router iPlus Huawei B970 HSPA - PROBLEM
Moderator: Moderatorzy
- dnnet
- Stały użytkownik forum
router iPlus Huawei B970 HSPA - PROBLEM
Witam wszystkich serdecznie.
Mam taki maly problem a mianowicie stalem sie szczesliwym posiadaczem routera huawei b970 z usluga iplusa. Wszystko smiga bardzo ladnie, jezeli chodzi o korzystanie z internetu na dwuch laptopach przes siec wlan to poprostu cudo. Ale po podlaczeni go do jednego laptopa prze kabelek usb modem nie jest widziany przez system a powinien. Powinien dzialac tak samo jak zwykly modem gsm z aplikacja iplusa no ale niedziala. Znalalem w ustawieniach routera taka opcje i nie wiem do czego ona jest. Moze ona jest od wlaczenia polaczenia usb. Macie jakies pomysly co z tym fantem zrobic ?
OPCJA
Mam taki maly problem a mianowicie stalem sie szczesliwym posiadaczem routera huawei b970 z usluga iplusa. Wszystko smiga bardzo ladnie, jezeli chodzi o korzystanie z internetu na dwuch laptopach przes siec wlan to poprostu cudo. Ale po podlaczeni go do jednego laptopa prze kabelek usb modem nie jest widziany przez system a powinien. Powinien dzialac tak samo jak zwykly modem gsm z aplikacja iplusa no ale niedziala. Znalalem w ustawieniach routera taka opcje i nie wiem do czego ona jest. Moze ona jest od wlaczenia polaczenia usb. Macie jakies pomysly co z tym fantem zrobic ?
OPCJA
Ostatnio zmieniony 2009-08-21, 20:20 przez dnnet, łącznie zmieniany 2 razy.
HP G6000-ATHLON X2 TK 57-HDD 120 GB-DDRII 3072-NVIDIA GEFORCE 7000M-VISTA HOME PREMIUM-HUAWEI B970 HSPA-400KB/s
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: router iPlus Huawei B970 HSPA - PROBLEM
Nie, UPnP nie ma nic wspólnego z USB.
Jak podłączasz pod USB to inne kompy są odłączone? Komp jakkolwiek reaguje na podłączenie? (dźwięk, prośba o sterowniki, jakieś nowe urządzenia w Managerze Urządzeń)
Jak podłączasz pod USB to inne kompy są odłączone? Komp jakkolwiek reaguje na podłączenie? (dźwięk, prośba o sterowniki, jakieś nowe urządzenia w Managerze Urządzeń)
- dnnet
- Stały użytkownik forum
Podczas pierwszego podlaczenia automatycznie zostal zainstalowany iplus menager i sterowniki nastepnie restart kompa i po odpaleniu menagera pokazuje ze nie widzi modemu. Nastepnie po odlaczeniu i podlaczeniu ponownie pokazuje ze sprzet zostal poprawnie zainstalowany i jest gotowy do uzycia a modemu nie widzi nawet w menadzerze urzadzen.
a i wlasnie powinno byc tak ze jak podlacze przez usb to inne kompy nie maja neta ma tylko ten co ma podlaczony modem i to sie zgadza ale ten z modemem nie widzi modemu
[ Dodano: 2009-08-21, 22:27 ]
i jeszcze jedno pytanko
chodzi mi o kontrole sciaganych danych bo mam limit 12 gb
ale jak mam podlaczone dwa laptopy przez wlan to jak mam kontrolawac ilosc danych z dwoch laptopach na jednym
a zadnej opcji nie moge znalezc w ustawieniach routera
a i wlasnie powinno byc tak ze jak podlacze przez usb to inne kompy nie maja neta ma tylko ten co ma podlaczony modem i to sie zgadza ale ten z modemem nie widzi modemu
[ Dodano: 2009-08-21, 22:27 ]
i jeszcze jedno pytanko
chodzi mi o kontrole sciaganych danych bo mam limit 12 gb
ale jak mam podlaczone dwa laptopy przez wlan to jak mam kontrolawac ilosc danych z dwoch laptopach na jednym
a zadnej opcji nie moge znalezc w ustawieniach routera
Ostatnio zmieniony 2009-08-21, 21:10 przez dnnet, łącznie zmieniany 8 razy.
HP G6000-ATHLON X2 TK 57-HDD 120 GB-DDRII 3072-NVIDIA GEFORCE 7000M-VISTA HOME PREMIUM-HUAWEI B970 HSPA-400KB/s
- rio bravo
- Stary wyga bezprzewodowy
Czyżby był ten sam problem co w orange??
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p ... ht=#179566
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p ... ht=#179566
- dnnet
- Stały użytkownik forum
podobnie ale u mnie po podlaczeni pokazuje dodatkowy dysk i jest na nim aplikacja iplusa i plik pomocy tak wiec router jako tako system widzi ale nie widzi routera jako modemu
[ Dodano: 2009-08-21, 23:17 ]
wlasnie znalazlem na routerze po dokladnych ogledzinach suwak do przelaczania pomiedzy External a Internal do czego to jest moze tu jest rozwiazanie ale sam nie zmieniam bo nie chce nic popsuc czasami
[ Dodano: 2009-08-21, 23:17 ]
wlasnie znalazlem na routerze po dokladnych ogledzinach suwak do przelaczania pomiedzy External a Internal do czego to jest moze tu jest rozwiazanie ale sam nie zmieniam bo nie chce nic popsuc czasami
- rio bravo
- Stary wyga bezprzewodowy
sprawdź jeszcze przez mobile partner
http://www.dc-unlocker.com/downloads/open/32
http://www.dc-unlocker.com/downloads/open/32
- dnnet
- Stały użytkownik forum
niestety problem jak byl tak jest nie wiem co robic
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Z tego co pisze na google, to ten przełącznik zmienia antenę z której korzysta urządzenie z wewnętrznej na zewnętrzną.dnnet pisze:wlasnie znalazlem na routerze po dokladnych ogledzinach suwak do przelaczania pomiedzy External a Internal do czego to jest moze tu jest rozwiazanie ale sam nie zmieniam bo nie chce nic popsuc czasami
A próbowałeś na innym komputerze? Może coś namotane jest w systemie.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)