemu, podpisujemy umowę a tu ciach. Błędny statut karty dualnej. Niestety nie możemy wydać panu umowy wraz z kartą sim. Zadzwonię do pana za 2 godziny postaramy się odblokować kartę. Dzień dobry, karta działa ale musiałby pan wpłacić depozyt 300zł. Zerwanie Orange Free 300-400zł więc Panu się to nie opłaca. Tak sobie myślę mam Was gdzieś, do 3 razy sztuka. Jak za pierwszym razem przeszło tylko karty nie mogli sparować to za trzecim razem przejdzie
*100
O co chodzi z depozytem. blablabla nie ma pan opłaconych 3 faktur bo jest pan naszym abonentem od miesiąca. Niestety nie mam w systemie pana umowy i nie jestem w stanie wyliczyć.
pkt Orange nr 3
Nie ma problemu, podpisujemy umowę i o dziwo wszystko działa. Brak depozytu, brak problemów z kartą RUIM. Teraz otwartym tekstem, a miałem z sobą umowę na Orange Free, czy ma pani w systemie moją umowę na 39,50 czy skasowała się bo nikt nie ma dostępu aby wyliczyć karę umowną

Ta mi się śmieje w twarz, że przecież ma podgląd więc "tamci" też musieli mieć.
Wie pan, kara umowna 0zł, gdyż suma przyznanych ulg przez Orange to 0zł. Ale zrobimy tak, ja wygeneruje formularz zerwania umowy i tam będzie kwota kary umownej. Gdyby coś tutaj ma pan moją wizytówkę i proszę się powołać na mnie ale oprócz tego jest wypowiedzenie umowy i 0zł razem podpisujemy się.
Faktycznie mam napisane Rozwiązanie umowy w trakcie promocji, zgodnie z regulaminowym okresem wypowiedzenia tj. 2009-09-15 i naliczeniem opłaty w wysokości 0PLN (Orange Free 0PLN)
Co ciekawe konsultankta ma bardzo niski kod sprzedawcy. Zastanawiam się, czy kod sprzedawcy = ranga sprzedawcy (przykład WAR000) gdyż mieści się w pierwszej dziesiątce. Inni sprzedawcy z którymi miałem kontakt mieli numery kilkadziesiąt.
AnyData ADU 635

Zawartość pudełka