rozłącza
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
rozłącza
witam serdecznie mam taki problem otóż co jakiś czas rozłącza mi neta play na modemie e630 dziwne jest to że dioda na modemie ciągle swieci a połączenie zanika i jedyny sposób na jego przywrócenie to reset kompa bo połaczenie nie da sie otworzyć a jeśli spróbuję przez tni to pokazuje błąd 633 modem używany,
pistolet
- dnnet
- Stały użytkownik forum
Re: rozłącza
mialem kiedys podobna sytuacje na medemie merlin xu870 na usludze iplus rozwiazaniem bylo dolaczenie anteny i problem znik jak reka odjac problem polegal na tym ze modem gubil zasieg i nastepowalo zawieszenie modemu i jedynym ratunkiem byl restart kompa
moze to ci cos pomoze
pozdro
moze to ci cos pomoze
pozdro
HP G6000-ATHLON X2 TK 57-HDD 120 GB-DDRII 3072-NVIDIA GEFORCE 7000M-VISTA HOME PREMIUM-HUAWEI B970 HSPA-400KB/s
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Ja bym jeszcze zwrócił uwagę na to, czy aby to się nie dzieje po jakimś czasie bezczynności. Bo to może być związane z zawieszaniem się modemu przy przejściu z HSDPA na UMTS. Radą na to może być wymuszanie jakiegoś ruchu nawet za pomocą ciągłego pingowania dowolnego serwera w internecie.
A używasz jakiegoś innego menadżera modemu? Jak chcesz użyć TNI to musisz wyłączyć wszelkie inne, nawet zabić ich procesy z poziomu Menadżera Urządzeń.pistolet pisze:jeśli spróbuję przez tni to pokazuje błąd 633 modem używany,
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Początkujący użytkownik forum
Witam. Problem znikl, nie wiem czemu. Ale wszystko co piszecie juz bylo testowane i to nie bylo to. Jak sie pojawi znowu to odnowie wątek. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 2009-08-22, 20:50 przez pistolet, łącznie zmieniany 1 raz.
pistolet
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Zatem moim zdaniem to była wina sieci.pistolet pisze:Problem znikl, nie wiem czemu.
Pozdrawiam YaHooo