Szukając rozwiązania mojego problemu znalazłem to forum i sądze, że jeśli gdzieś ma mi ktoś pomóć to tylko tutaj

Otóż mój problem wygląda następująco: podpisałem umowe z vodafone, dostałem karte sim i modem HUAWEI E220. Wszystko było w porządku póki modem zaczął wariować, tzn. komputer nie wykrywał go wcale (podobno spowodowane to było przełączaniem modemu między komputerami - mea culpa ;/ ). Postanowiłem kupić nowy modem - wydawało się to rozsądnym wyjściem. Kupiłem w punkcie Vodafone modem K3565(tak jest na nim napisane) w ofercie 'pay as you go' i dostałem do niego nową karte sim z doładowaniem 1GB, która elegancko działa. ALE przy włożeniu do modemu starej karty występuje problem z połączeniem do internetu ;/ Program 'VOdafone Moblie Connect' wyrzuca błąd i połączenia nie ma.. Przy E220 nie było żadnego problemu.
Podsumowując, nowy modem z nową kartą działa super, natomiast ze starą kartą nie łączy wcale;/
Byłbym ogromnie wdzięczny za wszelką pomoc.. przeszukałem wiele stron, ale nikt nie miał takiego problemu. Nie wiem czy moge wgrać nowy firmware czy też robić cokolwiek z modemem, żeby niczego nie skopać..;/
Z góry dziękuję za wszelką pomoc,
Pozdrawiam, Bartek P.