Witam,
czy ktoś z użytkowników miał z tym urządzeniem taki problem jak ja:
w trybie Acces Poit Client Router, w zakładce status, po każdym odświeżeniu, zmienia się kanał punktu dostępowego z którego odbieram internet. Oczywiście w tym momencie internetu nie ma. Wdedy dzwonię do dostawcy, on robi reset swojego AP-eka i znowu przez tydzień wszystko działa.
Teraz dlaczego podejrzewam probelm u siebie. Ano dlatego, że w zakładce SITE SURVEY (czy jakoś tak) kanał AP-ka pozostaje cały czas taki sam. Po podłączeniu anteny do karty bezprzewodowej, mimo, że nie mogę połączyć się z siecią ani pod Windą ani Linuxem, kanał pozostaje niezmienny.
Może mój TP-LINK nie lubi się z urządzeniem dostawcy?
Mam jeszce jedno pytanie: czy TL-WA501G (rozsyła sygnał WIFI po moim domu), z odpiętym kablem sieciowym, pracujący jako AP powinien być widoczny w otoczeniu bezprzewodowym w routerze ? Oba urządzenia stoją obok siebie na biurku. Dla sprawdzenia odłączyłem od routera kabel antenowy, przykręciłem dołączony bacik i nic. Te sieci które widziała antena zewnętrzna dolej widać (oczywiście z bardzo niskim sygnałem) natomiast nie pokazuje się moj TL-WA501G stojący obok. A może stoji zbyt blisko?
Reasumując, może ktoś tak miał ? Robiłem wszystko oprócz przywrócenia ustawień fabrycznych. Po ingerencji administratora znowu będzie OK przez tydzień, dwa. Wspomnę, że mimo braku internetu cały czas działa domowa sieć wewnętrzna - udostępnianie plików i drukarek.
Problem z TL-WR543G
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem z TL-WR543G
Pozdrawiam,
Jacek Zieliński
Jacek Zieliński
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Problem z TL-WR543G
Owszem, są takie przypadki, aczkolwiek rzadkie.Jacek Zieliński pisze:Może mój TP-LINK nie lubi się z urządzeniem dostawcy?
Powinien, oczywiście jeśli do routera nie jest podpięta antena kierunkowa skierowana na dostawcę - tak jak zrobiłeś.Jacek Zieliński pisze:czy TL-WA501G (rozsyła sygnał WIFI po moim domu), z odpiętym kablem sieciowym, pracujący jako AP powinien być widoczny w otoczeniu bezprzewodowym w routerze ?
SprawdźJacek Zieliński pisze:A może stoji zbyt blisko?

Co do WR543G może update firmware?
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Problem z TL-WR543G
Witam Prezesa,
firmware sprawdzałem, na stronie producenta nie ma nic nowszego. Do tej pory rozsuwałem na odległość na jaką pozwala wielkość biurka. Wydaje mi się, że coś jest nie tak z radiem w tym routerze.
Dzięki za odzew. Może jeszcze jakieś sugestie co zrobić przed oddaniem do serwisu ?
firmware sprawdzałem, na stronie producenta nie ma nic nowszego. Do tej pory rozsuwałem na odległość na jaką pozwala wielkość biurka. Wydaje mi się, że coś jest nie tak z radiem w tym routerze.
Dzięki za odzew. Może jeszcze jakieś sugestie co zrobić przed oddaniem do serwisu ?
Pozdrawiam,
Jacek Zieliński
Jacek Zieliński