Problem z połączeniem - HUAWEI K3565 VODAFONE

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
baartek.p
Początkujący użytkownik forum

Problem z połączeniem - HUAWEI K3565 VODAFONE

Post autor: baartek.p »

Witam!
Szukając rozwiązania mojego problemu znalazłem to forum i sądze, że jeśli gdzieś ma mi ktoś pomóć to tylko tutaj :)
Otóż mój problem wygląda następująco: podpisałem umowe z vodafone, dostałem karte sim i modem HUAWEI E220. Wszystko było w porządku póki modem zaczął wariować, tzn. komputer nie wykrywał go wcale (podobno spowodowane to było przełączaniem modemu między komputerami - mea culpa ;/ ). Postanowiłem kupić nowy modem - wydawało się to rozsądnym wyjściem. Kupiłem w punkcie Vodafone modem K3565(tak jest na nim napisane) w ofercie 'pay as you go' i dostałem do niego nową karte sim z doładowaniem 1GB, która elegancko działa. ALE przy włożeniu do modemu starej karty występuje problem z połączeniem do internetu ;/ Program 'VOdafone Moblie Connect' wyrzuca błąd i połączenia nie ma.. Przy E220 nie było żadnego problemu.
Podsumowując, nowy modem z nową kartą działa super, natomiast ze starą kartą nie łączy wcale;/
Byłbym ogromnie wdzięczny za wszelką pomoc.. przeszukałem wiele stron, ale nikt nie miał takiego problemu. Nie wiem czy moge wgrać nowy firmware czy też robić cokolwiek z modemem, żeby niczego nie skopać..;/

Z góry dziękuję za wszelką pomoc,
Pozdrawiam, Bartek P.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Problem z połączeniem - HUAWEI K3565 VODAFONE

Post autor: ja.michal »

baartek.p, nie jestem pewien na 100%, ale chyba w vodafone na kartę jest zrobiona blokada, że modem zaloguje się do sieci tylko i wyłącznie z zakupią z nim kartą sim. Na innej nie będzie działać.

Lepiej by było jakbyś kupił modem na wolnym rynku, bez blokady simlock etc. Na eBayu jest tego wiele.
baartek.p
Początkujący użytkownik forum

Re: Problem z połączeniem - HUAWEI K3565 VODAFONE

Post autor: baartek.p »

Haha nie ma to jak dobrzy specjaliści w punkcie Vodafone ... -.-
Dzięki za szybkie rozwiązanie problemu:)
Pozdrawiam!
ODPOWIEDZ